Smažení a dopékání v troubě
Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.
Suroviny pro 1
1
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobu pečení musíte sami ve své troubě vyzkoušet. Já peču na elektrice, v plynové troubě to neumím odhadnout. Když řízky zůstanou ještě na večeři nebo druhý den, dáme je jen opět na pečicí papír jen už odkryté do trouby "rozpéci" a jsou znovu jako čerstvě usmažené. Nebo by to možná stačilo jen v mikrovlnce, ale s tím nemám zkušenosti, protože ji nevlastním. Ještě jedna poznámka: Když budete mít větší množství kuřecích křídel nebo menších řízků, můžete je do pekáčku narovnat jeden za druhým, tzv. "nastojato", propečou se také bez problémů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 7. 2010 21:03
nevím,proč jsou v "podobných..." řízky v jogurtus těmito od Yanull nemají zbla společného
13. 7. 2010 16:49
I já děkuji, jsem ráda, že se vám tento postup také osvědčil.
11. 7. 2010 21:37
Je to vynikajúci postup ďakujem
9. 7. 2010 11:30
Výborný,není víc co dodat,díky za recept
6. 7. 2010 04:33
taky drzim dietu a myslim ze se to dam jist takle,a kdo chce at si to da jeste na papirovy papir,jeste odsat tuk...davam bodik
3. 7. 2010 06:08
Petro, nevím, jakou dietu s přítelem máte, ale smažení zrovna moc dietní není. Proto nebudu tvrdit, že tento způsob zdravý je. Ale určitě zdravější než klasický. Doporučuji vyzkoušet a sama uvidíte, zda se vám tento osvědčí. A jednou za čas určitě jeden řízeček na životě nikoho neohrozí. Za bodík děkuji.
P.S. Nyní jsem si ještě vzpomněla, že moje tchýně, když byla po operaci se žlučníkem, si dělala v rámci diety řízek tak, že když ho usmažila, tak ho rychle ponořila do vroucí vody a tím se prý ten tuk z toho odstranil. Z vlastní zkušenosti nemohu posoudit, ale zkusit to můžete a když ho pak dáte ještě do trouby, třeba to k jídlu také bude.
P.S. Nyní jsem si ještě vzpomněla, že moje tchýně, když byla po operaci se žlučníkem, si dělala v rámci diety řízek tak, že když ho usmažila, tak ho rychle ponořila do vroucí vody a tím se prý ten tuk z toho odstranil. Z vlastní zkušenosti nemohu posoudit, ale zkusit to můžete a když ho pak dáte ještě do trouby, třeba to k jídlu také bude.
2. 7. 2010 20:38
Dobrý den,já jsem se chtěla jen zeptat jestli bych mohla tohle vyzkoušet,když mám dietu?Můj přítel má taky radši,když řízky neplavou v oleji a taky kvůli synovi,ten je ještě malej,ale řízečky má rád.Děkuji Vám za odpověď a samozřejmě posílám bodík.
2. 7. 2010 12:36
29. 6. 2010 20:48
.. ohřívat ŘÍZKY v mikrovlnce ne..jen zase v té troubě, nebyly by křupavé
28. 6. 2010 06:27
Světlanko, těší mě, že jsem tímto návodem přispěla k blahem "chrochtající" rodině, ale hlavní zásluha byla stejně na Tobě
27. 6. 2010 20:52
Jani hlásím se k dalším, co "vyzkoušeli"...vyzkoušeli a chrochtali blahem ...zase jsem byla ta "nejlepší"...opravdu to bylo bezva...naložila jsem řízky z kýty - ta bývá hrozně suchá - do jogurtu, osmažila a dala na plech na pečící papír...zakryla a asi po 30 minutách rodinka "chrochtala blahem"...dík za nápad...a určitě posílám další bodík (jestli jsem ho už neposlala, nevím ....
20. 6. 2010 13:26
Úžasné jsou tyto řízkydíky Jance z malé vískyto ona sem recept dala-né že řízky-božská manašťavnatá a křupavá,proto další bodík má
20. 6. 2010 09:37
Jano. Už kolikrát jsem o tom slyšel a i viděl v televizi dodělávání v troube u dost známých kuchařů a populárních, niky jsem však toto neudělal. Pouze udržujeme teplé. Taky ty jsi to vysvětlila tak, že se odhodlám a vyzkouším to. Díky a +bodík 29
19. 6. 2010 23:39
Yanull, díky že jsi se s námi podělila o svůj postup při smažení. Ráda jej vyzkouším, učit se musíme celý život.
19. 6. 2010 19:58
Ivanko, jsem ráda, že jsem mohla ve Vaší rodince přispět k řízkovému orgasmu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 2 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 13 minutami
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 16 minutami
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 12 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 12 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 12 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 12 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 12 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Smažený květák je výborný, ale balení je zdlouhavé. Poradíme jednoduchý trik, jak to zvládnout během chvilky
Jak smažit v troubě v trojobalu. Jednoduchý postup šetří čas a hodí se i pro více strávníků
Jak vyfiletovat rybu jednoduchým způsobem? Stačí se podívat na náš videonávod
Další recepty
Tématické fráze: smažení řízků v troubě smažený řízek vepřový v troubě řízky smažené v troubě smažení v troubě veprove rizky smazene v troube vepřové řízky v troubě jak smazit rizky v troube dopékání řízků v troubě smažené řízky v troubě smazeny kralik v troube smazeni rizku smažený řízek v troubě smažení řízků v troubě recept smazeni rizku v troube bez tuku smažení vepřových řízků řízky dopékané v troubě řízky v troubě na pečícím papíru jak dlouho smažit vepřové řízky smažený králík v troubě recept smažený králík
Suroviny: maso vepřové, maso kuřecí, filet rybí, maso králičí, květák
Smažení a dopékání v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzgn
98 názorů