Nejchutnější houby v octě
Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony až do zimy, a pak jistě přijdou k chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 108 kJ / 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 2,64 g |
Vláknina | 1,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14,02 g |
Sůl | 35,00 g |
Sacharidy | 57,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Autorem receptu je pan Jaroslav Burda z Jablonce nad Nisou a hluboce před ním smekám.
Samozřejmě výběr hub a jejich kombinace je různá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 10. 2010 18:50
Janíčko, na radu Laďky som otvorila tento recept, a rozhodne ma zaujal, už len tým, že sa huby nevaria len v osolenej vode, ale v náleve Tak som dnes zavárala, klobúčiky podpňoviek, vyšlo na 6 fľaštičiek. Voňalo to, super to vyzeralo, tak chutiť bude určite tiež výborná. Jediná zmena bola v tom, že som nedala Spolarin, ale pridala cukor, Laďka nariadila 75 g
Udeľujem Řád zlaté vařečky + 19
Udeľujem Řád zlaté vařečky + 19
5. 10. 2010 06:32
Kájo, nakládám pouze kloboučky cca do 3cm v průměru. Poněvadž václavky seřezávám, většinou u kloboučku zůstává asi 1-2cm třeň.
4. 10. 2010 22:32
Jendo, prosím o sdělení, zda-li se václavky nakládají jen kloboučky, nebo celé. Po shlédnutí Vašich fotek prostě neodolám a zkusím václavky v uvedeném nálevu. Přesto, že jsem už v důchodu, se zavařování hub v octovém nálevu jsem úplný začátečník. Když jsem se ptal, dostal jsem odpovědi různé: jen kloboučky z mladých, celé, nebo zvlášť kloboučky a zvlášť nožky, které se déle sterilují. Jaké jsou Vaše zkušenosti ??? Děkuji za odpověď.
4. 10. 2010 12:29
Jendo, krásná sklenice věru Houby, které jsi tam dal znám, ale ten Krasnorůžek lepkavý, ten bych teda nesebrala, nesbírám nic, co neznám a nebo co je těžko ztravitelný I po tom může být pěkně špatně Mám ve své chytré specielní knihy "Houby" napsáno že se nejí.
Jinak máš samosebou 12.bod
Jinak máš samosebou 12.bod
4. 10. 2010 10:33
krása
4. 10. 2010 10:08
Krásné na pohled,určitě dobré ,ale já mám plody lesa rozdělené na houby a prašivky ,vím že nemám pravdu,ale z "prašivek" uznávám jenom masáky a václavky...no každý jsme nějaký....
4. 10. 2010 10:02
Je to tak, před 20 a možná i více lety byl tento recept pana Burdy otištěn v časopise TV a opravdu je vynikající. Mohu to povrdit, ptz manžel je vášnivý houbař a tak každý rok zavařuji houby a pokaždé si s vděkem na pana Burdu vzpomenu. Pokud si dobře vzpomínám, psal tehdy, že je to výsledek mnohaletého vylaďování receptu(což je znát, je opravdu SUPER!!!) a pokud se mohu podělit se svou zkušeností, tak nálev č. 2 vydrží velmi dlouho, takže si ho můžete uvařit předem a i více a klidně, když houby nebudou, tak jej upotřebit na čalámády, okurky ap.
4. 10. 2010 09:47
Tento nálev používám na všechny houby do octa - i václavky nebo klouzci a jsou vynikající. Bedlu tady nenajdu,čirůvku občas (teda letos ne), jinak ale to vypadá moc hezky(Jinak původní autor nálevu byl nejen skvělý houbocvok , ale i kuchař)
4. 10. 2010 09:26
Jelikož mimo notoricky známých hub jiné nepoužívám, tak kdyby mi tyto někdo předložil jako jedlé, tak i přesto jdu preventivně sepsat závěť. Ale věřím autorovi receptu, že nás tu otrávit nechce, je tu znám jako zdatný kuchař a nyní jak vidno, tak i mykolog, proto mu posílám bod. + 9
4. 10. 2010 09:13
No, popravdě všechny ty houby bych v lese asi nepoznala, tak budu doufat, že to jde i z václavek.
4. 10. 2010 09:06
Prosím, za jakou dobu jsou naložené houby uležené - václavky a jiné houby.Děkuji za odpověď
4. 10. 2010 09:04
+7A fotka jako ze žurnálu
4. 10. 2010 08:57
Jendo díky za vysvětlení,máš pravdu vypadá to krásně.
4. 10. 2010 08:35
Simonko, Krasnorůžek není jedovatý, je tuhý a těžko stravitelný, proto nejedlý. Přidávám k houbám, protože ve sklínce krásně vypadá a pokud bys jej pozřela, určitě by se ti nic nestalo. Tepelnou úpravou neztrácí svou krásnou barvu.
4. 10. 2010 07:35
Jendo a ty jsou jedlémy tomu říkali ohýnek a myslela jsem si,že je to nejedlá houba.Jo kdyby člověk znal čirůvku a nebo holubinky,zase by byla chuť jídla úplně jiná.Bohužel znám václavku,ale jinak tyto ostatní nesbírám.Mě by to člověk musek ukázat přímo v lese,pak bych snad už i věděla.Jinak houby v octě skvělé+1
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Banana split
Přidáno před 17 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 1 hodinou
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 1 hodinou
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 1 hodinou
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 4 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 4 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 7 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 7 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 8 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 9 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šéfkuchař legendárního hotelu Pupp: Tento bramborový salát naši hosté milují. Kouzlem skvělé chuti je správně uvařené vajíčko
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Další recepty
Tématické fráze: václavky v octě houby v octě nakládané houby v octě naložené houby houby naložené v octě houby v octu houby v octe recept nakladane houby nakládané houby bez sterilizace zavařování hub s dekem zavařování hub v pikantním nálevu recept zavarovani vaclavek recept houby v octě nakladané houby v octu houby václavky recepty houby v octe nálev čirůvka fialová recepty naložené houby v octě jak vypada houba václavka houby v octovém nálevu
Suroviny: čirůvka fialová, pečárka hajní, houba bedla červenající, houby václavky, voda, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, celer, petržel, ocet, voda, sůl, cukr, spolarin, bobkový list, koření hřebíček, koření nové koření, pepř, semínka hořčičná, koriandr, cibule, mrkev, celer, paprika
Nejchutnější houby v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D8xx
33 názorů