Klasické české rohlíky
Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 8 207 kJ / 1 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,75 g |
Tuky | 24,70 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,84 g |
Sůl | 12,08 g |
Sacharidy | 370,46 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.
Tvarování rohlíků:
http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...
Povídání o omládku a Sladěnce je tady:
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2016 14:24
13. 1. 2016 13:57
Nemají být z čeho slanou buchtou. Není v nich ani mléko, ani vejce, máslo...to vše může ze slaného těsta dělat buchtovité.
Vykynulo těsto před tvarováním dobře? Na dvojnásobek své původní velikosti? A rohlíky před pečením - nakynuly pořádně? Jak dlouho probíhalo kynutí? V jakém teple? I příliš veliké teplo může kvasinky zabít...Droždí čerstvé nebo sušené?
13. 1. 2016 13:51
4. 11. 2015 08:08
3. 11. 2015 21:20
20. 10. 2015 21:30
20. 10. 2015 21:27
20. 5. 2015 11:57
29. 3. 2015 08:47
28. 3. 2015 21:16
28. 3. 2015 16:49
28. 3. 2015 15:46
2. 4. 2014 06:35
31. 3. 2014 11:04
Jackie79: plynová trouba umí být potvora pokud ale máš po upečení rohlíky zespod placaté, překynuly ti. Nech je před pečením kynout kratší dobu
Fikina: moc děkuju za fotku zkus při motání udělat rohlíky tenčí, malinko širší než palec. Před pečením pak nakynou. Kynutí v troubě, zahřáté na 40°C moc nedoporučuju, těsto se dost ohřeje a teplé těsto je měkounké a rádo se rozteče
30. 3. 2014 18:47
Dík za recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 41 minutami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 2 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 4 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 5 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 5 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 12 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 15 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 15 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 16 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na křupavá kolečka Bake rolls potřebujeme starší rohlíky, olej, sůl a koření. Vznikne levná a výborná chuťovka k televizi
Co je omládek a kam jej použít? Chuť pečiva dovede povýšit k dokonalosti
Jak si upéct domácí rohlíky. Vyzkoušejte recept na klasické české pečivo podle názorného videa
Další recepty
Tématické fráze: recept na rohliky rohlíky recept výroba rohliku pravé česke rohlíky jak upéct rohlíky prave ceske rohliky recept kubíkovy rohlíky omládek jak vytvorit rohlik rohlíky jako z obchodu pavla v troubě rohlíky rohlíky jako z obchodu recept rohlíky z omládku těsto na rohlíky klasické rohlik recept co je sladěnka co je to sladěnka slané rohlíky rohliky na omladku babicovy dobroty recepty z 24.10.2010
Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk
Klasické české rohlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LJmW
216 názorů