

Nepečený vanilkovo-cappuccinový Amaroun s tvarohem
Suroviny 10 porcí
- 60 g sypkého vanilkového cappuccina
- 2 dl vody nebo mléka
- 20 g sypké práškové želatiny
- 250 g tvarohu ve vaničce
- moučkový cukr dle potřeby - asi 2 až 3 lžíce
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový šlehačkový dezert
- 3 dl studeného mléka na jeho přípravu
- 1 - 2 banány
- dětské piškoty
- kakaové piškoty
- 1 lžička oleje na vymazání formy
Postup přípravy receptu
Vanilkové cappuccino zalijeme horkou vodou nebo mlékem, zamícháme a necháme zchladnout. Pak do něj zašleháme práškovou želatinu a necháme ji nabobtnat, trvá to cca 10 - 15 minut. Pak za stálého míchání zahříváme až se želatina rozpustí. Nepřekračujeme teplotu 50 - 55°C, k rozpuštění želatiny je tato teplota dostatečná, stačí i nižší. Opět necháme trochu prochladnout.
Ušleháme si vanilkový šlehačkový dezert a taky si prošleháme tvaroh s cukrem, přidáme do něj rozpuštěnou želatinu a nakonec už lehce vmícháme připravený šlehačkový dezert.
Formu na nepečené moučníky velmi lehce vymažeme olejem, vlijeme část hmoty, rozložíme piškoty dvou barev, nakrájené banány a různě vše vrstvíme dle své fantazie.
Dáme do chladničky pořádně ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Opatrně vyklopíme, nakrájíme na řezy a na talíři dozdobíme šlehačkou, strouhanou čokoládou, toppingem a podobně.
Kdo nemá tuto formu, tak připraví v dortové a krájí na řezy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nepečený vanilkovo-cappuccinový Amaroun s tvarohem
-
Vypadá toc pěkně,tu formu mám,ale co to je vanil.ělehačkový dezer?Děkuji za odpověď.
-
Ty jo nádhera!!! Luxus, to musím udělat!!!!
-
Děkuji za milé komentáře
Aničko, já si myslím, že se nemáš čeho bát, opravdu
Taky jsem se bála začít se želatinou, byly i nějaké neúspěchy, ale časem si už budeš jistější a určitě se bude dařit
-
Chutné a krásné
ale já si na toto netroufnu
ukládám si a posílám+15
-
jéééjda,to je perfekto...
+14
-
Maruško, to vypadá úžasně !!!
+
-
Všem děkuji za pochvalu
-
mňam
bodík
-
. Vypadá to na úúúžasnou mňamku. Cappuccinovou chuť moluji. Merylas, ty jsi odborník na vynikající amarouny.
Posílám 11 bodík.
-
-
Ukládám
a posílám
je to překrásne a v blízké době ochutnám.
-
Maruško, Ty si tu rodinku umíš hýčkat
-
Tak to je opravdu super!..Nádhera!
10
-
Nádhera
Dal bych si, ale na tento recept si fakt netroufám -
Já někdy používám na tyto dorty silikonovou formu na bábovku.