

Falešné holandské řízky - Smaženky
Suroviny
- Gothaj salám nebo junior
- (30%) eidam
- strouhanka
- brambory
- sůl
- máslo
- olej
- mléko
- vejce
Postup přípravy receptu
Z brambor, mléka, másla a soli vyrobíme bramborovou kaši, postup vám psát určitě nemusím.
Smaženky - jsou vlastně jednodušší a levnější Holandské řízky.
Gothaj nebo junior nastrouháme na hrubo - pro čtyři lidi tak 20-30 dkg, to podle toho, jací jste doma jedlíci.
K tomu do mísy nastrouháme i sýr - tak 10-15 dkg, podle toho, kolik bylo salám.
Klepneme tam jedno vajíčko, nalijeme malinko mléka a vsypeme strouhanku, tak aby celá hmota držela v jedné kouli.
Začneme tvarovat malé placičky, přesně jako u karbanátků, obalíme ve strouhance a osmažíme.
Poznámka od kuchařky
Jde podávat i s pečivem (k tomu kečup a hořčice), ale doma upřednostňujeme verzi s kaší:)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Falešné holandské řízky - Smaženky
-
-
Já do holandských řízků nedávám vajíčko.Místo mléka dávám smetanu, ta drží maso pohromadě
-
To je dobrý nápad
+8
-
Dnes jsem dělala z Gothaje a Eidamu. Mléko jsem nepřidávala, zahustila jsem 1 lžící hladké mouky a 1 lžící strouhanky. Pak jsem dělala placičky, které jsem už ve strouhance neobalovala a rovnou smažila. Bylo to moc dobré, ten Gothaj je na toto přímo skvělý.
Dávám 7 bodíka a přidávám fotku
-
6. bod je tvuj.
-
Rychlé,dobré
přidala jsem foto
+5
-
Když mi zbyde bramborová kaše, dělám něco podobného
+