Jak upéct velikonočního beránka. 7 osvědčených receptů na tradiční moučník pro sváteční chvíle
K velikonočním svátkům se váže mnoho tradic a zvyků. Kromě barvení vajíček a pletení pomlázek je to také pečení beránků. Využijeme na ně buď oblíbené bábovkové těsto, nebo je upečeme podle osvědčených receptů z našeho receptáře.
Tradice velikonočních pečených beránků se nám zachovala v podobě beránků z různých sladkých těst. Pečeme je jako upomínku na obětování Ježíše, Božího beránka, za hříchy lidí. Můžeme vyzkoušet některý z oblíbených receptů.
- Hrníčkový beránek s Margotkou
- Biskupský beránek
- Nejlepší beránek z ořechovo-piškotového těsta
- Šlehačkový beránek
- Krémový velikonoční beránek
- Velikonoční beránek
- Kudrnatý banánový beránek
Tradiční pečení beránků
Beránka po upečení položíme na vhodný tác a dozdobíme. Nesmí mu chybět očka z hřebíčků nebo rozinek, sluší mu červená stužka na krku a kolem něj můžeme dát svěží zelené větvičky. Ozdobený a pocukrovaný beránek se krásně vyjímá na svátečním stole. Můžeme ho také upéct jako jedlý dárek - určitě bude mít úspěch a radost z něj budou mít hlavně děti.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 16 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 18 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře