Crostini s lilkem a sýrem

cathleen Kuchařka: cathleen

Zeleninová jídla 13 názorů

Suroviny

500 g lilku
1 cibule
250 g rajčat
bazalka
sůl
olej
parmazán nebo Gran Moravia
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omytý lilek pokrájíme na silnější kolečka a ta pak na čtvrtiny. Osmažíme v oleji z obou stran a dáme odsát na papírový ubrousek.

  2. Na trošce oleje lehce osmahneme krájenou cibuli a na ní pak oloupaná, krájená rajčata. Přidáme krájenou bazalku (nebo sušenou), dosolíme podle chuti a do hotového opatrně vmícháme lilek.

  3. Podáváme na topinkách, posypané hoblinkami parmezánu (nebo sýru Gran Moravia).

Poznámka

Recept ze stránek

guidecucina.pianetadonna.it

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Crostini s lilkem a sýrem

  • amalia amalia

    veľmi pekné crostini:-)) baklažán nakrájaný na kocky naozaj nevpije toľko oleja ako plátky.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pěkně upravená chuťovka:-p+:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    casino: dokonce jsem četla poznatek, že smažené kostky lilku nacucají méně oleje než plátky - ještě jsem souběžně nezkoušela, tak nemůžu potvrdit:-p

    Odpovědět

  • casino casino

    :-)
    Jen tak na okraj:
    ... a aby se baklažány moc nenacucaly olejem, tak je na tomto smažíme opravdu, ale opravdu dobře rozpáleném... ;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    cathleen:Ivo díky za info,to jsem nevěděla:-8člověk se pořád má co učit;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    ulenspiegel: předem jsem se informovala:-) - vypotit se nechávají lilky pozdnější, pomalu zrající. Tyto jsou ze skleníků, mlaďounké, vypotit se nechat můžou, ale nemusí. Hořké jsem je rozhodně neměla, to bych sem recept nedávala.

    Odpovědět

  • ulenspiegel ulenspiegel(neregistrovaný)

    lilky musite predem nechat vypotit,jinak jsou horke:-!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Doufám, že někdo vyzkoušíte, je to opravdu výborné :-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Lákavé,úžasné papáníčko:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    chutnat to bude i mně:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    čo je s baklažánom, nemôže byť nedobré...:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

  • maris maris

    To mi bude chutnat;-):-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: crostini crostini s parmazánem crostini - recepty crostini s lilkem a rajčaty karbanátky s lilkem a sýrem co je crostini babicovy dobroty lilek ze syrem