Suroviny
Porce: 4-5 podle velikosti kachny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 852 kJ / 1 638 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,55 g |
| Tuky | 42,91 g |
| Vláknina | 13,20 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 7,91 g |
| Sůl | 18,80 g |
| Sacharidy | 293,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachnu opláchneme, osušíme, rozřízneme podél hrudní kosti a rozložíme "naplacato". Lze samozřejmě péci klasicky vcelku, ale takto se lépe a rychleji propeče, maso uvnitř není takové uvařené. Všichni mají krásnou kůžičku (dělám tak i kuře, pokud rovnou neporcuji na díly).
Krok 2: Maso dostatečně osolíme, potřeme marinádou ze sojové omáčky a medu, trochu podlijeme a přikryté dáme do vyhřáté trouby péct na cca 170°C.
Krok 3: Pečeme doměkka za občasného podlévání výpekem a potíráním marinádou, ke konci odkryjeme a dopečeme dozlata.
Krok 4: Omáčka: Slaninu (špek) nakrájíme na drobné kostičky, dáme vyškvařit do kastrolu, přidáme nadrobno nasekanou cibulku, zpěníme a přidáme hrst rozinek.
Krok 5: Jakmile se rozinky nafouknou, podlijeme trochou vody, přidáme švestková povidla a mícháme do rozpuštění. Necháme na mírném plameni provařit.
Krok 6: Promixujeme ponorným mixérem, tím dostaneme chuť rozinek do omáčky, přidáme druhou hrst rozinek, podle chuti cukr, citron, sojovku, sůl (já jsem množství zpětně odhadovala) a necháme znovu provařit. Pozor, povidla mají docela dostřel, tak je ať nemáte po celé kuchyni, raději pořád míchat a velmi mírný oheň.
Podáváme s přílohou dle vlastní chuti, u nás se nemohli dohodnout, tak byly gnocchi, rýže a houskový knedlík, jak si kdo přál....mně osobně chutnalo nejvíce s gnocchi, byl by určitě výborný i klasický bramborový knedlík, ale ten doma zrovna chyběl....
Podáváme s přílohou dle vlastní chuti, u nás se nemohli dohodnout, tak byly gnocchi, rýže a houskový knedlík, jak si kdo přál....mně osobně chutnalo nejvíce s gnocchi, byl by určitě výborný i klasický bramborový knedlík, ale ten doma zrovna chyběl....
Zveřejněno 13. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPQX
Moje poznámka
Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPQX
Nejnovější recepty
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 34 minutami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 9 hodinami
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 17 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno 13. 12. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 23 minutami
Vosí hnízda
Luentynka před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
Luentynka před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Patriktesar před 2 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 11 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 11 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 11 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 11 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 13 hodinami
Tématické fráze:
tv mňam recepty,
kachna se švestkovou omáčkou,
kachna na švestkové omáčce,
recepty z tv mňam,
kachna na povidlech,
omáčka ke kachně,
mňam tv recepty,
omačka na kachnu,
kachna s omačkou,
kachna ve švestkové omáčce,
recepty z ppořadu mňam,
recepty z kachny,
recepty z pořadu mňam,
recept na kachnu,
tv mňam,
kachna s omáčkou recepty,
kachna povidla,
kachna s povidla,
švestková omáčka ke kachne,
bramborový knedlík se švestkovou omáčkou
Suroviny:
kachna,
med,
omáčka sojová,
sůl,
slanina,
cibule,
povidla švestková,
rozinky,
sůl,
cukr,
šťáva citronová,
omáčka sojová
Komentáře (17)