Linecká kolečka III.
Linecké cukroví je stálicí mezi vánočním cukrovím. Mají ho rádi velcí i malí, neznám nikoho, kdo by ho nemiloval. Provoní celý byt a vytvoří tu pravou atmosféru. Můžeme promazávat marmeládou nebo krémem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 719 kJ / 3 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,26 g |
Tuky | 182,65 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 936 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 301,29 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z tohoto těsta dělám i košíčky, kolečka pod vosí úly a další tvary nebo kávová kolečka - do těsta přidám trochu mleté kávy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2010 21:39
no , rikala jsem si , ze linecke tenhle rok nebudu pect ale udelala jsem je podle tohoto receptu a jsou tak vzborne...... uplne se rozpadaji jak jsou krehke .. budu jeste delat jednu varku
1. 12. 2010 23:00
Tak jsem dnes zadělala také toto těsto, tip od rodinné pekařky je že margarín (máslo, heru, liru, stellu) nenechá povolit, ale přímo z ledničky ji do těsta nastrouhá.
Místo citronové kůry jsem tam dala pomerančovou, aby byla trošku změna
Místo citronové kůry jsem tam dala pomerančovou, aby byla trošku změna
30. 10. 2010 09:00
olina16: to víš, také ráda peču a každý večer se na to klepu. Ještě že jsou Vánoce jen jednou za rok. To bych asi v té kuchyni byla pořád
29. 10. 2010 23:19
A já poslílám 9, někdo mne předběhnul s osmým. Danko, i já jsem ráda za tu radu
29. 10. 2010 22:41
Tak toto je ten pravý recept na linecké těsto! Správný poměr 3:2:1 (mouka, máslo, cukr).
Pro začínající kuchařinky menší rada:
Máslo by mělo být máslo, šetřit se nevyplácí, a mělo by být chladné, ne moc rozměklé.
Lineckému těstu neprospívá teplo, pak je lepkavé a měkké. Přísady, pracovní plocha i ruce musejí být chladné.
Nevadí, když v těstě zůstanou neuhnětené kousky másla. Je lepší hníst těsto kratší dobu než příliš dlouho.
Před pečením těsto potřebuje odpočinek, nejlépe v chladničce. Těsto zabalit do potravinové fólie a nechat přes noc v lednici. Evičko posílám +7.
Pro začínající kuchařinky menší rada:
Máslo by mělo být máslo, šetřit se nevyplácí, a mělo by být chladné, ne moc rozměklé.
Lineckému těstu neprospívá teplo, pak je lepkavé a měkké. Přísady, pracovní plocha i ruce musejí být chladné.
Nevadí, když v těstě zůstanou neuhnětené kousky másla. Je lepší hníst těsto kratší dobu než příliš dlouho.
Před pečením těsto potřebuje odpočinek, nejlépe v chladničce. Těsto zabalit do potravinové fólie a nechat přes noc v lednici. Evičko posílám +7.
29. 10. 2010 13:39
Evi, to je nádhera! Hned bych si nabídla, tahle dobrůtka by se u nás na stole dlouho neohřála, jde hodně dobře na odbyt, bodík a velká pochvala za hezkou fotku
29. 10. 2010 11:03
To jste mi udělaly radost. Ještě pár dnů počkám, ale pak se do toho taky pustím, pečení cukroví miluju a linecké nesmí chybět, to je klasika, která se nikdy nepřejí. Marundo, to jsi borec už teď 5 druhů
29. 10. 2010 10:31
U nás se linecké peče co chvíli,ale dělají se velké kolečka jak z pekárny a fotky jsou z letošních oslav
29. 10. 2010 10:30
olina16: foto není mé, ale já už peču na Vánoce. Už mám 5 druhů. Zatím neslepené a nenamazané, ale tu nejtěžší práci už mám hotovou. Peču i kamarádkám a od pondělí natupuju do práce, tak abych to pak stíhala. Mám už linecké, špagetky, kokosové dortíčky, medové kroužky, košíčky a ořechy. A peču dál. Tak klidně můžeš začít
29. 10. 2010 10:01
Jestli se můžu zeptat, to už pečete na Vánoce nebo nějaká předvánoční zkouška nebo jsou to fotky z loňska?
29. 10. 2010 09:23
29. 10. 2010 08:24
jo,tak toto můžou u nás v rodině všichni,linecká kolečka jdou u nás na dračku+1
29. 10. 2010 08:03
Jani,ani nevím jestli se rozpadá,ale bleskově je z krabice fučnejoblíbenější cukroví vnoučat
29. 10. 2010 07:45
Evi máte pěkné cukrovíčko, můžu se zeptat, jestli to je takové to cukroví, co se rozpadá na jazyku?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 11 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 12 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 13 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 22 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 45 minutami
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 5 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 8 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 11 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 11 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně připravit linecké těsto a co do něho patří? Oblíbené pečivo zdobíme po upečení rozmanitými způsoby
Jak vyrobit vanilkový cukr. Stačí vám dvě suroviny a zvládnete to i doma
Deset odpovědí na nejčastější otázky, jak péct a zdobit linecké cukroví. Poradíme, jak při pečení uspět hned napoprvé
Další recepty
Tématické fráze: linecká kolečka linecká kolečka recept linecké cukroví doba pečení linecké těsto doba peceni linecké kolečka doba peceni lineckeho testa jak dlouho péct linecké těsto recept na linecká kolečka jak dlouho se peče linecké těsto jak dlouho se peče linecké cukroví linecké doba pečení recept linecká kolečka jak dlouho péct linecké velká linecká kolečka jak dlouho se pece linecke pečení lineckého jak dlouho pečeme linecké těsto linecke kolecka recept doba pečení lineckého jak péct linecké těsto
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, prášek do pečiva, kůra citronová, cukr moučkový, cukr vanilkový, marmeláda rybízová
Linecká kolečka III.
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LPX
29 názorů