Jihočeská kulajda
Poctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého potřebujeme kvalitní suroviny a misku čerstvých lesních hub.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 145 kJ / 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,11 g |
Tuky | 43,58 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 425 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 103,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 9. 2023 15:08
30. 9. 2023 14:49
8. 9. 2023 07:47
30. 7. 2023 08:12
12. 4. 2023 10:49
12. 4. 2023 10:49
8. 10. 2022 13:38
29. 5. 2021 19:36
1. 3. 2020 10:44
17. 1. 2020 07:59
17. 1. 2020 07:56
3. 7. 2019 14:58
22. 9. 2017 18:15
23. 7. 2017 15:06
17. 3. 2017 12:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 23 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Noe_tvori uvařila před 9 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
TerezaD uvařila před 11 hodinami
Srbské žebírko
Kristinaaa uvařila před 12 hodinami
Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
jirikarpisek uvařila před 12 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Lucie1001 uvařila před 12 hodinami
Jablečný linecký koláč
PunkyLucik uvařil před 12 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč-šup-šup
PunkyLucik uvařila před 13 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Linea uvařil před 13 hodinami
Křupavé vepřové kolínko
kiwi40 uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při vaření kulajdy: Za problémy mohou tvrdé houby, sražená smetana nebo příliš octa
Kulajda s cibulí: Do jihočeské polévky patří houby a zakysaná smetana, typickou chuť a vůni dodá čerstvý kopr a směs koření
Fofrovanec, dumlíkačka, šmorn, kyselica či sklářské knedlíky: Jídla z českých a moravských hor stojí za ochutnání
Další recepty
Tématické fráze: kulajda recept jihočeská kulajda dobrá polévka kulajda recept jihočeská kulajda recept jihočeská kulajda s houbami kulajda top recepty kulajda recept kulajda kulajda z mleka recept na kulajdu jak se dela kulajda polivka kulajda kulajda babicovy dobroty kulajda z lišek recepty kulajda kulajda z naložených hub recept na jihočeskou kulajdu dobrá kulajda recept kulajda jihočeská jak se vaří kulajda
Suroviny: voda, mléko, cibule, smetana, mouka hladká, houby, brambory, kopr, vejce, sůl, ocet, koření nové koření, bobkový list
Jihočeská kulajda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5RP8
70 názorů