Těsto všestranného využití pro začátečníky
V zájmu šetření a recyklace lze využít i toustový chléb do "těsta". Pokud chcete zkusit rychlovku, použitelnou pro sladkou i slanou náplň, využijte zkušenost s přípravou podle našeho receptu. Dobrou chuť!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 414 kJ / 99 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 11,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nemusíte se toho bát, s těstem se pěkně pracuje, po vyválení kolečko podeberu širší špachtlí nebo nožem. Lze ho použít i jako základ pod pizzu, kdo chce, přidá do něj vajíčko, ale není to třeba. Budete překvapeni jeho chutí, na slano do něj dávám navíc lžičku vegety a chci ho vyzkoušet v řídším provedení ještě na "halušky" a v původním na cibulový koláč, ale třeba zde vás z něj něco napadne udělat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 5. 2010 07:23
Super!! Já budu muset strašit na tomhle světě nejmíň do 250 let, abych všechny ty recepty stihla vyzkoušet
18. 5. 2010 05:15
Lucasinko, s hladkou moukou jsem to bohužel nezkoušela, ale myslím si, že by těsto bylo o něco více lepivé, ale pokud jinou nemáš, zkus to s ní, pro začátek z menší dávky. Ono také záleží na toustovém chlebu, možná by se to dalo vyřešit tím, že by sis koupila celozrnný. Kdo budete dělat slanou variantu, dejte do těsta lžičku soli a nebo tu vegetu a osolte vodu na vaření. Přeji všem, ať se těsto podaří, je opravdu velmi jednoduché na vypracování.
17. 5. 2010 23:20
Jani,vypadá to moc lákavě a zajímavěUrčitě zkusím slanou verzi,jsme masožravciDávám bodíka
17. 5. 2010 22:51
jani, tohle je těsto přímo pro mě - nejsem sice začátečník, ale není nad rychlý recept ze surovin, které jsou doma stále....fakt paráda+8
17. 5. 2010 22:47
Jani, těstíčko z rohlíků? To musí být dobrééé!!
17. 5. 2010 22:23
Jani, recept z tvého těsta už má hrubé obrysy. +7
17. 5. 2010 21:50
Yanullko,to je hezky napsané a opravdu na různé způsoby k použití,jak kdo chce.Ukládám a dávám bod
17. 5. 2010 21:49
mňam
17. 5. 2010 21:48
Yanull, to by me vubec nenapadlo jen by me zajimalo, jak dulezita je ta polohruba mouka - jestli bych ji mohla nahradit treba hladkou...jinak bodik uz mas pripsany
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 9 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 12 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 14 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 3 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 6 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 7 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 7 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 7 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 8 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 9 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Jak na dokonalou domácí vánočku? Máme pro vás rady a tipy od Josefa Maršálka
Další recepty
Tématické fráze: smetanovy zaklad na pizzu smetanový základ na pizzu recept pizza smetanovy zaklad pizza smetanový základ recept testo na pizu pizza recept smetanový základ recept smetanový základ na pizzu využití těsta na pizzu jak udělat smetanový základ na pizzu smetanový základ pizza recept pizza na smetanovém základě recept pizza pro začátečníky těsto na pizzu využití palacinky pro zacatecniky využití-povidel smetanový základ na pizu smetanový základ využití toustového chleba svěrlé těsto základ toustový chléb sladěnka
Suroviny: chléb toustový, olej, mléko, sůl, mouka polohrubá
Těsto všestranného využití pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jY74
24 názorů