Transylvánské vrstvené zelí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 32 827 kJ / 7 846 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,90 g |
Tuky | 604,02 g |
Vláknina | 42,38 g |
Cholesterol | 847 mg |
Sodík | 37,38 g |
Sůl | 96,10 g |
Sacharidy | 372,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Já vím že už tady je recept na Skladane kolozvarske zeli, nechci vytvořit "dvoják" receptu, ale další varianta je snad dovolena. Tenhle recept je z knihy Josepha Wechsberga Jak se vařilo za Rakouska. Recept je to poněkud pracný, ale jak doma říkáme, výsledek je úměrný námaze. Tak dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 9. 2014 12:10
11. 12. 2012 16:54
11. 12. 2012 16:47
14. 8. 2009 14:05
14. 8. 2009 13:38
14. 8. 2009 13:30
14. 8. 2009 12:39
22. 4. 2008 11:01
22. 4. 2008 10:38
22. 4. 2008 09:45
22. 4. 2008 04:27
Recept jsem přeložil z anglického originálu, autor je původem Rakušan, vařit se naučil ve Vídni od jejich moravské kuchařky Marie. Už to vypadalo, že já můžu za to, že Marie zelí proplachovala.
21. 4. 2008 01:56
21. 4. 2008 00:01
Ono je to tak, kuchařka je psaná v angličtině, vydaná v Americe a už to halt tak je, že recepty si čtou i lidé jinde, než ve vlasti kysaného zelí ve škopku.
Kdybyste někdy ochutnaly pravé německé zelí v Americe vyráběné, proplachovaly byste a proplachovaly, abyste se kyselosti zbavily. Krom toho každý to má rád trochu jinak, někdo kyselejší, někdo míň.
Krom toho tenhle recept není na zelí zrovna kyselé, ujišťuju, že to zelí má být chuť doplňková, nikoli hlavní.
Já už nevím jak to jinak říct, tohle není příloha k vepřovému, ale celé jídlo, s bramborami nebo chlebem jako přílohou.
20. 4. 2008 21:32
20. 4. 2008 19:25
Vše tedy záleží na tom jak kyselé to má nakonec být.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 2 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 16 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 19 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 23 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 1 minutou
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 21 minutami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 30 minutami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 34 minutami
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 2 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 3 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 3 hodinami
Krémové kokosové řezy
anezka... uvařila před 4 hodinami
Italská čočková polévka
Jaja.27 uvařila před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Antiperle stály 1,80 Kčs, původně se prodávaly v plechových krabičkách a skvěle osvěžovaly dech
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Další recepty
Tématické fráze: kyselé zelí recept recepty v anglictine jak uvařit kyselé zelí jak udělat domácí kysané zelí do škopku varene kysele zeli recepty z kyselého zelí jídla ze zelí proč proplachovat rýži recept v angličtině rakouské recepty jídla z kyseleho zelí marinované zelí jídlo ze zelí moravske kysele zeli jak udelat kysele zelí proč se proplachuje rýže recept na jídlo v angličtine transilvanske zeli jídla v angličtině recepty psané v angličtině
Suroviny: zelí kysané, maso vepřové, slanina vcelku, rýže, cibule, česnek, paprika sušená sladká, klobása, bujón, smetana zakysaná, mléko, sůl, pepř
Transylvánské vrstvené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/npD
16 názorů