Plumlovský řízek

Mirusha Kuchařka: Mirusha

4 porce Drůbeží maso 33 názorů

Suroviny

4 kuřecí prsíčka
4 vejce
2 klobásky (např. ostravská)
eidam
kečup
sůl
pepř
mletá paprika sladká
olej
Těstíčko:
3 vejce
polohrubá mouka
mléko
sůl
pepř (nejlépe bílý)
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, popaprikujeme. Dále si připravíme těstíčko z uvedených surovin - těstíčko by mělo být hustší.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, řízky v těstíčku "vykoupeme" a pomalu na mírném ohni smažíme, já pánvičku vždycky ještě přiklopím pokličkou, abych měla jistotu, že se maso dobře propeče.

  3. Až je hotovo, řízky vyndáme, klobásky rozpůlíme, půlky nařízneme na "ježka", přidáme na pánvičku, opečeme, dále vyklepneme vejce a uděláme si volská oka a můžeme chystat na podávání.

  4. Řízek posypeme strouhaným eidamem, pocákáme kečupem, položíme oko a klobásku. Jako přílohu mám nejradši krokety, hodí se i hranolky, nebo brambor, ale i zeleninový salát není špatný.

Poznámka

Tento recept není můj, ale je to krajová specialitka, kterou vám u nás uvaří v každé druhé hospodě :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 720 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plumlovský řízek

  • Vlastik Vlastik(neregistrovaný)

    Správný "plumlovák" je z vepřového. Klobása či kabanos tam v původním receptu vůbec nebyl.
    Dnes se u Páclů vaří dost špatně. Ani tento klasický řízek už není ono. A to už na něj do Plumlova
    jezdíme cca patnáct let.;-(

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Tady je presně, odkud tento řízek pochází.

    http://prostejovsky.denik.cz/zpravy_region/mnam-plumlovsky-rizek-aneb-pochoutka-ktera-slavi-ctyricatiny-20120824.html

    A jednou za čas se dá i gastronomicky hřešit. Nemůžeme pořád žít podle "zdravé bible" ;-)
    A je to dobrota :-p :yes:

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    To je teda šílenost :no:

    Odpovědět

  • Bohunka Bohunka(neregistrovaná)

    Jaaja:

    "Plumlovák" je tady klasika. Je výborný, většinou fakt obrovský a sytý. Nabízejí se většinou obě verze, dříve byl jen vepřový. A u Pácla se už zase výborně vaří.
    Plumlovák byl klasika, za starého pána Pácla. Dnes když tuto restauraci navštívíte tak si připadáte jak ve Fast Food nebo v pizzerii, kde pro kuchaře opíkačky znamenají dělové koule vytažené z pole. To jestli vidí starý pán Pácl, tak se určitě obrací v hrobě. Mohla bych zde napsat další a další, ale to nechám na každém, ať zkusí, co nikdy nezkusil…

    Odpovědět

  • Tom Tom(neregistrovaný)

    Když pominu fakt že se "Plumlovák" dělá z vepřové kýty a ne z kuřete a klobása na něm nemá co dělat, tak ten recept i odpovídá...

    Odpovědět

  • DAVID DAVID(neregistrovaný)

  • Reneek Reneek(neregistrovaný)

    Nejlepší mňamka,jakou jsem kdy jedl.Je to sice porce jak hrom,ale když je to tak dobré.:-)):-)):-)):-)):yes:

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :-O:-O Já jsem na Plumlov jezdila jako dítě několik let za sebou na dovolenou. Je tam opravdu krásně. Řízek si z té doby nepamatuji:-*, ale určitě bude výborný:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • burtiky burtiky (neregistrovaný)

    jen bych podotkla, ze se nekdy hodi k tomu rizku udelat rovnou dva burtiky, pro vetsi jedliky. A posypat syrem opravdu poradne, jinak to neni ono. Volske ocko delam pekne tecave, to je potom mnamka. Nekdo ma rad i kyselou okurku, ale to uz je opravdu koruna celeho jidla. Zalezi na chuti. V zaludku potom takovy rizek lezi nejmene 3 dny.

    Odpovědět

  • Mirusha Mirusha(autorka receptu)

    Eliza :yes::-D:-D:-D
    Mark: No radši to nejez, aby ses nepo*erinkal:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Marku, pravděpodobně máš nějaké zdravotní problémy se zažíváním...:-(( Měl bys co nejdříve k lékaři.

    Odpovědět

  • Mark Mark(neregistrovaný)

    ted to varil spolubydlici, dela se mi zle z toho. Neni to dobre tak to posypte syrem, polejte kecupem a polozte na to vajicko. At ma zaludek co delat aby to udrzel . . .:-((:no:

    Odpovědět

  • vycina vycina

    :yes:Teda u fotečky jsem slintala jako mlsný kocour. Už vím co v neděli k obědu:-D.:-D. Už letí bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Iriska Iriska

    Já bych si k vám na takovou dobrotu určitě zašla, ale je to daleko. Takže si ho určitě usmažím doma. Už je v oblíbených a k tobě letí bodík.:yes::yes:+

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: restaurace u pácla restaurace u pácla plumlov menu plumlovák u pácla kureci speciality recepty plumovský řízek restaurace pácl plumlov plumlovský vepřový řízek plumlovák recept těstíčko na plumlovský řízek kuřecí plumlovský řízek veprovy plumlovsky rizek plumlovské řízky pacl plumlov pumlovský řízek rizek plumlovský kuřecí řízek prumlovsky rizek plumbovsky rizek plumlovký řízek

Zapomněl/a jsem heslo