Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 389 kJ / 3 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 752,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky opláchneme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Pokud plech před pečením vyložíme pečicím papírem, který nejprve pomačkáme pod tekoucí studenou vodou, ušetříme si tím práci s mytím.
Krok 2: Pokapeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200-250 °C do trouby. Během pečení ani jednou nemícháme. Pečeme 20-25 minut.
Krok 3: Po této době na švestky nasypeme rovnoměrně polovinu cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté přisypeme zbylý cukr a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péci.
Krok 4: Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence. Někdo má rád povidla jemná, někdo s kousky ovoce.
Krok 5: Pokud by se nám zdálo, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, dobu pečení prodloužíme ještě o 10-15 minut.
Krok 6: Horká povidla jen naplníme do čistých sklenic a nahoru dáme ještě malou lžičku rumu kvůli konzervaci, i přesto, že už tam rum je.
Krok 7: Okraje důkladně otřeme, sklenice uzavřeme víčky a otočíme je dnem vzhůru. Po otočení přikryjeme dekou nebo ručníkem, aby byla povidla déle v teple.
Zveřejněno 29. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
Moje poznámka
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
Nejnovější recepty
Hruškový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Roláda z panenky se šunkou, sýrem a špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Smaženice
Přidáno 19. 9. 2025 20:29:00
Květákový řízek
Přidáno 19. 9. 2025 13:40:02
Krůtí maso v zelenině s bulgurem
Přidáno 19. 9. 2025 09:58:12
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno 18. 9. 2025 20:59:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Matjesy z cukety
Barča před 8 hodinami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Stefi.f před 8 hodinami
Zapečené kuřecí s kari
Valis před 9 hodinami
Bramboračka s čerstvými houbami
LucieKrou před 10 hodinami
Šopský salát
Kajkajak před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Dannulka před 11 hodinami
Letní cuketový salát s lososem
misula29 před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Misicka77 před 11 hodinami
Drobenkový koláč s ovocem a posypkou
Haninkakan před 13 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 14 hodinami
Tématické fráze:
švestková povidla,
švestková povidla pečená v troubě,
švestková povidla v troubě,
pečená povidla,
povidla,
povidla pečená v troubě,
svestkova povidla recept,
recept na švestková povidla,
švestková povidla z trouby,
vyroba svestkovych povidel,
recept na povidla,
švestkové povidla,
recept na švestková povidla v troubě,
povidla z trouby,
jak uvařit povidla,
švestková povidla bez cukru,
pečené povidla,
povidla v troubě,
výroba domácích povidel,
povidla recept
Suroviny:
švestky,
cukr krupice,
ocet,
skořice mletá,
rum,
koření hřebíček
Komentáře (425)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
povedlo se mi udělat fakt hustý povidla , jen se nevydařil trik s papírem .Hodně povidel se mi nalepilo na papír i přes to namočení ...
Děkuji za recept.