

Vepřové maso na žampionech s rýží
Suroviny
- Vepřová kýta
- 10-15 žampionů dle velikosti
- 1 cibule
- 1 menší pórek
- Sojová omáčka
- Rýže
- Vegeta
- Sůl
- Pepř
- Tymián
Postup přípravy receptu
Vepřovou kýtu omyjeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme trošku tymiánu, pokapeme sojovou omáčkou a necháme min. 1/2 hodiny v lednici.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme jemně na pánvi, přidáme uleželé maso a zprudka osmahneme.
Pak přidáme nakrájené žampiony na plátky a pórek nakrájený na kolečka.
Dusíme pod pokličkou cca 10 minut.
Dle chuti ještě dochutíme.Rýži uvaříme běžným způsobem, akorát do ní přidáme 3 lžičky vegety.
Dobrou chuť :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové maso na žampionech s rýží
-
tak včera jsem dělala příteli k večeři, jen se olizoval a já taky! super receptík!! určitě budu dělat častěji
-
Jdu do toho...už se mi sbíhají sliny;)))
-
Super luxus
-
Díky za recept. Právě začínám vařit.
-
Marti, přidávám ti foto. Skoro jsem nemohla najít podobný recept, už jsem si říkala, že by tady nebyla plec na žampionech?
Vynikající klasika
-
Výborný,právě jsme dojedli....dávám bodíka a přidám fotečku..
-
Vynikající