Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a málokterý štědrovečerní stůl se obejde bez cukroví. Stálicí je kromě vanilkových rohlíčků i křehké linecké. Připravte si dobrou marmeládu, oprašte formičky a pusťte se do toho. Mimochodem, víte, že českému lineckému vlastně chybí mleté oříšky?

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava)

27. 8. 2008 11:58

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Kuchařka Naše moučníky
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše moučníky

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 893 kJ / 3 082 kcal
Bílkoviny42,35 g
Tuky185,36 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 795 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy306,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kucharka-pekarka

19. 12. 2021 11:15

Výborné. Doporučuji. :-)

yanull yanull

14. 9. 2021 09:47

Do těsta dávám jen žloutky, špetku soli a samozřejmě 1 lžíci rumu ;-) Dokud jsem neměla robot, těsto jsem dělala ve větší misce, abych suroviny nemusela "honit" na válku nebo podložce.:-K

casino casino

10. 12. 2020 00:09

Libuse Romancikova:
S bílkem máte pravdu, ale nejedná se o nesmysl ;-)
Funguje to i s celým vejcem :yes:

Libuse Romancikova

9. 12. 2020 21:38

Do lineckého nepatří bílek tak jako třeba do kynutého těsta.Tento recept je nesmysl.

vlckova

31. 12. 2018 18:18

hupyhupy: těsto vyvaluji mezi mikroten. sáčky, takže nepodsypávám vůbec. Zbylé těsto znovu spojuji a vykrajuji, až nezbyde vůbec nic. Nemělo by se ničím podsypávat, protože potom je těsto samá mouka (nebo cukr - někdo podsypává cukrem).

luuaa

12. 12. 2017 17:18

Klara

3. 12. 2017 16:14

Tak mam presne to co pani s "sisoidy" tento recept nebrat!!!! testo srazi je tam podle me moc tuku. Zítra pecu znovu jiny recept:-//:no:

blondi50

29. 11. 2016 20:45

wendy: ...šišoidy???...děkuji za toto slovo...smála jsem se tak až mi slzy vyhrkly...super..:-D

casino casino

1. 12. 2015 14:03

Renata:
nerad se opakuju (viz níže);-)
Se samotným bílkem nemám odzkoušeno, běžně se dává pouze žloutek:yes: nebo celé vejce
Tady na to 1 vejce bych dal 350g mouky.

Renata

1. 12. 2015 13:41

Dala jsem tam celé vejce a byla z toho katastrofa,nemá tam být pouze bílek!!???:-//

lenuleee

16. 12. 2014 23:32

Ajinka2: My to máme rozdělený tak, že já vařím klasickou kuchyni a peču a můj muž minutky a jiné speciality. Taky nesouhlasím s tím, že ženy jsou lepší kuchařky. Muži umí daleko líp jídlo ochutit, jsou odvážnější v improvizaci a vaří s lehkostí. Učila jsem se vařit od manželovy maminky a podle muže jsem předčila mistra, ale např. nikdy se mi nepodaří uvařit čína tak skvělá, jako když ji dělá manžel. Je spousta jídel od mýho muže, který naši přátelé milují a který se ani nepokouším dělat. Stejně jako se manžel nepouští do svíčkový nebo do třený buchty. Pravda je totiž taková, že jsou dobří a špatní kuchaři a vůbec nezáleží na tom, jestli to je žena nebo muž. V obou kategoriích jsou géniové a ti, kteří připálí i vodu :-))

casino casino

1. 12. 2014 21:55

No, toto je poněkud nešťastně, ba přímo blbě, napísaný rcp na linecké:-//

wendy:
:-) 1. Nedošlo třeba ke spaření těsta (teplé suroviny, dlouhé mísení v teple)?
2. Nechala jste těsto odležet v chladu aspoň přes noc?
3. Že by pomalé pečení? Chce to 180 a lépe je až 200°C
Vím jsou to notoricky známé věci..., ale nevím zda třeba jejich kombinací nemohlo dojít ke zmíněnému problému.

wendy

1. 12. 2014 19:44

zizala:
peču z hery, tím to nebude

zizala zizala (moderátorka)

1. 12. 2014 19:33

wendy: Levným tukem, taky jsem takhle jednou dopadla :-8 chtěje ušetřit a to jsem dala ten tuk půl napůl s máslem. Levné tuky obsahují hodně vody (docela drahá voda, ne?), která se v troubě z těsta vypaří. Jediná rada - nešidit to :-)

wendy

1. 12. 2014 19:28

prosím, poraďte mi - linecké těsto vykrojím a v troubě se kolečka tak nějak srazí a jsou to šišoidy. Recept používám již mnoho let a tohle se mi stalo vloni a teď taky. Čím to je?

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: linecké vánoční cukroví recepty s fotem linecké recept nejlepší linecké vánoční linecké cukroví vanocni cukrovi linecke recept na linecke recepty na vánoční cukroví linecké recept linecke lepené cukroví jak dlouho péct linecké top recepty cukrovi nejlepši recept na linecke vánoční cukroví hrnkové hrníčkové cukroví lineckécukroví linecké pečivo nejlepší cukroví linecký linecke testo recept hrnkovy

Suroviny: mouka hladká, máslo, vejce, kůra citronová, cukr moučkový, marmeláda

TopRecepty.cz

Linecké cukroví

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k1J