Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 5 937 kJ / 1 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,59 g |
Tuky | 17,76 g |
Vláknina | 13,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 265,97 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 1. 2024 21:34
Je moc dobrá, měkká a nadýchaná
24. 10. 2010 20:11
ta vypadá úžasně
24. 10. 2010 08:33
Mmm, s tím lilkem bych si dala hned
23. 10. 2010 23:46
Moc pěkné+
23. 10. 2010 22:26
Nemám slov.
23. 10. 2010 21:12
Petrželko, k tomuto lilku se právě hodí buď tohle, nebo ciabatta, případně bageta, i rozpečená s ol.olejem nebo i máslem... Obyčejné rohlíky mám sice ráda, ale tady by v kombinaci příliš neobstály...
Pekla jsem focacciu přímo proto, že se mi lilek marinoval v ledničce.
Pekla jsem focacciu přímo proto, že se mi lilek marinoval v ledničce.
23. 10. 2010 21:06
a k tomu ten lilek určitě pásl,že?
23. 10. 2010 20:56
Spagetko, Elizo, moc dekuji, recept mam ulozeny a jak budu doma, vyzkusim. Jeste jednou dekuji za ochotu. Obema devcatum.
23. 10. 2010 19:58
Špagetko, díky. Vlastně jsem doufala, že ten časopis ještě někdo má a pro Sůvičku opíše... Díky, díky, jsi zlato.
Já si vždycky vyškubu, co mě zajímá a chci zkusit a teď už ani nelepím do sešitů - škoda papíru a lepidla . Mám to v košíčku a když zkusím a třeba sem písnu, tak to vyhodím. Recept mám tady a to stačí...
Já si vždycky vyškubu, co mě zajímá a chci zkusit a teď už ani nelepím do sešitů - škoda papíru a lepidla . Mám to v košíčku a když zkusím a třeba sem písnu, tak to vyhodím. Recept mám tady a to stačí...
23. 10. 2010 19:51
Eli, magazín mám před sebou a opíšu postup bez pekárny: půl kostky droždí, 3 lžíce oliv.oleje, 5 hrnků chlebové mouky - asi 600 g, 2 lžičky soli, 1 lžíce nasekané šalvěje. Na posyp a pomazání - 4 lžíce oliv.oleje, 1 str.česneku nasekaných, 10 lístků šalvěje.
Běžně uděláme těsto, řádně propracujeme, aby bylo vláčné a pružné.
Dáme do olejem vymazané nádoby, potřeme těsto olejem a necháme kynout asi 1,5hodiny. Ale na rozdíl od pekárny vytvoříme 2 placky!!!!, které přendáme na plech s pečícím papírem a necháme další půlhodinu kynout.
Pak je další postup totožný s tím, cos uvedla ty, jen se peče v předehřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 min.péci
Možná to zkopíruj ke svému receptu, tady by se to možná ztratilo
Běžně uděláme těsto, řádně propracujeme, aby bylo vláčné a pružné.
Dáme do olejem vymazané nádoby, potřeme těsto olejem a necháme kynout asi 1,5hodiny. Ale na rozdíl od pekárny vytvoříme 2 placky!!!!, které přendáme na plech s pečícím papírem a necháme další půlhodinu kynout.
Pak je další postup totožný s tím, cos uvedla ty, jen se peče v předehřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 min.péci
Možná to zkopíruj ke svému receptu, tady by se to možná ztratilo
23. 10. 2010 19:38
Jsem ráda, že se líbí...měla bych předat pochvalu redakci magazínu...
Sůvičko, teď si nadávám - recept byl původně na focacciu bez pekárny, dvě placky, já jsem postupovala podle poznámky pro DP. Jenže ve chvíli, kdy jsem sem recept dopsala, roztrhala jsem tu stránku s receptem, vyhodila a manžel už ten pytlík hodil do popelnice. Jinak bych ti to opsala do poznámky. Ale řekla bych, že je to zdvojnásobené množství surovin...ne, nebudu se o to pokoušet, postup dohromady nedám.
Ivo, jsme už kámošky, ale nepeču v ní, jen dělá těsto - to neumím.
Sůvičko, teď si nadávám - recept byl původně na focacciu bez pekárny, dvě placky, já jsem postupovala podle poznámky pro DP. Jenže ve chvíli, kdy jsem sem recept dopsala, roztrhala jsem tu stránku s receptem, vyhodila a manžel už ten pytlík hodil do popelnice. Jinak bych ti to opsala do poznámky. Ale řekla bych, že je to zdvojnásobené množství surovin...ne, nebudu se o to pokoušet, postup dohromady nedám.
Ivo, jsme už kámošky, ale nepeču v ní, jen dělá těsto - to neumím.
23. 10. 2010 19:30
23. 10. 2010 19:16
Elizo, DP - tvoje nová kámoška?
Máš to moc pěkné a fotky jako vždy
Máš to moc pěkné a fotky jako vždy
23. 10. 2010 19:11
Eli,já jsem si to myslela,že to bude lilekdělám obdobně,jen nevařím,ale "vypocený"restuju na oliváčitak to je dokonalá symbióza
23. 10. 2010 19:10
Z tech tvych fotek dostavam chutku. Tak nic. Nemam domaci pekarnu a hned tak mit nebudu a tak jsem se jenom potesila pohledem. Zatim posilam 7. bodik, verim, ze to bude dobre.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Banana split
Přidáno před 15 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 2 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 2 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 5 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 5 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 6 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 7 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 8 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 8 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 8 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Jaké maso použít do francouzských brambor a jak ho správně připravit? Vyzkoušejte to s námi
Další recepty
Tématické fráze: focaccia foccacia recept foccacia fokacio focaccia recept foccacia z domácí pekárny foccacia video postup domácí foccacia foccacia domácí pekárna recepty pro domácí pekárnu domácí focacia recept focaccia fokacia focacio recept na focaccia foccacia v domácí pekárně focaccia recept na plech focaca šalvěj recepty foccacia se šalvěji
Suroviny: voda, olej olivový, mouka chlebová pšeničná, sůl, cukr krupice, droždí sušené, šalvěj sušená, česnek, olej olivový, sůl hrubozrnná
Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZ0k
25 názorů