Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak restovat žampiony. Jednoduchá úprava žampionů nám zabere jen chvilku a skvěle si pochutnáme
Zdroj: Top recepty

Restované žampiony jsou velmi jednoduchým pokrmem, který navíc skvěle chutná. Můžeme je podávat jednoduše s pečivem či vařenou zeleninou, posypat jimi polévku a výborně se hodí také jako další příloha ke grilované zelenině.

Houby nejprve očistíme pomocí hadříku nebo ostrého nožíku. Poté je rychle opláchneme vodou a osušíme na látkové utěrce. Pak se již můžeme pustit do restování. Postup je velmi snadný, a přitom výsledná chuť výborná. Restované žampiony jsou dalším z pokrmů, u kterých obdivujeme krásu jednoduchosti.

Jak restovat žampiony

Žampiony nakrájíme na plátky (velikost si sami zvolíme), které vkládáme na rozehřátou pánev, na níž jsme připravili máslo nebo olej, případně směs obojího. Výborné je také přepuštěné máslo, které se nepřepaluje. Žampiony se mohou restovat na cibuli a doplnit pro vůni česnekem. Ochutíme je oblíbeným kořením (např. kari, pepř, kmín, tymián). Nakonec je posolíme a posypeme např. sekanou zelenou petrželkou. Restování provádíme zprudka a rychle, žampiony by při něm neměly "plavat", na závěr získají atraktivní zlatohnědou barvu.

Orestované žampiony mají různé způsoby využití. Pochutnáme si, když si je dáme s pečivem, plníme jimi bagety, zdobíme chlebíčky, připravujeme je jako chuťovku. Můžeme jimi posypat zeleninovou polévku, podávat je k pečeným bramborám nebo k masu, výborné jsou i ke grilovaným pokrmům. Jsou skvělou a jednoduchou přílohou, ke které se rádi budeme vracet.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky