Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladké odměny za vysvědčení: Děti potěší domácí Kinder mléčný řez, nanuky i marsmalow
Zdroj: Toprecepty, veganotic

Letošní školní rok byl pro děti i rodiče velmi náročný. Všichni by si proto v jeho závěru, bez ohledu na výsledek vysvědčení, zasloužili nějakou odměnu. Oslaďte sobě i školákům začínající prázdniny a připravte domácí dobroty jako z cukrárny.

Kinder mléčný řez

Mléko, palmový olej, cukr, mouka, med, máselný tuk, difosforečnany, hydrogenuhličitan sodný, uhličitan amonný, emulgátor… a tak dále. To je část složení Kinder mléčného řezu, který koupíte v běžném obchodě. Ačkoliv jsou všechna použitá „éčka“ schválená a v malém množství bezpečná, lze tuhle lahůdku udělat celkem snadno i doma a zcela bez „chemie“. Budou vám k tomu stačit běžné suroviny, které máte doma, tedy mouka, cukr, vejce, kakao, olej, a do náplně pak máslo, tvaroh a cukr. Tedy nic, co by neznaly už naše babičky, které o nějakých „Kinder“ pochoutkách neměly ani tušení. Výhodou domácích Kinder mléčných řezů je kromě čerstvosti také cena. Když si je upečete podle našeho receptu, máte plný plech dobroty a ještě ušetříte.

Ovocné nanuky

V horkém létě spotřeba zmrzliny a jiných chladivých pochoutek stoupá. Tak proč dětem i sobě nevyrobit domácí nanuky? Příprava je snadná. Většinou stačí jen rozmixovat a případně osladit čerstvé ovoce. Přidat můžete i jogurt, kefír nebo podmáslí, které nanuky krásně zjemní a dodá malým strávníkům cenné bílkoviny. Zkuste podle našeho receptu udělat třeba melounovo-jahodové nanuky s chia semínky, nebo třeba netradiční banánové nanuky s čokoládovou polevou, případně pomerančové s meruňkami.

Domácí bonbony nejen k opékání

Milují vaše děti pěnové bonbony marshmallows? A víte, že z cukru, vody, želatiny a nějakého ochucovadla vyrobíte marshmalow vlastní? Zkuste si růžovo-bílé marsmalows udělat podle našeho receptu, a pak je třeba využít k oslazení horkého kakaa nebo jako netradiční dobrotu u táboráku. Už jste měli nad ohněm opečený špíz z banánů a marsmalows?

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více