Gnocchi se připravují z bramborového těsta podobně jako naše šišky. Výhodou je, že se dají koupit jako polotovar - stačí je pak krátce povařit a během chvilky můžeme gnocchi servírovat na různé varianty. Klasikou je špenát a smetana, oblíbené jsou různé omáčky a kuřecí maso nebo žampiony.
Obliba gnocchi stoupá stále více. Různé knedlíky a šišky sice milujeme, ale rychlost přípravy nás pro gnocchi často přesvědčí a dáme jim přednost. I když se jedná o jednoduchou přílohu, kterou navíc často můžeme koupit v akci jako polotovar, nemusí pokrm chutnat pokaždé stejně. Nechte se inspirovat tím nejžádanějším z našeho receptáře.
Recept na gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovou omáčkou patří k nejžádanějším receptům z našeho webu. Jídlo si můžete objednat v pizzerii nebo si ho snadno uvařit doma. Nakrájené kuřecí maso ochutíme a osmahneme na pánvi, doplníme utřeným česnekem a špenátem, zalijeme šlehačkou a krátce povaříme. Přidáme ještě gnocchi a za chvilku můžeme podávat.
Ať už vaříme knedlíky nebo třeba halušky, trochu času to zabere, ale takové gnocchi, to je opravdu rychlovka pro moderní hospodyňky, zvlášť když je připravíte s kysaným zelím. Pokud je zelí moc kyselé, tak ho nejprve propláchneme, pak ho teprve podusíme na opečené cibuli a nakrájené slanině.
Další výborná a oblíbená příprava gnocchi je s parmezánovou omáčkou a kuřecím masem. Kuřecí prsní řízky nakrájíme, osolíme a opepříme, poté opečeme na másle a česneku. Přidáme šlehačku a strouhaný parmezán, mícháme do zhoustnutí. Podáváme s uvařenými gnocchi a čerstvou petrželkou.
Gnocchi lze připravit také se smetanovou omáčkou s pórkem a žampiony orestovanými na másle. Omáčku osolíme a ochutíme mletým pepřem a prolisovaným česnekem. Hotový pokrm sypeme jemně strouhaným parmezánem - úspěch u strávníků je zaručen.
Gnocchi s mletým masem a zeleninou bohatě hýří pestrými barvami a přímo vybízí k jídlu. Pokrm je příjemně ochucený česnekem, mletou paprikou, pepřem a kmínem. Patří do něj červená a žlutá paprika, žampiony a pár lístků čerstvého tymiánu.
Jídla s gnocchi mohou obsahovat pouze několik surovin, ale bohatě to stačí. Na oleji rozehřejeme nakrájenou slaninu a přidáme gnocchi, které několik minut ještě restujeme. Doplníme jemně nakrájeným pórkem a posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou.
Pokud máte rádi olomoucké syrečky, tak je tento recept přesně pro vás. Gnocchi uvaříme podle návodu. Na pánvi opečeme na kolečka nakrájenou klobásu. Přidáme nakrájenou cibuli a také ji opečeme. Pak gnocchi přisypeme do směsi, promícháme a doplníme ještě nakrájené tvarůžky. Jakmile se rozpustí, ihned specialitu podáváme.
Komentáře