Jak upéct jehněčí kýtu? Poradíme postup, podle kterého se váš oběd povede
Během velikonočního období často sáhneme po jehněčím mase. To je symbolikou obětování Ježíše Krista, který prolil svou krev za spásu světa. Beránek je symbolem nevinnosti a naší záchrany. Proto se také na Velikonoce peče sladký beránek.
Jehněčí maso je specifické svou vůní, která se umocňuje stářím jedince. Aroma je obsažené hlavně v tuku a proto je dobré maso důkladně očistit. Pokud je jehně starší a aroma výraznější, je možné maso mořit. Můžeme ho také namočit přes noc do mléka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct jehněčí kýtu
Jehněčí maso si dobře rozumí s česnekem a rozmarýnem, proto je dobré tyto dvě ingredience k masu přidat.
- Maso důkladně očistíme od tuku a blan a naporcujeme podle potřeby. Menší kusy se propečou rychleji než celá kýta.
- Maso osolíme a opepříme ze všech stran, vetřeme prolisovaný česnek, podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C.
- Pečeme přikryté zhruba 3 hodiny a na posledních 30 minut pekáč odkryjeme.
Pečená kýta nejlépe chutná s bramborami nebo knedlíkem. Je jen na vás, jestli zvolíte bramborový, houskový nebo karlovarský. Chutnat budou všechny. Maso a knedlík ještě můžete doplnit dušeným zelím nebo špenátem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Banana split
Přidáno před 21 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit nejlepší špenát. Chutné recepty z naší oblíbené zeleniny
Jak upéct kachnu přes noc? Letošním hitem je dvanáctihodinová kachna, pečená s mlékem. Natočili jsme pro vás názorné video
Mořidel na zvěřinu je několik druhů. Vyberte si, které vám nejvíce k naložení masa vyhovuje
Komentáře