Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Povidla pečená v troubě

Jak se blíží podzim, přichází sezóna švestek. Pokud už jsme přejedení koláčem a nechystáme se pálit slivovici, povidla jsou skvělou volbou, jak úrodu přezrálých švestek zpracovat. V domácích podmínkách tuto lahůdku snadno připravíme v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 380 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 300 min bez doby odležení

380 min (80 min příprava + 300 min tepelná úprava, bez doby odležení)

9. 9. 2009 21:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše chalupářská kuchařka
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše chalupářská kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 413 kJ / 4 879 kcal
Bílkoviny22,75 g
Tuky7,00 g
Vláknina87,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 137,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Povidla by se měla svařit na 1/3 původního objemu a měla by být tak hustá, až kusy odpadávají od vařečky a při míchání zůstává za vařečkou stopa.

Také je možno vařit povidla zcela bez cukru, ale doba vaření je pak delší. Pro tento typ povidel je ideální použít přemrzlé švestky, které obsahují podstatně vyšší procento cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MartinaOpl

26. 12. 2020 23:01

Povidla jsou super, peču přesně podle receptu. Mám jablečná, švestková a hrušková!:-)

srettka

15. 8. 2020 12:00

carolin60: to musela být emoce:-D:-D:-D Myslím, že už je dneska úplně jedno, co se za názvem skrývá. Nikde není psané pravidlo, že povidla jsou jenom taková, jak je třeba uznáváte vy. Gastronomie neustrnula na jednom místě. Naopak se pohybuje pořád dopředu, inovuje, vylepšuje. Já naopak třeba mám ráda zase pečená povidla právě s cukrem a s kořením. Ta jsou pro mě třeba dokonalá.Prostě je to i o lidech. 100 lidí = 100 chutí:-K

carolin60

15. 8. 2020 10:39

Konečně recept, kterému se dá říct POVIDLA.. Přečtěte si co to povidla jsou!!!!
Vaří se jako za mých dětských let pouze zahušťováním dobře vyzrálých švestek a to mícháme a mícháme a mícháme.
Recepty různných mazadel obsahující zkaramelizovaný cukr, x-tero koření nejsou povidla. 8-(

Gabina

28. 7. 2017 21:30

Dělala jsem povidla z jablek, na1 kg jablek 250g cukru, 1 dl octa. Jablka na čtvrtky a po zapečení jsem ještě přidala skořici, mletý badyán a hřebíček. Povidla jsou výborná, díky za skvělý tip na pečení v troubě.

Lenunka Lenunka

30. 7. 2016 22:05

Dnes jsem uvařila, povidla dobrá ale troubu jsem teda dodrhla až teď, švestky naložené přes noc pustily hodně vody a když se to začalo vařit, přeteklo to, doporučuji péct pří teplotě cca 160°asi 6 hodin, pak to už nepřeteklo, neprskalo, tu úvodní hodku na 250° příště teda určitě vynechám

Jarka

13. 10. 2014 10:09

Neprskaji!!! Peču je na 190°C.

Hella Hella

23. 9. 2014 17:16

konfetka: Taky záleží na druhu švestek. Pokud obsahují hodně vody a počítám, že by mohly prskat, dám přes pekáč alobal. Ale ty naše švestky jsou hodně masité a vůbec neprskají. A snížení teploty při pečení je dobré řešení.

spagetka spagetka

23. 9. 2014 09:39

konfetka: každá trouba, a to i téže značky, peče jinak. Je nutné vždy respektovat při jakémkoli pečení svou troubu. Teplotu v jakémkoli receptu beru jen jako orientační. ;-);-);-)
Já osobně např. při teplotě v receptu 200°C peču při 180°C.

konfetka konfetka

23. 9. 2014 09:31

Povidla jsou moc dobra. akorát doporučují nižší teplotu pečení. měla jsem tak zaprskanou troubu ze mě z toho málem ranila mrtvice :-(( drhla jsem to hodně dlouho.;-( druhou varku jsem dělala na min a je to ok :yes:

Lenka

7. 9. 2014 12:37

Při pešení povidel v trouvě zkuste nejdřív pekáč vymazat máslem, pak nalít rozmixované švestky podle uváděných receptů. 2x jsem během pečení zkontrolovala a vařečkou "odškrábla" jen pěnu v půli hrnce (širokého). Nic se nepřipeklo, ale necelou hodinku jsem pak ještě dovařovala na plotně, aby byly dostatečně husté.

Marta Marta

17. 6. 2014 23:32

zapomněla jsem se přihlásit:-). Jo a bodík:yes:

Marta

17. 6. 2014 23:31

Hello:-), už několik let se chystám pochválit tento recept:yes:. Pekla jsem každý podzim (kromě loňského, nebyly švestky;-(, snad to letos dopadne lépe). V druhé polovině října se to u nás rozvoní a nepřestane asi tak do 5. listopadu, kdy vypeckovávám už pěkně přezrálé a přemrzlé švestky. Vždy peču více várek, na etapy, několik hodin po práci. Mít zapnutou troubu přes noc, asi bych v klidu nespala:-D. Přitom mám vyzkoušené, že dřív, než po 13-14 hodinách nejsou hotové, pěkně husté, vymazlené (na množství spotřebované energie raději nemyslím:-D),. Před koncem jen popráším mletou skořicí a naředím troškou rumu, abych je vůbec dostala do sklenic, jak jsou husté:yes:. Takhle připravené je máme moc rádi, manžel si je maže na chleba s máslem, já také někdy :-p:-8. Už se těším, snad nám naše stařičká švestka přestane prosychat a ještě pár let vydrží:-S.

iveta

11. 12. 2013 10:21

Máte zkušenosti s vařením povidel ze zamrazenych vypeckovanych švestek ?

Jana

12. 10. 2013 21:28

Oskeruska::-K To jsem ráda, že se podruhé povedlo :-K

Oskeruska

12. 10. 2013 20:10

jana:asi jsi mne privedla na myslenku,kde byla chyba...ja ty svestky s cukrem nemichala,jen zasypala,tak,jak je to tady na fotce...myslim,ze to pak pri peceni zkaramelizovalo a zacalo se palit..jinak druhou varku jsem pekla jen tu hodinu a pak jsem to prendala do hrnce a klasicky s michanim dovarila..uz to netrvalo dlouho..mozna dve hod.Ale povidla jsou uzasna..takze priste si to asi udelam takto s predpecenim a dodelanim na sporaku:-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla z trouby švestková povidla v troubě hrušková povidla v troubě domácí švestková povidla v troubě vaření povidel v troubě pečená hrušková povidla švestkové povidla v troubě pečená povidla bez míchání povidla vaření povidel pečené švestky v troubě recept na svestkova povidla v troube švestková povidla bez míchání v troubě recepty svestkove povidla v troube pečená povidla z jablek jablková povidla pečená jablka v troubě hrušková povidla pečená pečení povidel pečené hruškové povidla

Suroviny: švestky, cukr krystal, šťáva citronová, rum

TopRecepty.cz

Povidla pečená v troubě

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4RX7