Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Soutěžící v Prostřeno vám tento týden připraví dobroty z celého světa. Tentokrát si to mezi sebou v kulinárním klání rozdají tři muži a dvě ženy ze středočeského kraje. Oslní Petr soutěžící svým Caesar salátem? Vyjde Anetě sázka na cizokrajnou marockou kuchyni? A z čeho se připravuje Plumlovský řízek?

Cesta kolem světa

S recepty soutěžících zavítáme do slunné Itálie, sladké Francie, ale ochutnáme i exotickou marockou a luxusní japonskou kuchyni. Nebude však chybět ani výlet do českých kuchařek. A jak se soutěžící poperou s úkolem týdne – zakomponovat do svého menu vejce

Caesar salát

Prvním soutěžícím je manažer Petr, který hosty pozve ke své tetě, a ne domů. Jako předkrm připraví Caesar salát. Jak ocení soutěžící to, že do toho pravého nepatří krevety? Recept na ten pravý ikonický caesar salát najdete na našich stránkách. Vylepší si Petr reputaci hráškovým krémem s krutony a slaninkou nebo hlavním pokrmem líčky na víně s žampiony a bramborovou kaší či se budou hosté rozplývat nad čokoládovým fondánem s malinovým coulis? A pomůže jeho modernímu menu to, že absolvoval kurs u Zdeňka Pohlreicha?

Crostini podle Karolíny

Sportovkyně Karolína se v úterý nechá inspirovat italskou kuchyní. Připraví crostini – jednoduché, ale efektní jednohubky, které je možné připravit na několik způsobů. Jaký zvolí Karolína? Dalšími chody budou polévka z pečené dýně, tagliatelle s masovým ragú a hruškový koláč s crème fraîche.

Plumlovský řízek

Dlaždič a řidič valníku Jarda o sobě tvrdí, že je workoholik. Svým hostům připraví ve středu svá oblíbená jídla - pastu z pečeného vepřového masa, domácí chléb, hovězí polévku se zeleninou a domácími nudlemi, plumlovský řízek a moravský frgál. Jak uspěje se svou českou hutnou kuchyní? A čím se plumlovský řízek liší od legendárního pavlišovského řízku? 

Tajine s rýží

Pojišťovačka Adéla vezme své hosty na gastronomický výlet do Maroka. Jako předkrm připraví hummus se zeleninou a pomazánku z pečených paprik s pečivem, marockou rajčatovou polévku, tajine s rýží a pita chléb a skořicové šneky s polevou. Zaujme soutěžící výraznými chutěmi marocké kuchyně? Podívejte se, jak se připravuje kuřecí tajine.

Luxusní Wagyu steak

Pokerový hráč Honza není v Prostřeno poprvé. Povede se mu jeho repete, které vsadí na jednu kartu – luxusní suroviny? Cena za 1 kg hovězího Wagyu začíná na dvou tisících korunách. Tak luxusní surovinu určitě mnozí soutěžící ochutnali poprvé. Ocení to při závěrečném hodnocení? Jako přílohu si ke steaku připraví brambory grenaille. Sladkou tečkou na závěr bude francouzská klasika créme brûlée.

Co odkryjí páteční pokličky? A bude výhra zasloužená? Dívejte se s námi na Prostřeno tento týden.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více