Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový chlebíček s vanilkou

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 2. 2010 11:45

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 442 kJ / 2 496 kcal
Bílkoviny60,33 g
Tuky45,52 g
Vláknina18,28 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 188 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy452,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlebíček krásně voní, je měkounký, přiměřeně sladký a není suchý. I druhý den po upečení chutná jen tak, ničím nenamazaný......

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana

21. 5. 2015 15:49

mam keramicku, tak ju výmazem sadlom a posypem hrubou mukou a pod nu dam plech s vodou a urcite to pojde si myslim :-) Len neviem, ci sa mi tam to cesto cele zmesti, kde tam ide tolko muky...?

cathleen cathleen

21. 5. 2015 15:37

Jana: ano, to půjde určitě - dobře ji předem vymaž máslem, ať se ti na ni těsto nepřilepí;-)

Jana

21. 5. 2015 15:29

ja som to myslela jako ze bych to nechala kysnut napr. v osatke a potom bych to preklopila na plech a dala piect, ale ak to fakt zredne, tak na plechu z toho budem mat placku teda :-S A keby to dam kysnut a nasledne piect napr. vo forme na bábovku???

cathleen cathleen

21. 5. 2015 15:02

Jana: koření dávám přibližně lžičku, záleží na tom, jak moc chceš chlebíček navoněný. Na plechu - to myslíš jako nízký koláč nebo mazanec nebo formu položit na plech.?
Spíš bych to pekla v té formě a na plechu, bramborami těsto stáním (čekáním na vykynutí) zřídne.

Jana

21. 5. 2015 14:15

dalo by sa toto cesto urobiť aj normálne na plechu?? A kolko tam mám dať toho korenia Vonave pecenie s vanilkou????:-O

cathleen cathleen

16. 9. 2010 06:47

:-O jujda, já tam nemám sůl? - Aha, už vím, proč! Použila jsem zbylé vařené brambory od oběda a ty solené jsou...ale stejně to do receptu písnu. Dík za fotečky:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 9. 2010 16:52

Takže Cathleen, ve zmenšené verzi, vynikající, těsto je jak už jsem psala, jak vata. K tomu pečení. Po 40 minutách jsem otevřela pekárnu a ani náhodou ještě nebyl!! Byla jsem nakonec ráda, že mi nespadnul.;-) Z původní doby pečení jsem ubrala asi 17 minut. Ještě jsem se chtěla zeptat, nechybí tam trošinku soli? Ne, že bych to ve sladkém potřebovala, ale přece jen se mi zdá, že malinko soli by to sneslo. No a možná by bylo fajn tady přidat i tu zmenšenou verzi pro ty, kteří mají menší nádobu a jeden hák. Ale to nechám na tobě. ;-) Přidávám fotky;-)

Jancza

27. 3. 2010 10:10

cathleen, díky, myslela jsem si to, nakupuji tam už taky pěkně dlouho a taky jsem moc spokojená :yes:. Jen jsem chtěla vědět, jestli je to to ono ;-). Hezký víkend :-K

cathleen cathleen

27. 3. 2010 08:22

Ano, kupuji ho u Antonína, jsem s ním (a nejen já, i hodně mých kamarádek) maximálně spokojená:yes:

Jancza

27. 3. 2010 00:14

cathleen, prosím tě, to koření, co jmenuješ, to je to, co prodává Antonín?

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 2. 2010 22:17

cathleen :-D:-)), zatím jsem nic nemusela zmenšovat:-)). Vzala jsem kus k dceři a zeť se jen olízne, až to uvidí a doma už skoro nic není;-) Takže, účel to splnilo.;-)

cathleen cathleen

14. 2. 2010 17:54

:-D:-D:-DJani, vždyť víš, že máš prťavounkou jednohákovku....téměř všechno do ní musíš zmenšit;-)Jsem ráda, že chutná.

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 2. 2010 17:43

No, takže asi tak. Mám dojem, že je to pro větší pelárnu, než mám já!:-)) Vynikající těsto, jako vata, ale otvíralo mi pekárnu, musela jsem to vypnout. Nešlo to ven, ta čepice zvrchu se utrhla. Každopádně je to těstíčko, jako málokteré!! Láďa to cpe po kusech a říkal, že se mi v pekárně dlouho tak nic nepovedlo!!:-)):-D:-D

bara.it bara.it

12. 2. 2010 09:10

Cathleen, jsem rada, ze ti po vcerejsim "slovenskem" bodiku, muzu dat dneska jeden bod "cesky", protoze tenhle chlebicek si ho rozhodne zaslouzi.:yes:7:yes:

Patricie

11. 2. 2010 19:34

:-K:-KPěkné, není tam moc tuku a cukru. Vyzkouším.:yes::yes::-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečený chlebíček voňavé pečení s vanilkou hnětací háky na tuhé těsto bramborový chlebíček sladky zbylé vařené brambory recepty z bramborového těsta bramborový bochník sladký bramborovy pečení ze sladkého kynutého těsta

Suroviny: voda, brambory, vejce, tuk, cukr, cukr vanilkový, šťáva citronová, koření voňavé pečení s vanilkou, mouka hrubá, mouka polohrubá, droždí, rozinky

TopRecepty.cz

Bramborový chlebíček s vanilkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xnPl