7 receptů na palačinky: Upečte si ty nejlepší a osvědčené podle našich čtenářů
Palačinky jsou jedním z nejoblíbenějších jídel. Připravte si je podle osvědčených receptů a uvidíte, že se vám povedou. Lahodné palačinky výborně chutnají ve sladké i slané variantě.
Hodí se k snídani, obědu i večeři. Použít je můžete jako hlavní chod i jako zákusek, navíc je lze různými způsoby ochutit. Pokud připravujete palačinky častěji, pak zvažte pořízení palačinkovače, na kterém se palačinky rychle a jednoduše připravují, navíc bez použití tuku.
- Palačinky s džemem
- Francouzské palačinky
- Hrníčkové těsto na palačinky pro mlsné lidi
- Zapečené palačinky s tvarohem
- Anglické palačinky
- Palačinky ze zakysané smetany
- Palačinky
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
Připravte si tenoučké palačinky podle hrníčkového receptu, které budou chutnat malým i dospělým a během chvilky zmizí. Tyto palačinky doporučujeme nejen zkušeným, ale i začínajícím kuchařům. Dochutit je můžete buď džemem nebo jinou oblíbenou pochutinou.
2. místo
Chutné palačinky připravíme podle receptu s přesným množstvím surovin, a tak se nám zaručeně povedou. Přidaný rum a vanilkový cukr palačinkám dodávají příjemnou a neodolatelnou vůni, a tak je už stačí jen dochutit na talíři.
3. místo
Další hrníčkový recept na palačinky, které vám budou mizet přímo pod rukama. Podle jednoduchého receptu usmažíme palačinky a plníme je tvarohovou náplní, náplň ochutíme marmeládou nebo nutellou.
4. místo
Neodolatelné jídlo, pro jehož přípravu upečeme palačinky obvyklým způsobem a poté je plníme tvarohovou náplní a rovnáme do zapékací nádoby, je velkou dobrotou. Nádobu dáme zapéct a poté palačinky zalijeme zálivkou z mléka, vejce a cukru a vše ještě dopečeme. Tento originální způsob podávání palačinek bude všem strávníkům velmi chutnat.
5. místo
Lahodné anglické palačinky obsahující větší množství vajec a rozpuštěné máslo si zamilujete. Pečou se na pánvi bez oleje a tak nebudou nasáklé tukem. Podle své fantazie a chuti palačinky podáváme s marmeládou, tvarohem, ovocem či nutellou.
6. místo
Jemné palačinky ze zakysané smetany a perlivé vody, kterým jedinečnou chuť dodáme díky přidání rumu, skořice a citronové kůry, budou všem chutnat. Protože těsto je velmi jemné, pracujeme při pečení s palačinkami opatrně, aby se nám nepotrhaly.
7. místo
Další jemňoučké palačinky, po kterých se během chvíle zapráší, jsou prostě neodolatelné. Pečeme je klasickým způsobem a servírujeme s oblíbenými pochutinami. Stejně jako předchozí palačinky je můžeme podávat i naslano, například se špenátem a sýrem.
Přemýšlíte nad originálním ochucením palačinek? Připravte podle následujícího video-receptu čokoládový krém z uvařených batát, kakaa, datlí a lískových oříšků a vaše palačinky budou jedinečné:
Komentáře