Kuřecí tajine s lilkem, cizrnou a meruňkami

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

600 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 střední lilek
4 zralá velká rajčata
100 g sušených meruněk
1 konzerva cizrny (400 g)
sůl
pepř
1 lžička drceného kmínu
1/2 lžičky zázvoru
2 lžičky koření Ras el Hanout
špetka šafránu
šťáva z poloviny citrónu
hrstka nasekaného koriandru
hrstka nasekané petrželky
300 ml silného kuřecího vývaru
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso ze stehen nakrájíme na větší kousky.
    V nádobě tajine necháme zahřát olej a maso ze všech stran necháme opéct. Když je ze všech stran lehce zlatavé, vyndáme z tajine a odložíme do tepla.

  2. Přilijeme lžíci oleje a vhodíme nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku. Když cibule začne zlátnout, přidáme papriku nakrájenou na proužky a lilek nakrájený na kostičky. Necháme několik minut restovat.

  3. Pak přisypeme všechno koření a asi minutu osmahneme.
    Přidáme nakrájená rajčata, opláchnuté meruňky a zalijeme vývarem. Osolíme. Nahoru položíme opečené kousky masa.
    Přiklopíme pokličkou a necháme při mírné teplotě dusit, až bude maso měkké a tekutina se zredukuje na minimum. Přimícháme scezenou cizrnu, citrónovou šťávu a podle potřeby dochutíme.
    Nakonec vmícháme koriandr a petrželku.
    Podáváme s bulgurem, kuskusem nebo rýží a doplníme hustým bílým jogurtem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí tajine s lilkem, cizrnou a meruňkami

Zapomněl/a jsem heslo