Smažení a dopékání v troubě
Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobu pečení musíte sami ve své troubě vyzkoušet. Já peču na elektrice, v plynové troubě to neumím odhadnout. Když řízky zůstanou ještě na večeři nebo druhý den, dáme je jen opět na pečicí papír jen už odkryté do trouby "rozpéci" a jsou znovu jako čerstvě usmažené. Nebo by to možná stačilo jen v mikrovlnce, ale s tím nemám zkušenosti, protože ji nevlastním. Ještě jedna poznámka: Když budete mít větší množství kuřecích křídel nebo menších řízků, můžete je do pekáčku narovnat jeden za druhým, tzv. "nastojato", propečou se také bez problémů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 6. 2010 19:27
Janičko, tak dnes jsem jsem Tvým způsobem "ztrestala" 2kg krkovičky a 1kg kuřecích prsíček - vše bylo báječně šťavnaté ...po dlouhé době mi rodinka doslova odpadla pravým českým přežráním......a přidávám fotečku toho, co zbylo....
19. 6. 2010 13:07
Skvělé rady
18. 6. 2010 21:16
Janitoto si ukládáma bodíka posílám
18. 6. 2010 20:45
Neskoro mi to došlo...jasné! Prosím a dopíš hore aj ten čas, tu dolu to môže zapadnúť! Ďakujem a pekný večer!
18. 6. 2010 18:02
Odpovídám na dotaz Magdlenky. Troubu zapínám na vrchní i spodní pečení, tudíž se otáčet nemusí, ale kdyby někomu pekla více ze spodní nebo vrchní strany, tak se tomu samozřejmě musí přizpůsobit. Děkuji všem za pochvaly i bodíky, nečekala jsem, že tento způsob vzbudí takový zájem. Ale těší mě, že si tuto přípravu také oblíbíte. Aničko, podle druhu masa jsou řízky v troubě 30 - 40 minut.
18. 6. 2010 17:58
+23
18. 6. 2010 16:35
Yanull příště určitě vyzkouším až budu mít co
18. 6. 2010 16:33
Osobně používám pekáček s roštem. Existují různé velikosti a provedení,s víkem či bez něj. V současné době jej mají v Tescu za neuvěřitelných 249Kč (Tescoma s víkem za 1990Kč). Pod rošt dávám obyčejně syrové brambory nakrájené na plátky nebo na osminky. Tukem z masa se krásně provoní a smaží. Pokud dělám brambory samotné, tak vždy na tomto roštu.
18. 6. 2010 16:00
..tak jsem ráda,že nejsem sama s ,,mindrákem'' při klasickém smažení..děkuji..jak asi dlouho je maso v troubě?
18. 6. 2010 15:56
yanull , jak krásně jsi navázala na veršíky
18. 6. 2010 15:53
Yanullodzkoušený,starý ale zapomenutý receptíkDík za připomenutí zvlášť pro začínající kuchtíkyDnes jsou samé rychlovky utopené v tuku+18
18. 6. 2010 15:36
Jaaja, teda, ty ho musíš veľmi milovať...ešte by ma zaujímalo, koľko ten megařízek asi vážil...
Som taká šokovaná tým rezňom od Jaaje, že zabudnem ohodnotiť. Je to skvelý nápad, určite ho využijem! A obrovský bod!
A ešte dotaz - v rúre už neotáčať?
Som taká šokovaná tým rezňom od Jaaje, že zabudnem ohodnotiť. Je to skvelý nápad, určite ho využijem! A obrovský bod!
A ešte dotaz - v rúre už neotáčať?
18. 6. 2010 15:31
... není to pravidelně, měl narozky
18. 6. 2010 15:23
jaaja -
18. 6. 2010 15:19
Oldo, on to ani recept není. Vznikl nápad, kdy můj muž vždycky všechno sní a my si s dcerou přály, aby alespoň jednou řekl: .. holky, já už nemůžu :) Takže jsem krkovici z kusu rozkrájela na obrovský plát, naklepala, dala na něj plátky šunky a sýra, potom velká kuřecí prsa, rozkrájená natenko a naklepaná (troje), pomazala bylinkovým máslem (kvůli šťavnatosti masa) a na to tence nakrájenou a rozklepanou kotletku (krájela jsem ji na harmoniku a dala 2 vedle sebe podélně). Sem tam jsem to musela spíchnout jehlou, ale ty šly krásně po usmažení vytáhnout. Samozřejmě obalování byla katastrofa - na vysokém plechu, ale smažení už šlo dobře. Výsledek stál za to :) nesnědl :) Přidávám foto, je to odkrojená - trošku odlomená část řízku, dával si to na talíř postupně (cca menší půlka) vedle je oběd mé dcery - normální porce.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 18 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 20 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 6 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 6 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 6 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 6 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 6 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 6 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 9 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 9 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 skvělých receptů na řízky: Kromě trojobalu u nás vyhrávají řízky plněné, jogurtové nebo smažené v sýrovém těstíčku
Smažený květák je výborný, ale balení je zdlouhavé. Poradíme jednoduchý trik, jak to zvládnout během chvilky
Jak vyfiletovat rybu jednoduchým způsobem? Stačí se podívat na náš videonávod
Další recepty
Tématické fráze: smažení řízků v troubě smažený řízek vepřový v troubě řízky smažené v troubě smažení v troubě veprove rizky smazene v troube vepřové řízky v troubě jak smazit rizky v troube dopékání řízků v troubě smažené řízky v troubě smazeny kralik v troube smazeni rizku smažený řízek v troubě smažení řízků v troubě recept smazeni rizku v troube bez tuku smažení vepřových řízků řízky dopékané v troubě řízky v troubě na pečícím papíru jak dlouho smažit vepřové řízky smažený králík v troubě recept smažený králík
Suroviny: maso vepřové, maso kuřecí, filet rybí, maso králičí, květák
Smažení a dopékání v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzgn
98 názorů