Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Houby ve slaném nálevu podle Marty

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 10. 2010 00:21

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Skleničky používám šroubovací od marmelád, od tatarky apod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

10. 9. 2022 19:30

keijei: na škodu to určitě nebude, ale vaří se 2x - 10 minut v osolené vodě a 20 minut sterilace a houby se mi nekazily. Jak je to s enzymy, nevím. ;-)

Jana Pá

8. 9. 2022 13:16

keijei: 20 min. vařit a pak je nechám ochladit a do sáčku viz mrazák, v pohodě až do jara, já už nezavařuji, pokud do nejde hned zpracovat na vaření, tak to musíme <3

keijei

8. 9. 2022 11:46

Neměly by se takto připravované houby vařit 2x? Uvolněné enzymy to totiž mohou kompletně zabít. Já převařuji vždy ještě po 48 hodinách 1 hodinu mírným varem.

Nadja Nadja

6. 9. 2017 19:05

Petronela: Přesně tak, jak píše Simča.
:-8 Símo, děkuji.

Simona Skolakova Simona Skolakova

6. 9. 2017 14:23

Petronela: já ukládám do špajzu všechny sterilizované zavařeniny,houby,okurky,čalamády,džemy,kompoty.Až když sklenici otevřu a nespotřebuji celou tak jí dám do lednice!!!;-)

Petronela

6. 9. 2017 06:46

Prosím, mám dotaz: vhodné uchovávání již hotových sterilizovaných sklenic je např. ve špajzu? Nebo raději v lednici? Díky.

Alena

27. 7. 2016 22:34

Nadja: Moc Vám děkuji za odpoověď.

Nadja Nadja

26. 7. 2016 21:14

Alena: se žampiony nemám žádnou zkušenost, ale barva nálevu není rozhodující. Když houby předvářím, je voda barevná podle druhu použitých hub - lišky zbarví vodu do žluta, modráci ve větším množství až do černa.

Alena

26. 7. 2016 16:09

Dobrý den. Zavařovala jsem žampiony ve slaném nálevu. Předem jsem je nepovařila. Voda mi ve sklenici trochu zežloutla . Musím žampiony napřed povařit? Prosím poraďte. Moc děkuji Alena

spagetka spagetka

18. 9. 2013 14:05

Petr Jelen: jednoduché - propláchnout proudem vody

Petr Jelen

18. 9. 2013 14:00

Mám prosbu, nevíte, prosím vás, jak by se dalo zbavit příliš velké slanosti již zavařených hub ve sklenici. Byl použit koupený nálev v litrovém balení a je to příšerné. Je mi líto vše vyhodit. Děkuji a můžete-li napište mi prosím na můj soukromý e-mail : petrjelen@centrum.cz

Moc děkuji za případnou pomoc.

Nadja Nadja

14. 1. 2013 13:15

magdalenka: určitě se bude hodit v létě. Snad porostou.

magdalenka magdalenka

14. 1. 2013 11:52

Škoda, že som tento recept objavila až teraz...:yes:

Terka

7. 10. 2012 11:21

Tak jsem právě ve fázi zavařování a už se těším, až v zimě uděláme rizoto a omáčky.....moc děkuji za receptík :yes:

Nadja Nadja

13. 10. 2010 10:53

Spagetko, množství soli je těžko definovatelné, protože nedělám nálev, ale do každé naplněné skleničky dám trochu, tak na špičku lžičky. Jde o to, aby houby byly slané jenom tolik, aby se po otevření daly bez proplachování konzumovat - doplnila jsem do receptu.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování hub nálev na zavařování hub zavařování žampionů zavařujeme houby zavařování hub recept houby v soli houby naložené v soli zavařené žampiony nálev na žampiony zavařování hub recepty naložené houby v soli houby zavařovaní žampiony v nálevu zavarene houby recept na zavařováni hub houby recepty zavařování naložené houby žampiony zavařovani recepty zavařování hub nejlepší nakládané houby

Suroviny: houby, voda, voda

TopRecepty.cz

Houby ve slaném nálevu podle Marty

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R1DL