Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mánkovy nakládané rybí karbanátky

Smažené karbanátky z ryby a bůčku naložené v kyselém nálevu získají po odležení výraznou, nezaměnitelnou chuť. Nálev můžeme použít stejný jako na okurky, nebo vyzkoušet nálev z kořenové zeleniny, octa, vína a citronu.

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 70 min

130 min (60 min příprava + 70 min tepelná úprava)

20. 7. 2010 07:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie22 042 kJ / 5 268 kcal
Bílkoviny349,38 g
Tuky423,97 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 1,50 g
Sůl3,05 g
Sacharidy12,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept je na Mánkově rybím restaurantu. Podobný recept, s jiným poměrem rybího masa a bůčku, zařadil Mánek do Sladkovodní kuchařky pod názvem Věřiny rybí karbanátky. Předpis je podle Mánka, na fotkách jsou karbanátky z 5 kg masa.

Od Ivany Ch. jsem dostal recept na její nálev. Vyzkoušeli jsme jej a nyní dáváme část karbanátků do okurkového nálevu a prokládáme cibulí a část do nálevu podle receptu Ivany Ch.

Nálev podle Ivany Ch.: 120 g mrkve, 120 g celeru a 80 g petržele nakrájené nadrobno, 15 zrnek nového koření, 15 zrnek pepře, 2 větší bobkové listy, 2 lžíce soli, 25 kostek cukru. Povaříme ve 2 litrech vody minimálně 10 minut. Pak přidáme 3/4 l octa, 1/4 l bílého vína a 1 citron, oloupaný, nakrájený a jader zbavený. Úplně nakonec dáme 180 g nakrájené cibule a necháme jen krátce spařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pipre pipre

20. 7. 2010 10:59

Také jsem něco podobného jedla a bylo to vynikající. Ale klobouk dolů před takovým množstvím:yes: Určitě je toto dobrůtka, když stála za takovou námahu.:yes:+6

Jiri V. Jiri V.

20. 7. 2010 09:13

Nás ruky taky bolely.:-))Bylo toho moc.Ale co by se pro nějakou dobrotu neudělalo. :-))

petrzelka

20. 7. 2010 09:05

Teda,klobouk dolů a posílám bod:yes::-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

20. 7. 2010 08:45

Jiří to by moje revmatické ručičky nevydržely:-D:-D:-D,ale jste dobří,když už,tak už.:yes::-K

Ivana Ch

20. 7. 2010 08:40

:-)):-)):-K:-p:-p:-p

Jiri V. Jiri V.

20. 7. 2010 08:24

Simono, Eliška je počítala.Udělalo se skoro 350 karbanátků.

Simona Skolakova Simona Skolakova

20. 7. 2010 08:11

Jiří krásný receptík,to jste si zakouleli s Eliškou,takové množství karbanátků.:-O:-Ddávám bod+1:yes:

misza misza

20. 7. 2010 08:06

Už jsem to jedla a bylo to svělé :-p:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: rybí karbanátky z kapra v nálevu rybi karbanatky nakladane rybi karbenatky rybí karbanátky v nálevu mankuv rybi restaurant ryby karbanátky karbanátky z ryb rybí karbenátky karbanátky z jiker rybí karbanátky recept karbanátky z ryby mankovy rybi karbenatky karbanátky z rybího masa rybí karbanátky s bůčkem věřiny rybí karbanátky nakládaný karbanátek rybi karbenatky nakladane nákládané karbenátky nakladane ryby karbenatky karbenátky z jiker

Suroviny: karas, bůček, vejce, strouhanka, cibule, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín drcený, nálev ze sladkokyselých okurek, cibule

TopRecepty.cz

Mánkovy nakládané rybí karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x2rP