Perníčky naší Haničky
Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 30 758 kJ / 7 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,73 g |
Tuky | 175,80 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 944 mg |
Sodík | 4,68 g |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 1 269,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pár dobrých rad:
- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný
- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc
- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží
- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit
- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu
- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete
- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři
- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 11. 2010 07:56
11. 11. 2010 07:53
Chválím,chválím chválím - jak za množství,tak i za provedení
11. 11. 2010 01:13
11. 11. 2010 01:10
jen nevím, jak vydělím vajíčka
11. 11. 2010 00:17
11. 11. 2010 00:16
10. 11. 2010 23:22
10. 11. 2010 23:11
10. 11. 2010 23:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 7 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 8 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 2 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 2 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 3 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 4 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 4 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 5 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl
Perníčky naší Haničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQJM
219 názorů