Kulajda

www.toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 12 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

4 brambory
3 lžíce sušených hub
4 hrnky vody
zakysaná smetana
4 lžíce hladké mouky
sůl
kmín
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme do teplé vody. Brambory nakrájíme na menší kousky, zalijeme 4 hrnky vody, přidáme scezené nakrájené houby, sůl, kmín a vaříme.

  2. Do zakysané smetany přidáme 4 lžíce hladké mouky a 1 hrnek studené vody.

  3. Asi po 15-ti minutách polévku odstavíme, přes sítko přilijeme zahuštěnou smetanu a pečlivě rozmícháme. Přivedeme do varu a asi 3 minuty povaříme.

Poznámka

Lze připravit i z čerstvých hub nebo žampiónů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kulajda

  • Vendula Vendula(neregistrovaná)

    I kdyz receptů na kulajdu je vícero,nikdy nesmí chybět kopr a vajíčka a okyselit,jinak to nemá s kulajdou opravdu nic společného

    Odpovědět

  • Věra Immerova Věra Immerova(neregistrovaná)

    kulajdu dělám podle tchyně ta měla namíchany koření bobkový list, nové koření, pepř,tymián a jalovec jinak vařím stejně nakonec přidám kopr a ještě rozmíchám vajíčko dělám radši sladší jen pár kapek octa krásně voní

    Odpovědět

  • JIMO-MI JIMO-MI

    miluji kulajdu:-)):yes:

    Odpovědět

  • Rene Rene(neregistrovaný)

    recept ok, ja jen pridavam kopr a smazena vajicka na cibulce a pazitkou.:-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, super! Já jen- u nás se do kulajdy dává i kopr a nejsem si jistá houbami, ale myslím i kolečka vajec natvrdo. Musím se zeptat syna..Ale i tak fajn! Další fotka!:-p:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    U nás je to v podstatě stejné - kulajdu mám ráda jenom já:-8, tak že ji dělám pro sebe a pro souseda;-):-D:-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    :-8 holky Ď. Zase jsem si našla jeden receptík, co neměl foto. Tady jsem dala tu zakysku, ale většinou dělám podle toto druhého receptu a se sladkou smetanou. Jen to fakt chce trošku déle provařit. A Papričko, u ná je to s tím podobné, co miluje jeden, nemusí ten druhý a já a moje chutě už vybočují úplně.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Maris Ď. ale mně je to na prd, já nejím houby. Manžel houby miluje, ale pro změnu nesnáší kopr. Vejce a brambory sice jíme všichni, ale kulajda u nás asi nikdy nebude :-D:-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Připravuji trošku jiným postupem, jako první vařím předem namočené sušené houby samotné, pak přidám brambory a po malé chvíli zahustím jen moukou rozmíchanou ve vodě a nechám dále pozvolna vařit nejméně 10 minut, aby se mouka provařila. Nakonec už jen zamíchám kysanou smetanu a podávám. Většinou ale dělám kulajdu z čerstvých, nebo ve vlastní šťávě sterilovaných hub s koprem a ztraceným vejcem.

    Odpovědět

  • maris maris

  • Paprika Paprika

    Krásná fotečka, a pak že neumíš fotit.
    Kulajdu jsem nikdy nejedla, ale myslela jsem, že se do ní dává kopr a vařené nebo ztracené vejce.

    Odpovědět

  • maris maris

    Merylas - krásná fotka:yes::yes::-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo