Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční balíček za 499 Kč

Do obchodu

Povidla pečená v troubě

S blížícím se podzimem přichází sezóna švestek. Pokud už jste přejezení koláčem a nechystáte se pálit slivovici, povidla jsou skvělá volba, jak hromádku přezrálých švestek zpracovat. V domácích podmínkách je snadno připravíte v troubě.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 300 min

300 min (60 min příprava + 240 min tepelná úprava, bez doby odležení)

9. 9. 2009 20:28

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 864 kJ / 2 836 kcal
Bílkoviny0,39 g
Tuky0,12 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy707,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Povidla by se měla svařit na 1/3 původního objemu a měla by být tak hustá, až kusy odpadávají od vařečky a při míchání zůstává za vařečkou stopa.

Také je možno vařit povidla zcela bez cukru, ale doba vaření je pak delší. Pro tento typ povidel je ideální použít přemrzlých švestek, které obsahují podstatně vyšší procento cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

MartinaOpl

26. 12. 2020 22:01

Povidla jsou super, peču přesně podle receptu. Mám jablečná, švestková a hrušková!:-)

srettka

15. 8. 2020 11:00

carolin60: to musela být emoce:-D:-D:-D Myslím, že už je dneska úplně jedno, co se za názvem skrývá. Nikde není psané pravidlo, že povidla jsou jenom taková, jak je třeba uznáváte vy. Gastronomie neustrnula na jednom místě. Naopak se pohybuje pořád dopředu, inovuje, vylepšuje. Já naopak třeba mám ráda zase pečená povidla právě s cukrem a s kořením. Ta jsou pro mě třeba dokonalá.Prostě je to i o lidech. 100 lidí = 100 chutí:-K

carolin60

15. 8. 2020 09:39

Konečně recept, kterému se dá říct POVIDLA.. Přečtěte si co to povidla jsou!!!!
Vaří se jako za mých dětských let pouze zahušťováním dobře vyzrálých švestek a to mícháme a mícháme a mícháme.
Recepty různných mazadel obsahující zkaramelizovaný cukr, x-tero koření nejsou povidla. 8-(

Gabina

28. 7. 2017 20:30

Dělala jsem povidla z jablek, na1 kg jablek 250g cukru, 1 dl octa. Jablka na čtvrtky a po zapečení jsem ještě přidala skořici, mletý badyán a hřebíček. Povidla jsou výborná, díky za skvělý tip na pečení v troubě.

Lenunka

30. 7. 2016 21:05

Dnes jsem uvařila, povidla dobrá ale troubu jsem teda dodrhla až teď, švestky naložené přes noc pustily hodně vody a když se to začalo vařit, přeteklo to, doporučuji péct pří teplotě cca 160°asi 6 hodin, pak to už nepřeteklo, neprskalo, tu úvodní hodku na 250° příště teda určitě vynechám

Jarka

13. 10. 2014 09:09

Neprskaji!!! Peču je na 190°C.

Hella

23. 9. 2014 16:16

konfetka: Taky záleží na druhu švestek. Pokud obsahují hodně vody a počítám, že by mohly prskat, dám přes pekáč alobal. Ale ty naše švestky jsou hodně masité a vůbec neprskají. A snížení teploty při pečení je dobré řešení.

spagetka

23. 9. 2014 08:39

konfetka: každá trouba, a to i téže značky, peče jinak. Je nutné vždy respektovat při jakémkoli pečení svou troubu. Teplotu v jakémkoli receptu beru jen jako orientační. ;-);-);-)
Já osobně např. při teplotě v receptu 200°C peču při 180°C.

konfetka

23. 9. 2014 08:31

Povidla jsou moc dobra. akorát doporučují nižší teplotu pečení. měla jsem tak zaprskanou troubu ze mě z toho málem ranila mrtvice :-(( drhla jsem to hodně dlouho.;-( druhou varku jsem dělala na min a je to ok :yes:

Lenka

7. 9. 2014 11:37

Při pešení povidel v trouvě zkuste nejdřív pekáč vymazat máslem, pak nalít rozmixované švestky podle uváděných receptů. 2x jsem během pečení zkontrolovala a vařečkou "odškrábla" jen pěnu v půli hrnce (širokého). Nic se nepřipeklo, ale necelou hodinku jsem pak ještě dovařovala na plotně, aby byly dostatečně husté.

Marta

17. 6. 2014 22:32

zapomněla jsem se přihlásit:-). Jo a bodík:yes:

Marta

17. 6. 2014 22:31

Hello:-), už několik let se chystám pochválit tento recept:yes:. Pekla jsem každý podzim (kromě loňského, nebyly švestky;-(, snad to letos dopadne lépe). V druhé polovině října se to u nás rozvoní a nepřestane asi tak do 5. listopadu, kdy vypeckovávám už pěkně přezrálé a přemrzlé švestky. Vždy peču více várek, na etapy, několik hodin po práci. Mít zapnutou troubu přes noc, asi bych v klidu nespala:-D. Přitom mám vyzkoušené, že dřív, než po 13-14 hodinách nejsou hotové, pěkně husté, vymazlené (na množství spotřebované energie raději nemyslím:-D),. Před koncem jen popráším mletou skořicí a naředím troškou rumu, abych je vůbec dostala do sklenic, jak jsou husté:yes:. Takhle připravené je máme moc rádi, manžel si je maže na chleba s máslem, já také někdy :-p:-8. Už se těším, snad nám naše stařičká švestka přestane prosychat a ještě pár let vydrží:-S.

iveta

11. 12. 2013 09:21

Máte zkušenosti s vařením povidel ze zamrazenych vypeckovanych švestek ?

Jana

12. 10. 2013 20:28

Oskeruska::-K To jsem ráda, že se podruhé povedlo :-K

Oskeruska

12. 10. 2013 19:10

jana:asi jsi mne privedla na myslenku,kde byla chyba...ja ty svestky s cukrem nemichala,jen zasypala,tak,jak je to tady na fotce...myslim,ze to pak pri peceni zkaramelizovalo a zacalo se palit..jinak druhou varku jsem pekla jen tu hodinu a pak jsem to prendala do hrnce a klasicky s michanim dovarila..uz to netrvalo dlouho..mozna dve hod.Ale povidla jsou uzasna..takze priste si to asi udelam takto s predpecenim a dodelanim na sporaku:-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla z trouby švestková povidla v troubě hrušková povidla v troubě domácí švestková povidla v troubě vaření povidel v troubě pečená hrušková povidla švestkové povidla v troubě pečená povidla bez míchání povidla vaření povidel pečené švestky v troubě recept na svestkova povidla v troube švestková povidla bez míchání v troubě recepty svestkove povidla v troube pečená povidla z jablek jablková povidla pečená jablka v troubě hrušková povidla pečená pečení povidel pečené hruškové povidla

Suroviny: švestky, cukr krystal, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Povidla pečená v troubě

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4RX7