

Zelí po moravsku
Suroviny
- 1 hlávka zelí
- 2 lžíce sádla
- 4 plátky slaniny
- 1 cibulka
- sůl
- kmín
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička hladké mouky
Postup přípravy receptu
Zelí očistíme a nakrouháme.
Pokrájenou cibulku a slaninu zpěníme na sádle, přidáme kmín, zelí a sůl a dusíme do měkka. Je - li třeba přidáme vodu.
Zaprášíme moukou, podusíme, okyselíme a přisladíme. Místo mouky můžeme zelí zahustit strouhaným jablkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zelí po moravsku
-
No, jiný kraj, jiný nemrav
U nás, na Moravě, temuto řikáme http://www.labuznik.cz/recept/dusene-hlavkove-zeli... -
Moje první zelí po domácku dělané (pokud nepočítám ty v pytlíčkách či sklenicích) a výborné!!! Na kupované vskutku nemá a vsadím se, že doma sklidím jen chválu
K tomu mám i domácí knedlíčky a v troubě se mi už delá masíko. Mňam!
-
Dělám stejně, přidávám jablko a na zahuštění syrovou strouhanou bramboru.Je dobré, to vím, takže dávám bodík
-
Moravské zelí máme moc rádi.Já sice nedávám slaninu,ale zkusím to.Dávám bod a s dovolením jsem přidala fotečky.