Jak naložit jablka na štrúdl? Po nastrouhání z nich připravíme skvělý polotovar, který budeme mít stále po ruce
Strouhaná jablka zužitkujeme do mnoha moučníků, nejen do štrúdlů a nákypů, ale dají se přidat i do některých litých těst. Když je budeme mít zavařená ve sklenicích, stačí po nich sáhnout a naše pečení bude o to rychlejší.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit jablka na zavařování
Postup samotného zavařování je snadný, nejvíce práce nám ale dá příprava jablek.
- Jablka dobře umyjeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců.
- Záleží na nás, jestli je oloupeme. Rozhodneme se i podle konkrétní odrůdy. Pokud by nám slupka měla později vadit, raději si dáme práci s loupáním.
- V tom případě ale slupky nevyhazujeme, dají se ještě dobře využít.
- Jablka nastrouháme na hrubé nudličky, nejlepší je použít elektrický přístroj, aby nám šla práce rychle od ruky.
- Z nastrouhaných jablek vymačkáme šťávu, jinak bychom jí sklenice velmi rychle zaplnili.
- Šťávu spotřebujeme jako výborný mošt a pouze pokud jí máme příliš, zavaříme ji ve sklenicích.
Jak naložit jablka na štrúdl
Nastrouhaná jablka zavaříme.
- Připravíme si čisté sklenice a víčka, nejlépe se pracuje se šroubovacími.
- Do sklenic jablka napěchujeme, k jejich přidávání použijeme nálevku. Pod okrajem sklenic necháme asi 2 cm volného prostoru.
- Každou sklenici přisladíme 1–2 lžícemi cukru (podle sladkosti jablek). Podle některých receptů se jablka cukrem nepřislazují vůbec.
- Do sklenic nepřidáváme žádnou vodu, jablka jsou pouze ve vlastní šťávě.
- Okraje sklenic očistíme a sklenice dobře uzavřeme.
- Strouhaná jablka sterilujeme po dobu 50 minut, při nedostatečné sterilaci se jablíčka ráda kazí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 1 hodinou
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 14 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 23 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Komentáře