7 způsobů, jak upéct nejlepší vafle. Křupavé nebo vláčné, nadýchané, sladké i slané
Vafle jsou skvělé k snídani a jejich pečení jde rychle. Do středu rozehřátého vaflovače nalijeme malé množství těsta, uzavřeme ho a za několik minut vytahujeme do zlatova upečené vafle, které svou vůní přilákají celou rodinu. Nejlépe chutnají úplně čerstvé.
Snadné pečení
Před prvním pečením vaflovač jemně vymažeme. Vafle se v něm nepřichytávají, stačí je vždy opatrně podebrat dřevěnou obracečkou. Hotové necháme chvíli na mřížce - přebytečná vlhkost se odpaří a vafle si uchovají křupavost. Na talíři je zdobíme různými krémy, pomazánkami a ovocem.
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Chutná snídaně
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Vafle jsou pochoutkou původem z Belgie a Francie. Dají se připravit jak z kynutého těsta, tak i z toho, ze kterého připravujeme palačinky. Dokřupava opečené si je dělají ve vaflovači všichni, kteří chtějí začít den sladkou snídaní. Při přípravě se fantazii meze nekladou, lze je udělat s ovocem, polít čokoládou, hodí se k nim zmrzlina i šlehačka. Nemusíme zůstat jen u sladké varianty, pochutnat si můžeme na vaflích slaných, jako příklad lze uvést sýrové vafle se špenátem a vejcem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Klobásy
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 11 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře