Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky

Palačinky patří mezi nejoblíbenější sladká jídla, zejména u dětí. Ať už je chystáte k obědu či snídani, naplnit a ozdobit je můžete dle vlastní chuti. Někdo dává marmeládu, jiný Nutellu, tvaroh či ovoce. Posypat můžete třeba Grankem nebo skořicí.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 36 min Doba tepelné úpravy: 4 min 1hodina

40 min (36 min příprava + 4 min tepelná úprava, 1hodina)

11. 4. 2010 11:15

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 116 kJ / 2 179 kcal
Bílkoviny101,70 g
Tuky41,90 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 708 mg
Sodík 653 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy342,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

23. 1. 2022 01:31

Tedy milé kolegyně a kolegové kuchtíci, u nás mame rádi palačinky tenké, na okrajích křupavé a hlavně dobře usmažené, tedy nesmí být cítit mouka. To se stává tam, kde palačinky smaží pro turisty a kolemjdoucí zákazníky. Chvátají, aby obsloužili co nejvíce lidí Alespoň já mám tu zkušenost. Napůl syrová palačinka je nepoživatelná a ještě dlouho tlačí v žaludku, chuťově otřesná. Sníte ji, neboť jste si ji zaplatili, ale radost z ní nemáte.. Dělám řidší těsto, aby se pěkně rozlilo, mouku přidávám po troškách a šlehám Každopádně je nutné přisolit . Sladím jen 1 vanilkovým cukrem, vajec dávám podle množství těsta 3-5, aby byly palačinky nadýchané a ne gumové<3

malý kuchařík

1. 11. 2017 10:11

nechamu proc tady tak resite palacinky na oleji a neresite treba smazene kure z KFC:-?

cathleen cathleen (moderátorka)

26. 7. 2017 18:17

Jokis: určitě to není blbý vtip, jen třeba v něčem (bohužel) nedokonalý recept. Ivulinka, která přidala foto k receptu, níže píše, že dala asi 400 g mouky.
Mrzí mě, že se vám recept nepovedl, ale váš vulgární komentář mažu.

green tomato

20. 11. 2010 19:29

pro Terezu - ano to jsou všeobecně známé věci, ale co s tím chcete dělat ?
pro Iljusu - já osobně bych zdravé výživě moc nevěřil.Mořská sůl,ryby,řasy po ropných haváriích a potápění toxických odpadů nebude nic moc. Bio chovy a bio rostliny po kyselích deštích, záplavách, chemické a toxické odpady, podpalované skládky a td. po celém světě taky nic moc. Zrovna tak potraviny vyráběné pod značkou řetězců nejsou k žrá...,ale jsou laciné.Na západ od nás se neprodávají. To je to hlídání potravin u nás.

tejaja tejaja (moderátorka)

20. 11. 2010 19:26

Terezka, nie sú deti ako deti. Je rozdiel medzi batoľaťom a školákom, prípadne adolescentom. Je myslím každému jasné, že ročnému dieťatku nebudem robiť palacinky. Nie je však dôvod ich neupiecť 12 - ročným deťom. Áno, vyprážanie nie je zdravé, ja osobne som tiež jeho odporcom, pokiaľ je časté. Ale verte, že ešte nikomu neuškodilo vyprážanie raz za čas ( a spôsobom, aký popisuje Iljusa ).
Mňa by zaukímalo, čo jete, pretože aj vitamín C sa označuje "éčkom".

Iljusa Iljusa

20. 11. 2010 19:07

Terezko, není nic jednoduššího, než mléko zde nahradit Bio mlékem sojovým či mandlovým, mouku nahradit celozrnnou moukou, možná lepší by byla špaldová, cukr nerafinovaným cukrem, popř. pšeničným sirupem, sůl bych použila jedině mořskou, místo celého vejce bych použila bílek (samozřejmě z bio chovu slepic) a vše pekla na kvalitní pánvičce s nepřilnavým povrchem bez použití tuku. Nikdo ti v tom nebrání ;-)
Rakovinu "dostávají" i lidé, kteří se stravují velmi zdravě - bohužel - ta si nevybírá :-/ Nešiř tady paniku s "éčky" - v Čechách jsou potraviny hlídané, nikdo nenutí nikoho jíst co nechce ;-)

tereza

20. 11. 2010 18:56

Pro děti (ale i pro dospělé) není vhodné smažené,ale i rafinovaný cukr, potraviny s emulgátory. Tyto \"éčka\" mají totiž podíl na vzniku rakovin a mnoho dalšího. Např.E 250-dusitan sodný, ten je obsažený ve skoro všech uzeninách. Najde se opravdu jenom málo uzenin, které ho neobsahují.

rebeka rebeka

20. 11. 2010 18:19

green tomato (neregistrovaný/á) :yes:;-)

green tomato

20. 11. 2010 18:13

Milá Terezo, přečetl jsem si několik Vašich příspěvků a musím říci, že to budete mít v životě těžké.Pro Vás bude ideální těsto do dětí nalít syrové a pak je posadit ke kamnům. Je mi jich líto.

tereza

20. 11. 2010 16:02

Smažené pro děti, to snad nemyslíte vážně?! :-((

kucharicek

10. 9. 2010 16:32

ale co dam +1 je to vinikajici:-D:-D

ivulinka ivulinka

25. 8. 2010 20:06

Dnes jsme měli k obědu, sypané skořicí, moc jsme si pochutnali, bodík a fotky, jestli nebudou vadit;-):yes:
A mouky jsem dala asi 400gr.

mneneznas

11. 4. 2010 22:02

Tak tento recept nemá smysl litr mléka, 50 g mouky, 5 vajec a to mají být 4 kusy palačinek. Málo mouky žádný cukr no to nemůžou být palačinky:-(

Eva

11. 4. 2010 21:29

Mě se tento recept ukázal bez fotky

Eva

11. 4. 2010 21:28

Tenhle recept znám,polovina mouky se rozdělá s vajíčky a mlékem a potom rozmíchá se zbytkem mouky,pánev se jenom vymazává a pekne se to asi tak minutu z jedné a minutu z druhé strany-upečené palačince se tvoří tmavší "puchýřky"

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: palačinky palačinky recept recept na palačinky recept palačinky palačinky z litru mléka palačinky recepty palačinky -top recepty top recepty palačinky recepty palačinky těsto na palačinky top recepty palačinky top recepty palačinka recepty na palačinky těsto na palačinky recept těsto na palačinky top recept palačinky top recept těsto na palačinky recept pro více lidí palačinka recept recept na palačinky recept palačink

Suroviny: vejce, mléko, mouka hladká, sůl, cukr, olej slunečnicový

TopRecepty.cz

Palačinky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99zB