Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejlepších receptů na oblíbená jídla s gnocchi. Co se k nim nejvíce hodí a jak je připravit
Top recepty

Gnocchi jsou stále oblíbenější - není divu, jedná se o přílohu, která nejenom dobře chutná, ale ušetří nám čas. Pokud si gnocchi koupíme jako polotovar, bude vaření s nimi záležitostí chvilky. Podáváme je především s různými omáčkami, masem a nastrouhaným sýrem.

Gnocchi se dají připravit na různé způsoby, jsou to vlastně tvarované bramborové šišky. Budou nám chutnat naslano i nasladko. Navíc mají velmi rychlou přípravu, proto jsou ideálním jídlem, když zrovna pospícháme nebo se nechceme zdržovat zdlouhavým vařením.
  1. Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
  2. Gnocchi po česku - se zelím a slaninou
  3. Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
  4. Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
  5. Gnocchi, zelí a uzené - 3v1
  6. Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
  7. Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
Na pánvi osmahneme ochucené kousky kuřecího masa. Přidáme česnek, nasekaný špenát a šlehačku. Na závěr doplníme gnocchi a ještě krátce povaříme. Kombinace gnocchů se špenátem patří mezi nejoblíbenější.

2. místo

Tento způsob úpravy nám nejspíš připomene halušky se zelím a slaninou. Jedná se o velmi rychlé jídlo, na kterém si pochutnají všichni milovníci kysaného zelí. Hotové gnocchi a zelí smícháme se slaninou, kterou jsme osmažili na cibulce.

3. místo

Gnocchi, uvařené podle návodu, promícháme se špenátovými listy, nastrouhaným česnekem, šlehačkou, sušenými rajčaty a nastrouhanými sýry. Vše společně v předehřáté troubě zapečeme. Další chutné, ale jednoduché jídlo můžeme během chvilky podávat.
Gnocchi podáváme s lahodnou smetanovou omáčkou s parmezánem. Směs doplníme kousky kuřecího masa, které jsme opekli na másle. Pokrm voní česnekem, při podávání ho posypeme čerstvou petrželkou

5. místo

Na tuku orestujeme cibuli, přidáme nakrájené uzené maso a kysané zelí. Podusíme a ke konci vaření přidáme gnocchi. Poté už jen několik minut ohříváme, aby gnocchi změkly. Dochutíme a můžeme podávat. Na přípravu pokrmu nám stačí jeden hrnec a žádné zbytečné nádobí.

6. místo

Na tento recept budeme potřebovat pórek, žampiony a smetanu. Vaření je opět velmi rychlé. Smetanovou omáčku s orestovanými žampiony a pórkem promícháme s uvařenými gnocchi. Při podávání vše posypeme strouhaným parmezánem.
Na tuku orestujeme kuřecí nudličky, přidáme nakrájenou cibuli a kapii. Podusíme a doplníme jogurtovou ochucenou omáčkou. Pokrmu dá výbornou chuť libeček, česnek a hořčice. Recept nám poradí, jak připravit netradiční křupavé gnocchi.

Gnocchi se vyplatí mít doma v zásobě - jednoduchý pokrm je velmi oblíbený a získává si stále více příznivců. Oceníme ho, nejen když máme málo času a potřebujeme mít rychle hotové jídlo.

Tento tip je užitečný  (4x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům