Uzený jazyk v rosolu
Dobře uvařený jazyk, s lehce uzenou chutí, je opravdovou delikatesou. Nevíte co s ním? Nakrájejte jej, zalijte rosolem a nechte zatuhnout. Zachutná i těm, co se jazyku obyčejně vyhýbají.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobrá rada : Nedostanete-li uzený vepřový jazyk, obdobně dobře vám poslouží i hovězí, který bývá k dostání častěji.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 6. 2012 22:30
Moje milovaná dobrota, tak jsem si ji "uželatinoval" s panem Oetkerem a jeho plátkovou želatinou.
15. 12. 2011 19:20
Hmmm,toto si kupuji v Globu,máme rádi.Rosol či aspik lze připravit jednoduše.Uvařit vepřové packy s bobkovým listem,pepřem a novým kořením ,osolit a kdo chce okyselit nakonec.Kdo má problém s klouby,měl by vařené pacičky i vývarem konzumovat co nejčastěji,je to zdravé. A také lze ten vývar použít na polévky a omáčky po naředění,ale to nedáváme bobkáč a nové koření a nekyselíme(podle toho kam použijeme)..
Mimochodem i pejskům chutná.
Mimochodem i pejskům chutná.
15. 12. 2011 17:57
BILKOVAI:já jsem dala želatinu co je na tlačenku na 1/2 l vody...ochutila jsem jí trošku octem, pepřem a trošku osolila, dala jsem 4 dcl vody, ale asi by mohly být jen 3 dcl aby to bylo tuhší...myslím, že ten domácí rosol bude chuťově lepší, protože tam je to koření všechno vyvařené.
15. 12. 2011 17:51
15. 12. 2011 17:44
Evi Hubova, čím jsi to zalévala? Rosolem nebo želatinou? Recept je zajímavý a určitě moc dobrý. Ukládám a bodík dávám Jo a na ten rosol bych dala odkaz, aby to člověk nemusel hledat
15. 12. 2011 17:31
foto a1
14. 12. 2010 07:47
Už jsem vám napsala recept na domácí rosol jinak se může zalívat čirou želatinou,která je běžně ke koupi v obchodě.
13. 12. 2010 23:36
Kde mám vzít ten rosol? Koupit? Uvařit? Holky, přibývá nám tady receptů bez fota. To samo o sobě by nevadilo, ale v tom případě recept pořádně rozepiště, abychom z toho nebyli jeleni. Z fotky se něco dovíme, ikdyž není recept úplně srozumitelný.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 7 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 8 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 2 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 3 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 3 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 4 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 4 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 5 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
V čem a jak opékat toustový chléb. Poradíme začátečníkům
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky
Další recepty
Tématické fráze: uzený jazyk v aspiku uzený jazyk rosol uzený hovězí jazyk v aspiku hovězí jazyk v aspiku uzený vepřový jazyk jazyk v aspiku veprovy jazyk veprovy jazyk v aspiku co je rosol uzený vepřový jazyk v aspiku recept na uzený jazyk v aspiku uzený hovězí jazyk uzený hovězí jazyk recepty jazyk v aspiku recept vepřový jazyk v rosolu uzeny jazyk recept uzený hovězí jazyk recept uzený jazyk v aspiku recept domaci rosol
Suroviny: jazyk vepřový, plátky želé
Uzený jazyk v rosolu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/60Yz
8 názorů