Kuřecí tajine s lilkem, cizrnou a meruňkami

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Drůbeží maso 10 názorů

Suroviny

600 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 střední lilek
4 zralá velká rajčata
100 g sušených meruněk
1 konzerva cizrny (400 g)
sůl
pepř
1 lžička drceného kmínu
1/2 lžičky zázvoru
2 lžičky koření Ras el Hanout
špetka šafránu
šťáva z poloviny citrónu
hrstka nasekaného koriandru
hrstka nasekané petrželky
300 ml silného kuřecího vývaru
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso ze stehen nakrájíme na větší kousky.
    V nádobě tajine necháme zahřát olej a maso ze všech stran necháme opéct. Když je ze všech stran lehce zlatavé, vyndáme z tajine a odložíme do tepla.

  2. Přilijeme lžíci oleje a vhodíme nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku. Když cibule začne zlátnout, přidáme papriku nakrájenou na proužky a lilek nakrájený na kostičky. Necháme několik minut restovat.

  3. Pak přisypeme všechno koření a asi minutu osmahneme.
    Přidáme nakrájená rajčata, opláchnuté meruňky a zalijeme vývarem. Osolíme. Nahoru položíme opečené kousky masa.
    Přiklopíme pokličkou a necháme při mírné teplotě dusit, až bude maso měkké a tekutina se zredukuje na minimum. Přimícháme scezenou cizrnu, citrónovou šťávu a podle potřeby dochutíme.
    Nakonec vmícháme koriandr a petrželku.
    Podáváme s bulgurem, kuskusem nebo rýží a doplníme hustým bílým jogurtem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí tajine s lilkem, cizrnou a meruňkami

  • Tonja Tonja

    Vidím, že používáte tajine (nádobu na dušení). To je marocká specialita a i to jídlo vypadá dost marocky. V Maroku se však nepoužívá klasický kmín, ten bych zde vynechal a dal bych pro Maroko typický římský kmín (cumin), pokud Vám směs ras-el-hanout nestačí. Neberte to jako kritiku, ale jen jiný názor nebo doporučení. Sušené meruňky a rozinky se také běžně do kuřecího tajine v Maroku používají a je to tak výborné; doporučuji. A ještě na závěr - v Maroku bulgur neznají, používají jen kuskus.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    Hanis, Eja57: moc vám děkuju za milé komentáře :-):-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Krásný tajin - i nádoba i jídlo:yes::yes::yes:

    Pošmourné podzimní dny se bohužel pomalu blíží a podobná jídla potěší oko, chuť i duši:-K

    Odpovědět

  • Hanis Hanis

    Výborný recept, znám dlouho. Než jsem ale uvařila, tak jsem nevěřila, že tam meruňky udělají tak zajímavou chuť. Díky za připomenutí receptu, bod letí :-K

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    Lenunka: díky :-):-K:-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    moc krásné:-):yes::yes::-K:-K

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    Anna Kocikova: Drahuško, moc ti děkuju :-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezky připravené a naservírované jídlo:-8:-K

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autor receptu)

    maris: Maruško, moc děkuji :-):-K:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Krásný recept, krásná fotka;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: cizrnová tajine s houbami a lilkem tajine steaky s vykoštěných kuřecích stehen s kůží

Zapomněl/a jsem heslo