Zelí po moravsku

toprecepty.cz Kuchař:

Přílohy 4 názory

55

Suroviny

1 hlávka zelí
2 lžíce sádla
4 plátky slaniny
1 cibulka
sůl
kmín
1 lžíce octa
1 lžíce cukru
1 lžička hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme a nakrouháme.

  2. Pokrájenou cibulku a slaninu zpěníme na sádle, přidáme kmín, zelí a sůl a dusíme do měkka. Je - li třeba přidáme vodu.

  3. Zaprášíme moukou, podusíme, okyselíme a přisladíme. Místo mouky můžeme zelí zahustit strouhaným jablkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelí po moravsku

  • casino casino

    No, jiný kraj, jiný nemrav:-D
    U nás, na Moravě, temuto řikáme http://www.labuznik.cz/recept/dusene-hlavkove-zeli... :-8

    Odpovědět

  • Saela Saela

    Moje první zelí po domácku dělané (pokud nepočítám ty v pytlíčkách či sklenicích) a výborné!!! Na kupované vskutku nemá a vsadím se, že doma sklidím jen chválu :-) K tomu mám i domácí knedlíčky a v troubě se mi už delá masíko. Mňam! :yes::-p

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dělám stejně, přidávám jablko a na zahuštění syrovou strouhanou bramboru.Je dobré, to vím, takže dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Moravské zelí máme moc rádi.Já sice nedávám slaninu,ale zkusím to.Dávám bod a s dovolením jsem přidala fotečky.:yes::-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo