Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes (rijet)

Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.

Hodnocení receptu je 5,0 (101×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 500 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 480 min + doba tuhnutí

500 min (20 min příprava + 480 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

16. 8. 2010 14:19

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie483 kJ / 116 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy4,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila. Použila jsem libový bůček - tuku by nemělo být víc jak 30 %.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

17. 3. 2020 20:13

mtvrdikova: víno nemusí být;-):-8

mtvrdikova mtvrdikova

17. 3. 2020 20:08

Hezký večer,je velký rozdíl s vínem nebo s vodou? Chci to zkusit a nevím jestli musím dát to víno:-K

maris maris

17. 3. 2020 18:19

Simona Skolakova: děkuju;-):-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

17. 3. 2020 18:16

maris: Majko je to super,že jsi ho sem tenkrát dala,dnes v této době,je to pro mne skvost,dnes dělám zase.Dala jsem i kamarádům a už chtěli receptík,moc jim to též chutná!!!:yes:;-)

maris maris

6. 3. 2020 17:00

Veronika.Hrozna: mám velkou radost, ale podotýkám, že to je klasický francouzský recept, který jsem sem jen přidala, ale je to opravdu “ skvost “ a těší mě, že má u vás takový úspěch :-) díky:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 3. 2020 16:48

maris: Já děkuji za receptík, dokonce se kolegové dohodli , že si ráno koupí úplně čerstvý chleba, k " mé svačině" ! :-O:-O:-OA kdybych nedávala pozor, tak by snědli i to těsnění kolem pohárků. :-( Donesla jsem tři pohárky, a trošku zbylo, tak si to vzal kolega k večeři !:-D

maris maris

6. 3. 2020 11:16

Simona Skolakova: to jsem moc ráda, děkuju:-K a moc děkuju i Veronice;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

5. 3. 2020 19:03

Včera jsem opět dělala tento receptík,je to opravdu mňamka;-)<3:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 2. 2020 23:41

BlaV.: Před dvěma týdny jsem udělala, je to velmi dobrá pomazánka ! Jíme to s chlebíkem a pečivem, doplňujeme mladou cibulkou, rajčetem, paprikou ! A když jsem dělala grenadýr, tak jsem šoupla pod cibulku dvě lžíce, na doplnění proteinů.;-)
Nedávala jsem žádné jiné koření, jen pepř do 1,2 kg masa, šla 1 čl. pepře a sůl! V troubě to bublalo 8 hodin a bylo to absolutně měkké. Koupila jsem k tomu kousek syrové slaniny , asi 200 g a kilo plecka! Kdo má rád mastnější, tak slaninu přidá. Velmi doporučuji, místo těch všelijakých salámů, o kterých nevíme, co v nich vlastně je! Plnila jsem do patentních skleniček s uzávěrem a gumovým těsněním. Výborné do práce na svačinku. Ovšem, musí se to, před kolegy hlídat!:-D
Jo, málem jsem zapomněla, ale na litinový hrnec do trouby jsem dala kus alobalu a až pak na to pokličku, aby se vše neodpařilo a nepřipeklo se to.

BlaV.

19. 1. 2020 19:22

Veronika.Hrozna: také dělám v troubě na nízkou teplotu 8-9 hodin

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 1. 2019 16:49

magdalenka: Ja by som dala tiež iba čierne korenie. Skúsim to!

magdalenka magdalenka

20. 1. 2019 16:44

Veronika.Hrozna: možno takto...ja som však pri používaní voňavého korenia v tomto prípade opatrná, dala som len čierne korenie...https://www.toprecepty.cz/recept/38347-rillettes/

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 1. 2019 16:28

Recept se mi líbí, nemám pomalý hrnec , lze to udělat třeba v troubě ??? :-? A nejvíc se mi líbí fotka receptu od Bibinky, má tam takové odrbané, okrájené, ořezané ,opálené a velmi hódně používané prkénko na krájení ! To jsem se pokochala, kolik dobrých krmí to prkénko již pomohlo vytvořit. A koukám taky na válečky , které kuchařinka zapomene při focení přeložit jinam!To se kochám, takovými těmi, sem tam ulomenými konečky na ručkách, důlky a ďolíky a různými barvami , tmavými skvrnami z dlouhého a intezivního používání ! Když je takový váleček na fotce, hned má recept u mne větší preference, že je od zkušené kuchařky. Ale všechny fotky se starými válečky a prkénky se mi moc líbí!Dokonce je tady někde fotka,:-D aspoň 100 letého válečku ze slívy , úplně tmavohnědý váleček , který snad pamatuje i císaře pána.:-D

maris maris

20. 1. 2019 14:11

magdalenka: moc děkuju za fotku;-):-)

magdalenka magdalenka

20. 1. 2019 13:51

Vyťahujem na svetlo sveta tento skvelý recept...pridávam fotku, s dovolením...

1 2 3 4 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rilletes rellettes rilettes francouzsky rijet pomaly hrnec veprovka rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci kachní rillet rilletes nejlepší rilets rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci

Suroviny: víno bílé suché, sůl

TopRecepty.cz

Rillettes (rijet)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krYX