Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palačinky

Palačinky patří mezi nejoblíbenější sladká jídla, zejména u dětí. Ať už je chystáte k obědu či snídani, naplnit a ozdobit je můžete dle vlastní chuti. Někdo dává marmeládu, jiný Nutellu, tvaroh či ovoce. Posypat můžete třeba Grankem nebo skořicí.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (36 min příprava + 4 min tepelná úprava, 1hodina)

11. 4. 2010 10:15

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 677 kJ / 1 357 kcal
Bílkoviny88,90 g
Tuky54,80 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 898 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy125,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ivulinka, která recept vyzkoušela a přidala fotku, píše, že použila přibližně 400 g mouky. Je třeba s tím počítat. (Pozn. - cathleen)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

malý kuchařík

1. 11. 2017 09:11

nechamu proc tady tak resite palacinky na oleji a neresite treba smazene kure z KFC:-?

cathleen

26. 7. 2017 17:17

Jokis: určitě to není blbý vtip, jen třeba v něčem (bohužel) nedokonalý recept. Ivulinka, která přidala foto k receptu, níže píše, že dala asi 400 g mouky.
Mrzí mě, že se vám recept nepovedl, ale váš vulgární komentář mažu.

green tomato

20. 11. 2010 18:29

pro Terezu - ano to jsou všeobecně známé věci, ale co s tím chcete dělat ?
pro Iljusu - já osobně bych zdravé výživě moc nevěřil.Mořská sůl,ryby,řasy po ropných haváriích a potápění toxických odpadů nebude nic moc. Bio chovy a bio rostliny po kyselích deštích, záplavách, chemické a toxické odpady, podpalované skládky a td. po celém světě taky nic moc. Zrovna tak potraviny vyráběné pod značkou řetězců nejsou k žrá...,ale jsou laciné.Na západ od nás se neprodávají. To je to hlídání potravin u nás.

tejaja

20. 11. 2010 18:26

Terezka, nie sú deti ako deti. Je rozdiel medzi batoľaťom a školákom, prípadne adolescentom. Je myslím každému jasné, že ročnému dieťatku nebudem robiť palacinky. Nie je však dôvod ich neupiecť 12 - ročným deťom. Áno, vyprážanie nie je zdravé, ja osobne som tiež jeho odporcom, pokiaľ je časté. Ale verte, že ešte nikomu neuškodilo vyprážanie raz za čas ( a spôsobom, aký popisuje Iljusa ).
Mňa by zaukímalo, čo jete, pretože aj vitamín C sa označuje "éčkom".

Iljusa

20. 11. 2010 18:07

Terezko, není nic jednoduššího, než mléko zde nahradit Bio mlékem sojovým či mandlovým, mouku nahradit celozrnnou moukou, možná lepší by byla špaldová, cukr nerafinovaným cukrem, popř. pšeničným sirupem, sůl bych použila jedině mořskou, místo celého vejce bych použila bílek (samozřejmě z bio chovu slepic) a vše pekla na kvalitní pánvičce s nepřilnavým povrchem bez použití tuku. Nikdo ti v tom nebrání ;-)
Rakovinu "dostávají" i lidé, kteří se stravují velmi zdravě - bohužel - ta si nevybírá :-/ Nešiř tady paniku s "éčky" - v Čechách jsou potraviny hlídané, nikdo nenutí nikoho jíst co nechce ;-)

tereza

20. 11. 2010 17:56

Pro děti (ale i pro dospělé) není vhodné smažené,ale i rafinovaný cukr, potraviny s emulgátory. Tyto \"éčka\" mají totiž podíl na vzniku rakovin a mnoho dalšího. Např.E 250-dusitan sodný, ten je obsažený ve skoro všech uzeninách. Najde se opravdu jenom málo uzenin, které ho neobsahují.

rebeka

20. 11. 2010 17:19

green tomato (neregistrovaný/á) :yes:;-)

green tomato

20. 11. 2010 17:13

Milá Terezo, přečetl jsem si několik Vašich příspěvků a musím říci, že to budete mít v životě těžké.Pro Vás bude ideální těsto do dětí nalít syrové a pak je posadit ke kamnům. Je mi jich líto.

tereza

20. 11. 2010 15:02

Smažené pro děti, to snad nemyslíte vážně?! :-((

kucharicek

10. 9. 2010 15:32

ale co dam +1 je to vinikajici:-D:-D

ivulinka

25. 8. 2010 19:06

Dnes jsme měli k obědu, sypané skořicí, moc jsme si pochutnali, bodík a fotky, jestli nebudou vadit;-):yes:
A mouky jsem dala asi 400gr.

mneneznas

11. 4. 2010 21:02

Tak tento recept nemá smysl litr mléka, 50 g mouky, 5 vajec a to mají být 4 kusy palačinek. Málo mouky žádný cukr no to nemůžou být palačinky:-(

Eva

11. 4. 2010 20:29

Mě se tento recept ukázal bez fotky

Eva

11. 4. 2010 20:28

Tenhle recept znám,polovina mouky se rozdělá s vajíčky a mlékem a potom rozmíchá se zbytkem mouky,pánev se jenom vymazává a pekne se to asi tak minutu z jedné a minutu z druhé strany-upečené palačince se tvoří tmavší "puchýřky"

spagetka

11. 4. 2010 11:39

Jani, ten recept je celkově s prominutím... no, nechci být vulgární :-8:-8, přečti si ho ...dáš 100 g mouky a pak jen půlku, takže 50 g?????

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: palačinky palačinky recept recept na palačinky recept palačinky palačinky z litru mléka palačinky recepty palačinky -top recepty top recepty palačinky recepty palačinky těsto na palačinky top recepty palačinky top recepty palačinka recepty na palačinky těsto na palačinky recept těsto na palačinky top recept palačinky top recept těsto na palačinky recept pro více lidí palačinka recept recept na palačinky recept palačink

Suroviny: vejce, mléko, mouka hladká, olej slunečnicový

TopRecepty.cz

Palačinky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99zB