Linecké cukroví

pelda Kuchařka:

Cukroví , Pečené 65 názorů

528

Suroviny

280 g hladké mouky
210 g másla
1 vejce
citronová kůra
100 g mletého cukru
marmeláda na potření
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na vál nasypeme mouku, cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Důlek zakryjeme na kousky nakrájeným máslem. Vše zpracujeme v těsto.

  2. Pak těsto rozválíme na sílu stébla a vykrajujeme různé tvary. Po upečení tvary slepujeme marmeládou nebo Nutellou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 70 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Linecké cukroví

  • blondi50 blondi50(neregistrovaný)

    wendy: ...šišoidy???...děkuji za toto slovo...smála jsem se tak až mi slzy vyhrkly...super..:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Renata:
    nerad se opakuju (viz níže);-)
    Se samotným bílkem nemám odzkoušeno, běžně se dává pouze žloutek:yes: nebo celé vejce
    Tady na to 1 vejce bych dal 350g mouky.

    Odpovědět

  • Renata Renata(neregistrovaná)

    Dala jsem tam celé vejce a byla z toho katastrofa,nemá tam být pouze bílek!!???:-//

    Odpovědět

  • lenuleee lenuleee(neregistrovaný)

    Ajinka2: My to máme rozdělený tak, že já vařím klasickou kuchyni a peču a můj muž minutky a jiné speciality. Taky nesouhlasím s tím, že ženy jsou lepší kuchařky. Muži umí daleko líp jídlo ochutit, jsou odvážnější v improvizaci a vaří s lehkostí. Učila jsem se vařit od manželovy maminky a podle muže jsem předčila mistra, ale např. nikdy se mi nepodaří uvařit čína tak skvělá, jako když ji dělá manžel. Je spousta jídel od mýho muže, který naši přátelé milují a který se ani nepokouším dělat. Stejně jako se manžel nepouští do svíčkový nebo do třený buchty. Pravda je totiž taková, že jsou dobří a špatní kuchaři a vůbec nezáleží na tom, jestli to je žena nebo muž. V obou kategoriích jsou géniové a ti, kteří připálí i vodu :-))

    Odpovědět

  • casino casino

    No, toto je poněkud nešťastně, ba přímo blbě, napísaný rcp na linecké:-//

    wendy:
    :-) 1. Nedošlo třeba ke spaření těsta (teplé suroviny, dlouhé mísení v teple)?
    2. Nechala jste těsto odležet v chladu aspoň přes noc?
    3. Že by pomalé pečení? Chce to 180 a lépe je až 200°C
    Vím jsou to notoricky známé věci..., ale nevím zda třeba jejich kombinací nemohlo dojít ke zmíněnému problému.

    Odpovědět

  • wendy wendy(neregistrovaný)

    zizala:
    peču z hery, tím to nebude

    Odpovědět

  • zizala zizala

    wendy: Levným tukem, taky jsem takhle jednou dopadla :-8 chtěje ušetřit a to jsem dala ten tuk půl napůl s máslem. Levné tuky obsahují hodně vody (docela drahá voda, ne?), která se v troubě z těsta vypaří. Jediná rada - nešidit to :-)

    Odpovědět

  • wendy wendy(neregistrovaný)

    prosím, poraďte mi - linecké těsto vykrojím a v troubě se kolečka tak nějak srazí a jsou to šišoidy. Recept používám již mnoho let a tohle se mi stalo vloni a teď taky. Čím to je?

    Odpovědět

  • LUCKA LUCKA(neregistrovaný)

    testo je super a dobvre se snim pracuje mohu jen doporucit:-)

    Odpovědět

  • Stela Stela(neregistrovaná)

    super ;-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Dy : já dávám na cca 30 minut odpočinout do lednice. Pokud dělám těsto dopředu - tak ho dám do lednice a vykrajuju až druhý den.;-)

    Odpovědět

  • Dy Dy (neregistrovaný)

    Prosim vas a to testo nechavate vychladnout nejakou dobu nebo hned zacnete s vykrajovanim a pecenim?Dekuji predem vsem za odpoved

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Recept je výborný, posílám bodík a foto. S těstem se moc dobře pracovalo :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Renata Renata(neregistrovaná)

    Opravdu výbornýýýý recept...snad první těsto, které se mi nelepí na váleček!!!:-)a chu'tově též vynikající

    Odpovědět

  • Darleene Darleene(neregistrovaný)

    Sofie:To není žádná pravda ! Bar kdy umí vařit líp chlapy ,takže bych nepodceňovala ! ;)

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo