Sladký bochník

vybusna Kuchařka:

Domácí pekárna 51 názorů

518

Suroviny

240 ml mléka
2 žloutky
100 g rozpuštěného másla
4 vanilkové cukry
5 lžic cukru
250 g hladká mouka
250 g polohrubá mouka
špetka soli
1 lžička sušeného droždí (nebo 10 g čerstvého)
2 lžíce rozinek
2 lžíce mandlových lupínků
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do nadoby pekarne vlejem mlieko, zltky, maslo. Potom polozim nadobu na vazky a vynulujem ich, do mlieka vsypem vanilku a cukor a dosypem hladku muku tak aby vazky ukazovali 250g.

  2. Dalej vsypem 250g polohrubej muky. Pridam stipku soli a lyzicku suseneho drozdia.

  3. Zapnem zakladny program a svetlost cislo jedna. Po zapipnuti prisypem hrozienka a mandle.

Poznámka

Recept na webe uverejnila pani Bednarova a ja som si ho upravila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sladký bochník

  • Lenka Lenka

    No u nás to funguje tak, že tohle se mi povede tak nějak pokaždý jinak. Z toho občas to rodině chutná, často si to můžu sníst sama :) ... ale oni jsou frfle. :-p
    http://www.nej-sici-stroje.cz

    Odpovědět

  • jejda jejda

    bylo to výborné,nemělo to chybu:yes:

    Odpovědět

  • Da_Wi_Dek Da_Wi_Dek

    tak to jestli upeču to bude zázrak :-)):-)) sice na pečení guma ale podle tohoto by se to snad dalo zvládnout uvidíme :-)):-D

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Výbušná:-)už se to opět peče,už to tu zase krásně voní:-*:-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    vybusna, dávala jsem lupínky mandlí.;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    jana r...ty si tam davala mandle, alebo orechy?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    vybusna, máš tady tolik komentářů, že jsem půl hodiny rolovala dolů:-)):-D, ale i tak jsem si dovolila přidat foto a říct ti, že je skvělýýýýý!!!:-p:yes::yes: Dělla jsem přesně podle receptu, jen jsem na váze nic nenulovala, dala jsem 250 hladké a 250 polohrubé a všechno,jak je napsané. Ani se mi nespadnul a že jsem se teda bála. :-D Takže ti v klidu dávám + a určitě jsem nedělala naposled, ke kakau, mňam!!:-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    mirca..dakujem..a obdivujem fantaziu synu...pohladkaj ho za mna

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Výbušná:-)tak jsem včera upekla tuhle mňamku.Těsto se mi dělalo bez problémů a stejně tak se i upeklo;-).Přidala jsem špetku citr.kůry.Nádherně nám při pečení voněl celý byt a syn při ochutnání pronesl-"to je taková letní vánočka,viď?Ale je fakt dobrá:-p".A chutnala nejen jemu,snědli jsme ho skoro celý k odpo kafíčku,jen jsem kousek schovala k snídani.Na řezu je trošku střapatý,ale to jen proto že jsem krájela za tepla.Nevydrželi jsme:-p:-D Oblíbené+14 boďka jsou tu samozřejmostí;-):yes:

    Odpovědět

  • haston haston

    rád by som poradil, ako sa niekedy dá pomôcť, aby nebolo cesto zhora nedopečené - zvykne pomôcť (aspoň mne) prikryť okienko alobalom. možno to nefunguje v každej pekárni, treba skúsiť.

    Odpovědět

  • ercicka ercicka

    Paprika: :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    v mnichove si kupujem olej s prichutou masla a ja ten tiez radsej davam ako maslo samotne.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    A je to tady. Reparát jsem složila doufám na 1* - alespoň podle apetitu dětí a manžela. Do těsta jsem dala místo másla olej(100ml), obě mouky po 250g a 1/2 kostky čerstvého droždí (nechala jsem ho v teplém mléce trochu probudit). Tu svou Moulu XXL jsem nastavila na 1.program 1000g středně propečený. Nahoře je světlý, ale propečený. Takže Výbušná - recept je OK, bylo to ve mně a v nastavení pečky.Fotky přikládám. ;-)

    Odpovědět

  • ercicka ercicka

    Paprika a kde je fotka:-?:-?:-? ved aj ty si chchela tento vikend piect, nie?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ercicka: natáhni si časovač, pokud ho máš;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo