jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Rohlíky jako dech - úžasné!

Rohlíky jako dech - úžasné!
nahoru
Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné! Rohlíky jako dech - úžasné!
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domácí pekárna
Doba přípravy Doba přípravy: 2,5 hod.
Počet porcí Počet porcí: 10

Suroviny:

270 ml vody, 70 g rozpuštěného vlahého sádla, 480-490 g hladké mouky,/pokud nepoužijete sladěnku, tak 470 g mouky/, 2 čajové lžičky soli, 1 lžička sladěnky - k dostání v obchodě se zdravou výživou,/ pokud nepoužijete sladěnku, tak lžička cukru/, 21 g čerstvých kvasnic nebo 7 g sušeného droždí.

Postup přípravy receptu

V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí umotáme 10 rohlíků nebo bulek, pletýnek, uzlů... Necháme na plechu cca 15 minut kynout v teple. Potom potřeme vlažným mlékem, sypeme semínky, solí, kmínem nebo necháme jen tak bez ničeho a pečeme ve vyhřáté troubě na 210-230 st. 10-15 minut. Na dno dáme kastrůlek s vodou, aby se v troubě tvořila pára. Přendáme na mřížku a necháme vystydnout /tedy, pokud to vydržíte :-)

Poznámka

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem "Rohlíky jak od pekaře" Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recept na bílé pečivo. Je to fantazie... Omlouvám se, bohužel foceno pouze mobilem:-( Kdo přidá své foto, tak dám jako titulní:-))

Autor Autor: (Iveta Bílková)
Datum vložení Datum vložení:
94 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Rohlíky jako dech - úžasné!"

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.04.2014 08:49:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je nějaký rozdíl mezi těmahle rohlíkama a Sádlovýma rohlíkama se škvarkovými knoflíky z Podobných? Mi se zdají stejné... smajlik

autor: Fikina
vloženo: 31.03.2014 21:53:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem podle tohoto receptu upekla svoje druhé rohlíky a jsou naprosto famózní. Těsto jsem dělala v domácí pekárně.S tímto těstem se pracovalo naprosto úžasně,vůbec nelepilo a rohlíčky jsou super.Přikládám fotku a tento recept doporučuji.smajliksmajlikRohlíky které jsem dělala poprvé jsou také výborné,ale pro mě pracnější a manžel říká,že tyhle jsou lepší.Takže je rozhodnuto.smajlik

autor: HONZA :-) (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.02.2014 21:10:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jak vám to baví dělat pečivo?
mě hodně já dělám housky na 7 propletení a vypadají hezky když se to povede a mě se to hodně-krát povedlo smajlik

autor: rihana
vloženo: 12.02.2014 11:50:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě jsem dopekla, vynikající.

autor: BILKOVAI
vloženo: 10.02.2014 13:55:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

marki87: jsem ráda, že Tě recept nezklamal a máš je moc pěkné. Děkuji za důvěru smajlik

autor: marki87
vloženo: 10.02.2014 13:52:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem podle tohoto receptu upekla svoje úplně první rohlíky a jsou naprosto famózní. Těsto jsem dělal v ruce, i když mám domácí pekárnu. Ale tak nějak mi přijde, že když dám těsto do pekárny, že se pak hodně lepí smajlik Nevím, nejsem odborník. S tímto těstem se ale pracovalo naprosto úžasně, nelepilo vůbec a rohlíčky jsou super. Příště jen musím udělat trochu užší a trochu víc upéct,a by měly křupavou kůrčičku. Přikládám fotku a tento recept doporučuji smajliksmajlik

autor: Luca (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.01.2014 01:49:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak jsem chtela zaparit troubu, at je to enonuno, zadny vhodny kastrolek, tak jsem dala zapekaci janske sklo a co se nestalo....po vliti vody se rozpadlo na nekolik kusu smajlik smajlik
Ne ze bych byla uplne blba, vim, ze po vliti horke vody do studeneho poharu muze prasknout, ale tohle mi nejak nedoslo smajlik

autor: Corrie (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.01.2014 20:47:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj Ivet! Tady zase Kori od Vlaďky smajlik Dneska jsem je zkusila a jsou jak sen! smajlik Příště chci zkusit s máslem, sádlo je přeci jen chuťově výraznější. Zahlédla jsem tu, že doporučuješ v tom případě polohrubou. Jak to je? Když jsou dělané s máslem, tak musí být polohrubá? A zůstává množství a poměr stejné vůči vodě? Jinak díky moc za super recepty smajlik

autor: cathleen
vloženo: 20.01.2014 14:10:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

manina: nadýchanost i delší trvanlivost domácím rohlíkům udělá v dnešní době omládek (drožďový kvásek s daným poměrem vody, mouky i danou dobou kynutí).....taky nebudou druhý den, pokud zbydou, cítit po kvasnicích, ale jako koupené rohlíky smajlik
Zkus třeba tyhle, klasické http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces..., místo sladěnky můžeš dát lžičku medu nebo ji prostě vynechat.
Omládek používám skoro do všeho drobnějšího domácího pečivasmajlik

autor: manina
vloženo: 16.01.2014 17:27:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:Jak to tedy bez "chemie" děláte, aby rohlíky už druhý den netvrdly? Ani zmrazení moc nepomůže. Zatím mě nikdo neporadil.

autor: BILKOVAI
vloženo: 02.01.2014 19:23:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hella: děkuji smajlik

autor: Hella
vloženo: 02.01.2014 19:02:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu nejlepší rohlíky! Zaokrouhluji na + 90 smajlik a přidávám i fotku smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 13.11.2013 15:55:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anri.:takto zapařuji troubu, když peču chleba. U rohlíků nevidím rozdíl, jestli je trouba zapařená nebo není. Vyzkoušela jsem obojí smajlik

autor: Anri.
vloženo: 13.11.2013 15:31:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No pekař, kde nakupuju, mi poradil, abych si na dno trouby dala třeba starou misku (něco nízkého). KDyž pak dávám pečivo do trouby, vylít tam rychle deci vody, rychle zavřít. Udělá se totiž rychle množství páry, které se srazí na chladnějším pečivu a ono je pak nadýchané.... za deset minut otevřít, aby ta největší pára odešla a péct až do koncesmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 09.11.2013 14:13:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chanellina35:moc se ti povedly smajlik

vloženo: 08.11.2013 22:42:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bezkonkureční těstíčko!!!! (viz.foto)

autor: BILKOVAI
vloženo: 05.11.2013 16:55:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

bellamora: vyzkoušej místo hladké mouky polohrubou a místo sádla máslo a to je taky nebe v hubě smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: bellamora
vloženo: 05.11.2013 12:23:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

před chvilkou jsem se vyndala z trouby a fakt VÝBORNÉ!!!! kam se hrabe kupované .smajlik

autor: Ludwig (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.11.2013 04:44:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alois: Nic ve zlym kolego, ale nekteri z nas bydli v zahranici kde poradni pekari proste NEJSOU a kdyz jsou, tak prodavaji jen nepozivatelny humus. Ver mi, ziju v zahranici uz 20 let!
Zajed si do USA, na Kanary,do Asie a pochopis..
Takze tak se veci maji smajlik

autor: zorzelina
vloženo: 13.10.2013 19:06:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

upletla jsem si housky...na rohlíky jsem si netroufla ale musím říct je to mňamka...moc děkuji za receptík...smajlik

autor: cathleen
vloženo: 17.05.2013 12:32:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alois: smajlik tak to se mýlíte, recepty všechny stejné nejsou. Stačí malinko jiný poměr mouk, tuku (i jiný druh mouk nebo tuků) a už je chuť jiná.
A chuť kupovaným rohlíkům nedělá jiné droždí, ale zlepšující přípravky (= chemie), které pekárny do rohlíků dávají.
Nesouhlasím s vámi ani v tom, že domácí rohlíky musí být těžké smajlik to rozhodně nemusí.

autor: Alois (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.05.2013 12:27:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lidi vy tady vychvalujete každý recept na rohlíky ale vždyť jsou ty recepty všechny stejné a jako od pekaře nejsou,jsou těžké.V pekárnách mají jiné droždí a proto jsou kupované rohlíky lepší

vloženo: 22.04.2013 12:52:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik Ivetko Tvé rohlíky a bulky, které jsem upekla jsou naprosto dokonalésmajliksmajlik Posílám + 84 bod a foto. Děkuji za super recept, rodina byla nadšená smajliksmajliksmajlik

autor: pajinkaM
vloženo: 15.03.2013 17:09:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super receptík- nejlepší rohlíky!smajliksmajlik

vloženo: 05.03.2013 11:17:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

už kynou smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 20.02.2013 17:09:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dexulko, díky za typ i fotečky. Někdy taky vyzkouším ty Tvojesmajliksmajlik

autor: dexulka
vloženo: 20.02.2013 16:17:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem pekla podruhé a zkusila jsem z žitné celozrnné a do těsta jsem přidala opět lněné semínko a slunečnicové semínko a jsou taky moc dobré smajlik Posílám foto pro inspiraci smajlik

autor: kobli1974
vloženo: 19.02.2013 10:37:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Supéérrrsmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 13.02.2013 15:56:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dexulko, moc pěkné je mášsmajliksmajlik

autor: dexulka
vloženo: 13.02.2013 14:16:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem dnes vyzkoušela tyto všemi opěvované rohlíčky a jsou moc dobré smajlik Do těsta jsem jen přidala lněné semínko,nesypala jsem.Vyšlo mi na 6 rohlíků a 6 uzlíků.Příště vyzkouším i z celozrnné mouky.Přidávám mezi oblébené smajlik Posílám zasloužený bod i foto smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 10.02.2013 01:07:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jitka + 2: jsem ráda, že jsi recept vyzkoušela a neboj, to se postupem času všechno vychytásmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Jitka+2
vloženo: 09.02.2013 21:27:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rohlíky jsou super,teď jsem kousek už zchladlého ochutnala.Akorát to první umotánínení žádný zázrak.Určitě recept uložím.Přidávám zasloužený bodík smajlik+78.

autor: Kruela
vloženo: 16.01.2013 08:20:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Úplně super pečivo, jako čerstvé i druhý den.Určitě bodík.smajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 30.12.2012 21:20:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pipre, máš to moc pěknýsmajlik

autor: pipre
vloženo: 30.12.2012 20:56:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musím opravdu recept pochválit. S těstem se výborně pracuje a pečivo je výborné!!! Přidala jsem i fotečkusmajlik smajliksmajliksmajlik+

vloženo: 04.12.2012 15:55:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výbornééééé smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 27.11.2012 12:20:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ten hrnec se tam dává proto, aby se v troubě tvořila pára, ale když se tam nedá, tak si myslím, že se vcelku nic nestane.

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.11.2012 11:31:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept vypadá hezky, chci se jen zeptat....ten hrnec s vodou je tam důležitý? Co se stane, když tam nebude? Děkuji smajlik

autor: tooli
vloženo: 09.11.2012 16:24:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rohlíky jsou naprosto super.....byla to moje prvotina co se rohlíků týče a sklidila velký úspěch. Rohlíků bylo bohužel málo takže jdu dnes podruhé zadělat, aby zbylo i na zítřejší snídani...bodík je tamsmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 06.11.2012 18:05:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maja f: to mě opravdu těšísmajliksmajlik

autor: maja f
vloženo: 06.11.2012 12:42:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jinak pečivo ( dělala jsem více tvarů ) je naprosto vynikající - konzistence střídky jak u nejjemnější vánočky, udělám ho brzo zase smajlik

autor: maja f
vloženo: 06.11.2012 08:23:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

BILKOVAI
Díky smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 06.11.2012 08:08:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maja f: Já tam ten hrnek s vodou dávám hnedsmajlik

autor: maja f
vloženo: 06.11.2012 08:05:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, mám dotaz k tomu hrnci s vodou - kdy se tam má dát? Před rozehřátím trouby či až po něm? Dala jsem ho tam před rozehřátím a těsně před vložením plechu s pečivem jsem to tam pro jistotu postříkala vodou z rozprašovače.

autor: BILKOVAI
vloženo: 27.10.2012 13:51:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Martin Klempíř /neregistrovaný/. mám velkou radost, že se zdařilysmajlik a rohlíky jsou nádhernésmajliksmajlik

autor: Martin Klempíř (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.10.2012 12:48:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rohlíky podle tohoto receptu jsou fantastické a vydrží chutné i 3 dny, moc děkuji. Takto dopadly http://jpeg.cz/obrazek/gPy

autor: Greneia
vloženo: 11.08.2012 00:55:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak dnes se budu pouštět do motání rohlíčků, máte to všichni moc krásné, bojím se, že z toho nebudu mít rohlíčky, ale šišoidky smajlik .. ale chci to umět, postup už znám pomale nazpaměť, ještě to uvést do praxe, pak dám echo a případně bodíček smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 05.08.2012 11:44:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ilijan, moc pěkně ses naučila motat rohlíčky. Máš to pěknésmajlik Děkuji za přidané obrázkysmajlik

autor: ilijan
vloženo: 02.08.2012 08:24:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikDěkuji za postup na rolování rohlíků! Naučím se něco české!!!

autor: Iness
vloženo: 29.07.2012 18:12:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už se pečou a děti se nemůžou dočkatsmajlik. Snad mi je nesní ještě teplé, aby nebyl břichabolsmajlik. Děkuji za receptsmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 24.07.2012 18:23:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ilijan, posílám Ti postup na rolování rohlíků a máš pravdu, že to samozřejmě jde umýchat i v ruce nebo v robotusmajliksmajlikhttp://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257

autor: ilijan
vloženo: 24.07.2012 16:55:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Původem jsem Bulhar, proto nevím jak se to děla?! Myslím že to nakynutí bych zvladnul bez pekárnu, ale jestli to mam rozválet válečkem udělat třiuhlnik a namotat?smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 15.07.2012 18:58:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Blansch, jsem ráda, že se povedly. Děkuji za obrázek. Máš je výstavnísmajliksmajlik

autor: Blansch
vloženo: 20.06.2012 20:47:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Supérsmajliktěstíčko úžasné, rohlíčky úžasné, naprostá mňamóznost a ani práce neí mocsmajlikA to jsem musela také nahrazovat...mouku chlebovou, třtinový cukr a olivový olejsmajlikA dopadlo to na jedničkusmajlik
Přidávám odkaz na rolování rohlíčků http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257

autor: BILKOVAI
vloženo: 14.06.2012 17:23:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prima Mama: tak to jsem ráda, že se podařilysmajliksmajlik

autor: Prima Mama
vloženo: 14.06.2012 15:09:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Včera jsem upekla rohlíky a housky. Byly moc dobrésmajlik Už zbyly jen dvasmajlik Posílám bodík za výborný recptsmajlik

autor: Prima Mama
vloženo: 13.06.2012 15:19:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Už to kynesmajlik

vloženo: 16.02.2012 14:30:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nedělám v pekárně, pěkně rukama, těsto a pak i zamotané rohlíky nechám kynout u kachlových kamen (čím dýl, tím líp) a jsou vždycky krásně nadýchané smajlik
a tajemství na kůrčičku: potřít vlažnou vodou s trochou soli a cukru (když jsem jednou zkusila potřít vajíčkem, rychle zgumovatěly)

autor: BILKOVAI
vloženo: 08.02.2012 19:05:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Polin, to mě mrzí, že se nepovedlysmajlik Já nevím, kde se stala chybasmajlik Použila jsi sladěnku? Možná je to kvasnicema nebo troubou. Mně se někdy těsto krásně povede, ale jak ho strčím do trouby, tak je po parádě. Musím vychytat teploty, protože každá trouba peče jinak. Už jsem takto mockrát pokazila recept.....smajlik

autor: Polin (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.02.2012 14:39:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teď jsem je dopekla...Jsou nějaké těžké.Vůbec nejsou nadýchané...smajliksmajlik Kde jsem udělala chybu smajlik

autor: Vendy
vloženo: 29.01.2012 16:44:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 28.01.2012 23:06:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pavel.61: recept na chleba tady máme takyhttp://www.toprecepty.cz/recept/19373-domaci-chleb...smajlik a je opravdu vynikající a bez prácesmajliksmajlik Pokud se chceš podělit o recept, tak Ti doporučuji ho přidat jako nový recept, protože v komentářích zapadne a mnoho lidí si ho nevšimne a to zejména u receptu na rohlíkysmajlik

autor: pavel.61 (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.01.2012 23:00:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vazeni pratele,ziju v Anglii uz delsi dobu a po ceskem chlebe a pecivu tady neni ani smitko,takze jsem hledal i na jinych servrech a musim rict,ze jsem konecne nasel recept,ktery neni pracny a neboli vas ruce a nepotrebujete zadnou pakarnusmajlik.Pecu to v el.troube + hlineny glazurovany hrnec kdyz delam chleba.Vyhoda u tohoto receptu je,ze to zamichate(ja rucne) a nadobu uzavrete na 24h.(kdyz zapomenete i nekolik hodin,nic se nedeje,verte mi,mam to odzkousene)potravinarskou folii.Pak uz jen udelate co potrebujete.Jestli dovolite,tak se rad s Vami podelim o recept.Kupuju zde specialni pakystanskou mouku,ze ktere delam vylozene jakekoliv testo a dokonce i palacinku i livance.Tato mouka obsahuje mimojine jemne slupecky ktere nejsou okem viditelne,ale kdyz to testo zacnete delat,tak posleze uvidite takove velice jemne slupecky - tecky.Jezdim do CR kazdy rok 2x az 3x,takze pokud jste fajnsmekri,neni problem se domluvit a dovezt vam to .Tady je recept.

CLEBA:
4hrnky chlebove mouky,2hrnky vlazne vody,asi 1/2 lzicky soli(kazdy solime jinak),1/2 sacku suseneho drozdi(cerstve se tu neprodava),olivovy olej asi 4 lzice.

POSTUP:
Suche smesi promichat,zalit vodou a cele jednoduse zamichat.Povrch testa a steny nadoby ve ktere nechate kynout testo,polejte olejem.

PECENI:
Hrnec hlineny-glazurovany s poklici(muze byt i litinovy) dejte do studene trouby(nutne!!)a zapnete troubu na vykon 220 st.C a cekejte(kontrolka).Po signalu vyjmete kastrol z trouby(nadoba se nevymazava!!)a vlozte pripraveny bochnik testa a zakryjte poklici a vlozte rychle zpet do trouby a pecte 35-40 minut(kazda trouba pece jinak).Nasledne odklopime poklicku a dopekame asi 12-15 minut.Po vyjmuti chleba nutnou postrikat chleba studenou vodou(pouzivam klasicky rozprasovac na kvitka).
Uzasny vlazny chlebik s maslem,mnaaaam.
Preji vsem dobrou chut.

Kontakt na mne - Pavel.61@seznam.cz

P.S.Omlouvam se vsem,nechci tady spamovat.

autor: BILKOVAI
vloženo: 25.01.2012 20:03:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bystrouska - to jsi mi udělal radost, že jsi vyzkoušel a chutnaly. Rohlíčky máš jako z pohádky "O Honzovi" Jen je dát do ubrousku a hurá do světasmajlik Moc pěknýsmajliksmajlik

autor: bystrouska
vloženo: 25.01.2012 19:51:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborné smajlik, jen se po nich zaprášilosmajlik.Bodík letísmajlik. Také jsem přidal fotkysmajlik

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.01.2012 10:58:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dávám za 1 rohlíky jsem pekla už asi 5x a výborné a díky postupu s fotečkami vypadají i jako rohlíky :)pokusím se přidat foto :)smajlik

autor: Zdeněk (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.12.2011 12:04:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

marcelkas:Máte pravdu,na co vodu,ale já jsem to vylepšil:pokoušu zrní a taky to jde.smajlik

autor: marcelkas
vloženo: 27.11.2011 15:49:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Takže peču pravidelně, jen soli dám trošku méně. A hrnek s vodou také není třeba. Ted jsem na něj asi 2x zapomněla a nic se vůbec nestalo.

vloženo: 11.11.2011 17:40:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ariena:Arlenko, tohle by mi neprošlo,změknou a vzápětí ztvrdnou !Prověřeno !

autor: marcelkas
vloženo: 31.10.2011 10:56:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A ještě otázka, jak udělám to, aby rohlíčky byly takové křupavé? Naposledy jsem je pekla o něco déle. Byly chvíli křupavé a cca za 30 min. změkly. V krámu jsou déle křupavé? Co třeba tam nedat tu vodu při pečení?

autor: marcelkas
vloženo: 29.10.2011 23:51:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

BILKOVAI:
Mockrát díky za zprávičku! Ten chleba bez hnětení už mám z dřívějška v záložkách na odzkoušení. Tak to zkusím co nejdříve.smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 27.10.2011 16:03:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marcelkas děkujismajliksmajlik Ohledně toho chleba: vyzkoušej tento receptík od Leoska, fantazie,smajliksmajlik/bacha, těsto nesmí být příliš řídké a jenom se zlehka promíchá. Nesmí se hníst/ a kdo ochutnal, tak každý chtěl recept.http://www.toprecepty.cz/recept/19373-domaci-chleb... a mezi oblíbený chleba patří i tento. Těsto je od Merylas a je úžasné. Popis přípravy chleba mám v komentářích. Vyzkoušejsmajliksmajlik http://www.toprecepty.cz/recept/21299-farmarske-bagety-nebo-bulky/

Jejda, nerozklikl se mi odkaz na těsto od Merylas. Zadej si ve vyhledávači prostě Farmářské bagety nebo bulkysmajlik

autor: marcelkas
vloženo: 27.10.2011 15:11:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem přesně dle receptu. Máme rádi kupované rohlíky, a tyto jsou ještě lepší. Ještě najít recept na kupovaný chlebík a budu spokojená.

autor: BILKOVAI
vloženo: 25.10.2011 18:57:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marcelie, to mám radost. Děkujismajliksmajlik

autor: Marcelie
vloženo: 25.10.2011 10:58:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsou skvělésmajlik.Strašně moc děkujismajlik za tento výborný recept.Vyzkoušela jsem spoustu receptů ,ale nikdy to nebylo to co jsem si představovala.Jsou výborný a už jiné nikdy dělat nebudu.Doporučuji všem vyzkoušet.smajliksmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 14.10.2011 23:27:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lentilko, rohlíčky jsou jak malovanésmajlik Doufám, že tak dobře chutnají, jak vypadajísmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 10.10.2011 21:35:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jé, to mám fakt radost, že Ti Bibinko chutnaly a máš je výstavnísmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 10.10.2011 20:30:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iveto, už jednou jsem dělala tyhle rohlíky a dneska jsem vyzkoušela housky a jsou úúúúžasný a "chrumkavý"jak říkají naši slovenští přátelé. Prostě bezchybné, tak ti dávám 62.bodasmajlik a 2 fotkysmajlik

autor: Bohumin
vloženo: 03.10.2011 12:37:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak dnes zkouším poprvé tento receptík. Zatím míchá pekárna a snad z toho něco smotám. Těším se na výsledek. Snad se povedou smajlik

autor: ariena (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.10.2011 19:42:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika.Hrozna: Díky za tip,ale už chci vidět manžela jak vstává hodinu dřív jen,aby měl měkkej rohlík..navíc na 3-4minuty rozehřívat troubu mi přijde dost drahé...Můj táta mi doporučil v mikrovlnce po 10 vteřinách rozehřívat,tak se neohřeje a následně neztvrdne,tak vyzkouším spíše to....Ale na volný dny či na večeři dobrý nápad smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 28.08.2011 11:55:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veroniko, to zní dobře. Vyzkoušímsmajliksmajlik

vloženo: 28.08.2011 10:01:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ariena:Do mrazáku,naprosto nechat vychladnout a do mrazáku.Ráno
vybrat hodinu před snídaní ohřát troubu strčit na 160 na tři nebo čtyťi minuty /podle trouby/a jsou jak právě od pekaře.

autor: ariena (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.08.2011 08:38:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

BILKOVAI: Tak hlásim,že to neprošlo...smajlik Jsou též gumový

autor: BILKOVAI
vloženo: 11.08.2011 20:19:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Arieno, jsem sama zvědavá, tak dej prosím vědět.smajlik

autor: ariena
vloženo: 11.08.2011 20:14:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za odpověď...Trochu jsem bloudila po netu a tu utěrku jsem našla,že funguje na chleba...Ještě jsme našla jeden tip - uzavřít do plastové nádoby bez přístupu vzduchu, že se tak vyrábějí už i zásuvky do moderních kuchyní...Tak to dnes zkouším..Dám vědět jestli to funguje...smajlik Jinak jsem zkusila do toho rohlíku zabalit šunkový salám a plátkový sýr a taky mňamka..Určitě to vyzkoušejte smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 11.08.2011 18:46:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Arieno, jsem ráda, že Ti chutnají. Jak je uchovat, aby nezgumovatěly, to teda nevím. Zkus zabalit jenom do útěrky a nedávat do sáčku. Ale osobně to vyzkoušené nemám.

autor: ariena
vloženo: 10.08.2011 21:31:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tyhle rohlíky nemají naprosto chybu...Zkoušela jsem je 2x a prostě mňamka takže v tom budu i nadále pokračovat...Zkusila jsem i na pár nastrouhat sýr - taktéž mňam smajliksmajlik Ale zkusila jsem si pár schovat na durhý den ke snídani a bohužel v pytlíku naprosto zgumovatěly, nevíte jak by šli nejlíp uskladnit,aby ráno byly stále tak výborné? Děkuji za rady smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 26.06.2011 20:52:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ellinor, mám radost, že chutnalysmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Ellinor
vloženo: 26.06.2011 18:01:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také musím pochválit smajlik vyzkoušela jsem několik receptů na rohlíky, pletýnky apod., ale tohle těsto je zatím jednoznačně nejchutnější. Jen jsem nakonec udělala suky, protože rohlíky se mi nepodařily uválet, těsto bylo hodně pružné, ale myslím, že je to jen o praxi smajlik Každopádně doporučuji smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 15.06.2011 21:45:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ludmilo, mám velkou radost, že se Ti povedly a i na Kanárech chutnalysmajliksmajlik K tomu chlebu, svůj recept nemám, ale pro mně nejlepší chleba, který připomíná ten pravý domácí jako z pohádky je tento. Snad se autorka nebude zlobit, že jsem použila její recept. Tak hodně zdarusmajlikhttp://www.toprecepty.cz/recept/19373-domaci-chleb...

autor: ludmila (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.06.2011 17:15:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

v sobotu jsem zadelala ze 4 kg mouky,vyslo 96 rohlicku a v nedeli jsem je vsechny prodala na trhu,protoze ziju na kanarech,musela jsem dat vic masla,mouka je tu hrozna,jen hladka a je osklive seda,zadna 00.i tak mi vychazeji uzasne,strasne moc dekuji za recept.jeste bych poprosila,mate-li recept na cesky chleba,obycejny,byla bych moc vdecna.diky jeste jednou lida

autor: BILKOVAI
vloženo: 28.05.2011 14:10:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Katejane
, krásné rohlíčkysmajlik

autor: katejane
vloženo: 27.05.2011 21:09:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výbornésmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 18.04.2011 19:20:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Evane, máš pravdu, že tyto stránky jsou těžkou zkouškou pro toho, kdo si chce držet linii. Já s tím začínám mít velké problémysmajlik Jsem ráda, že se Ti rohlíky povedly a s pekárnou to bude ještě lepšísmajlik Děkuji za bodíkasmajlik

autor: Evane
vloženo: 18.04.2011 15:42:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak před chvilinkou jsem je vytáhla z trouby a čekají na mlsouny... Do těsta jsem dala kromě bílé i hladkou špaldovou mouku, pečku budu mít až ke konci týdne, takže jsem zadělávala ručně, s těstem se pracovalo nádherně, nelepilo se, bylo super...část jsem posypala sýrem a část kmínem...dělala jsem "žemle" a jednu jsem ještě za horka snědla...a byla to mňamka, krásně nadýchaná...a tak mě napadá...sakraš co já jsem to objevila za stránky, s takovou za chvíli neprojdu dveřma...smajlik Díky za receptík, ukládám a posílám bodíka.

autor: martiline
vloženo: 08.04.2011 18:23:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik výtečné rohlíky ... před smotáním jsem posypala nastrouhaným salámem smajlik

autor: Koubkova
vloženo: 04.04.2011 15:01:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc dobrésmajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 04.04.2011 10:42:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

miluska: Já Ti ještě poradím, aby jsi zkusila použít jiný papír na pečení, od jiného výrobce. Myslím, že i tady na Topreceptech kdysi proběhla diskuze, že některé papíry na pečení jsou nekvalitní a pečivo se na ně přilepí. To musí být teda "radost". Já poslední dobou na pečení používám jen teflonovou fólii. Na ní se nesmí jen krájet, aby se nepořezala, ale jinak je fajn.

vloženo: 03.04.2011 23:55:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Milusko, po upeceni dej pod pecici papir vlhkou uterku a nech trochu odparit. Stejne se to dela s piskotovou roladou. Tam se ovsem pecici papir pouze sroluje do tvaru roladky a zabali se do uterky. Dulezite je to odpareni a uvolneni od papiru..smajlik.

autor: miluska (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.04.2011 23:26:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prosim chtela bych poradit,kdyz pecu ty rohliky jsou super i bez sladenky ,jelikoz bydlim v USA,tak stejne nevim jak se to rekne anglicky ,ale dela mi potize kdyz je mam upecene tak se mi prilepi na pecici papir a nekdy proste nejdou sundat ,poradil by mi nekdo jak to mam udelat aby se mi to nelepilo na ten pecici papir dekuji.toprecepty.cz

autor: Alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.03.2011 21:30:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dostala jsem tento recept od kamaradkysmajlik Jsou tak uzasne smajlik ze je chteji vyzkouset vsichnismajlik ...a to je jen videli na me foto! Taky je delam z celozrnne mouky, mam radsi nez jen z hladke a taky jsou smajlik Akorat jeste shanim sladenku...Takze receptik preposilam dale smajlik

autor: duckie
vloženo: 28.02.2011 20:29:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ty jsou nádherné!!! mňamsmajlik smajliksmajliksmajlik dávám bodík a ukládám a hned zítra vyzkouším!

autor: marcik
vloženo: 28.02.2011 14:34:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

včera jsem dělala na zkouškusmajlik, dneska z dvojité dávkysmajlik! jsou prostě výborné. máš velkýho bodíkasmajlik a foto. jen si musím vylepšit motání rohlíkůsmajlik

autor: monikaK
vloženo: 27.02.2011 19:21:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem je upekla-dělala jsem pletýnky,musím se přiznat,že hned jsem jedno zblajzla a jsou výborné!!!!!!!!!!!!!!!!smajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 27.02.2011 16:13:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

luckymoon smajlik to jsem fakt ráda, že se Ti povedly. Pro mně jsou to taky nejlepší rohlíky, které jsem zatím vyzkoušelasmajlik

autor: luckymoon
vloženo: 27.02.2011 13:54:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivetko, tohle je fakt super senzační recept, rohlíky nestihly ani vychladnout a už byly pryč!!! Jsou jednoduché a přitom absolutně neodolatelnésmajliksmajliksmajlik Obávám se (v dobrém, protože i mně fakt chutnaly), že je budu dělat několikrát týdně. Moji tři chlapi se o ně málem popralismajlik. Nakonec zbyl jen jeden rohlík a všichni ho chtěli smajliksmajliksmajlik. Díky za recept.

autor: BILKOVAI
vloženo: 26.02.2011 14:52:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

luckymoon jsem ráda, že chutnalo. Tvoji poznámku o množství sušeného droždí přidám do receptu. Díkysmajlik

autor: luckymoon
vloženo: 26.02.2011 14:21:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rohlíčky senzační, pro ty, které používáte stejně jako já raději sušené droždí, tak na toto množství se mi osvědčilo 7 g sušeného droždí. smajlik

autor: eva hubova
vloženo: 21.02.2011 07:58:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivetko,rohlíky jsou opravdu skvělésmajliksmajlikbodík už jsem dala tak jen fotosmajlik

autor: metema
vloženo: 16.02.2011 08:28:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na základě kladných reakcí na topkách jsem si koupila minulý týden pekárnu a kromě chleba jsem včera pekla tyto rohlíky a jsou opravdu úžasnéééé. Jelikož mám doma 3 chlapy, tak se nemusím bát, že něco zbude. Posílám další bod.

autor: Ivulisek (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.02.2011 13:50:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pekárnu mám jen krátce, a první těsto na rohlíky sem udělala toto a žádné jiné už ani asi dělat nebudu smajlik rohlíčky byly nádhrené, dnes jsem si koupila sladěnku a už se mi těsto opět hněte. smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 13.02.2011 12:03:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivaan, nádherné rohlíky, hned bych si dala s tou paštičkousmajliksmajlik

autor: Ivaan
vloženo: 12.02.2011 19:54:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělal jsem tyhle rohlíky a tuhle http://www.toprecepty.cz/recept/1792-pastika-z-kurecich-jater/ paštiku. Obojí výborné. Přidávám bod a dvě fotky.

autor: BILKOVAI
vloženo: 10.02.2011 14:14:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ano, myšleno je klasické droždí, ale určitě můžete použít i instantní. Na sáčku je vždy napsané,na kolik kg mouky to je určené.

autor: Helena (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.02.2011 10:42:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsem úplný začátečník ohledně pečení v domácí pekárně a tak se možná ptám hloupě, kvasnice myslíte klasické droždí? Nebo mohu použít i sušené droždí? Děkuji

autor: Kam2 (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.02.2011 09:03:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksuper recept...povedlo se, byly hned pryčsmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 05.02.2011 12:52:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

TerkoV a ostatní, děkujismajliksmajliksmajliksmajlik

autor: TerkaV
vloženo: 05.02.2011 00:25:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to ten nejlepší recept na domácí rohlíčky, co jsem dělalasmajliksmajlik
Měly velký úspěch a jdu na další várkysmajlik Moc dík za receptíksmajlikLUXUSNÍsmajliksmajlik

vloženo: 02.02.2011 07:25:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mulenko,rohlíky se motají tak,že uděláš z těsta trojúhelníky a ty od širokého konce sroluješsmajlik.

autor: mulenka
vloženo: 01.02.2011 16:26:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající, jen nechápu jak ty rohlíky motáte, mě se to ne a ne podařit, tak jsem smotala housky. Asi to bude rukamasmajlik. Každopápdně bodík k dobru, těsto je vynikající. Dala jsem 2/3 hladké a 1/3 celozrnné mouky a je to super!!!!smajlik

vloženo: 31.01.2011 17:57:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také moc chválím, výborný receptíksmajliksmajliksmajliksmajlik a přidávám bodíksmajlik+44

autor: BILKOVAI
vloženo: 31.01.2011 15:00:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děvčata, mám velkou radost, že Vy máte radostsmajliksmajliksmajlik

autor: Teta Lena
vloženo: 31.01.2011 12:17:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

K zakousnutísmajliksmajlik+43

vloženo: 31.01.2011 11:23:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To sú rohlíky jedna báseň, hned robím aj duhú dávku a pridávam foto z tej prvej. + 42smajliksmajliksmajlik

vloženo: 31.01.2011 02:38:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyborne rohliky !!! Velke diky za recept z USA.

autor: mourynka
vloženo: 30.01.2011 20:22:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za receptík, zítra jdu péct, potom napíšu,jak se mi povedly, přidávám 40.Bodíksmajliksmajliksmajlik

autor: TerkaV
vloženo: 30.01.2011 14:37:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nádherasmajliksmajlik Hned vyzkouším smajlik

autor: senky
vloženo: 30.01.2011 14:28:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já taky ve Zdravé výživě.smajlik

vloženo: 30.01.2011 14:24:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já jí sehnala v prodejně:Zdravá výživasmajlik

autor: romance
vloženo: 30.01.2011 14:23:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám dotaz,kde se da sehnat ta sladěnka.Předem děkuju za odpověd.Romanasmajlik

autor: vycina
vloženo: 30.01.2011 12:48:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadájí přímo božskysmajliksmajliksmajlik. Určitě vyzkouším jen co někde seženu sladěnku. Posílám bodíksmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 30.01.2011 12:15:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To mám fakt radost. Já taky peču každý druhý den.smajlik Včera jsem pekla rohlíkx i chleba. Ten je taky vynikající. Musím ho sem taky dátsmajlik

autor: michsamant
vloženo: 30.01.2011 11:56:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: szegy
vloženo: 30.01.2011 11:53:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsou opravdu úžasné smajlik. Pečeme každý den a do obchodu už pro pečivo nechodíme smajlik

autor: Snoopy
vloženo: 29.01.2011 18:19:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mooooooooooooc dobré rohlíčky.smajlik

autor: sarka 38
vloženo: 28.01.2011 15:07:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díkysmajlik udělala jsem dlouhej cop, a pak to jen rozkrájelasmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 28.01.2011 14:19:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Šárko, máš je hezky zapletenýsmajliksmajlik

autor: sarka 38
vloženo: 28.01.2011 11:56:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak se mi i ty fotky povedly přidatsmajlik

autor: sarka 38
vloženo: 28.01.2011 07:43:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no, s fotkama to bude horší,za prvý musím dnes upéct další, protože jsme je všechny snědli(2x včera-dojedli jsme je k snídani a děti si vzaly na sváču) smajlik - opravdu byly výborný, ale nevím, jestli mi sem půjdou dát fotky z foťáku. Většinou jsou moc velký, musím je v nějakým programu zmenšit. Zkusím to. Nebo z telefonu.smajlik Ale nevím jestli jsem si to teď doma "nezavařila"- pekla jsem doteď pouze chleby, jenže teď si rodinka přeje houskysmajliksmajlik tak je nestíhám dělat....

autor: BILKOVAI
vloženo: 27.01.2011 18:04:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Šárinko, a kde jsou fotečky???smajlik

autor: sarka 38
vloženo: 27.01.2011 16:31:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsou moc dobrý ! Jdu dělat druhou várkusmajlik

autor: sarka 38
vloženo: 27.01.2011 12:50:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak právě mi těsto kyne v pekárně...smajlik
Trochu jsem ho kvůli celozrnné mouce poupravila: 300ml vody,70ml oliv.oleje, 80g pšeničné celozrnné mouky, 400g hladké mouky.Tak pak napíšu, jak to dopadlo, zatím to vypadá slibněsmajlik

autor: Drahomíra (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.01.2011 10:30:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tyhle rohlíky peču taky,jsou úžasnésmajliksmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 26.01.2011 16:11:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Šárko, tak ať se podaří a dej potom vědět, jak to dopadlosmajlikPříště bych zkusila Tvou verzismajlik

autor: sarka 38
vloženo: 26.01.2011 15:49:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji moc za odpověď, zkusím to s olivovým olejem, to mě ani nenapadlo smajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 26.01.2011 14:56:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já nevím, ale heru bych asi nedávala.Nikdy jsem to nezkoušela. Spíše olivový olej. A s tou celozrnnou moukou budou určitě taky dobré.

autor: sarka 38
vloženo: 26.01.2011 09:01:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chtěla jsem se zeptat,jestli se dá sádlo nahradit třeba herou, nezkoušel jste to někdo?smajlik A použít trochu celozrnné mouky ...aby byly trošku zdravějšísmajlik
děkuji za odpověď

autor: cathleen
vloženo: 25.01.2011 08:05:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik přidala bych svůj názor (pečka nebo robot), jestli můžu....Äsi 5 let mám robot Bosch MUM a nedám na něj dopustit. Často s ním dělám první, zkušební těsta....a můžu říct že nevidím rozdíl mezi těstem umíchaným robotem nebo tím z pečky. Pekárna je výhodná tím, že suroviny a pak těsto zahřeje, ale jinak těsto umíchá stejně, jako robot.
Takže - stejné těsto, při troše pozornosti navíc, umíchá i kdokoliv robotem, bez pekárnysmajlik

autor: jitule
vloženo: 25.01.2011 06:42:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

+1 smajlik URČO ZKUSÍM! Sladěnku používám do chleba. smajlik

autor: jitule
vloženo: 25.01.2011 06:18:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Johanka41: Ahojky, rozhodně je lepší těsto z pekárny! Já na ní nedám dopustit! smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 24.01.2011 14:12:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, já si myslím, že v pekárně zadělané těsto je lepší, protože se pekárna při kynutí nahřívá a udržuje tak příznivou teplotu pro kynutí těsta.

autor: janatka
vloženo: 24.01.2011 12:28:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Johanko41:tedy jestli mohu,já si myslím,že v tom není žádný rozdíl v zadělání těsta.Robot má taky hnětací háky,tak to musí jít jako po másle tak i tak.Hodně úpěchů!! smajlik

autor: Johanka41
vloženo: 24.01.2011 12:15:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrý den,:- pekárnu mám, ale myslím že těsto mohu zadělat na robotu, prosím poraďte jaký je v tom rozdíl, zadělat v pekárně, nebo na robotu ,? Stejně o těsto pak musím vyndat a dělat rohlíky na vále, děkuji za odpověď Hanasmajlikhanaamila

autor: BILKOVAI
vloženo: 23.01.2011 12:27:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, samozřejmě rohlíky můžeš udělat i bez domácí pekárny. Ta pouze za nás umýchá těsto.Ty ho budeš muset umýchat ručně.Tak ať se povedousmajlik

vloženo: 23.01.2011 10:19:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky dají se rohlíky udělat i bez domácí pekárny? Rá bych je zkusila ale byla bych nerada kdyby se nepovedli. Děkujismajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 21.01.2011 15:24:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Václave, to jsem ráda a věřím, že si na nich pochutnáš.smajlik

vloženo: 21.01.2011 11:31:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivetko. Dlouho jsem se k ničemu nevyjadřoval. Ale nyní mi to nedá. Rohlíky vypadají super. Já zbožňoval dřívější. Ale to je prač. Až si budu chtít pochutnat.- UDĚLÁM TVOJE. Zatím +bodík 26

autor: BILKOVAI
vloženo: 20.01.2011 19:40:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irrenko, ono asi záleží na tom, jaká je mouka. Ale já jsem těsto měla taky trochu řidší a musela jsem podsypávat/ale ne moc/. Motaly se mi hůř, ale kdybych přidala víc mouky, tak by už nebyly tak vláčné. Byly by sušší. Jsem ráda, že chutnalysmajlik

autor: Irrena
vloženo: 20.01.2011 13:34:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem je upekla přesně podle receptu, jsou vážně jako dechsmajlikJen jsem musela přisypat mouku, těsto bylo docela řídké.

autor: Sarovka
vloženo: 20.01.2011 12:49:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iveto, výborné rohlíkysmajliksmajlik Při motání prvního jsem se fakt nasmála, raději jsem našla postup. smajliksmajlik Ráda a určitě brzy budu opakovat. Díky

autor: BILKOVAI
vloženo: 16.01.2011 17:30:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Isahu, ty jsou a ta detailnísmajliksmajliksmajlik

autor: isindy
vloženo: 16.01.2011 13:46:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

i já se přidávám k zástupu a děkuji za výborné rohlíky smajlik, posílám bod i fotku smajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 12.01.2011 22:18:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky, mám velkou radost, že se Vám povedlysmajliksmajlik

autor: drahulin
vloženo: 12.01.2011 21:51:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivetko už jsem je pekla potřetí a nemůžeme si je vynachválit.smajliksmajlik

autor: janatka
vloženo: 12.01.2011 21:12:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

BILKOVAI-Ivet!!vynikající.Upekla dnes odpoledne a podle receptu a dala jsem lžičku medu(místo sladěnky)u nás ji prostě neseženusmajlik už jsem se po ní pídila snad ve všech možných obchodech.Není tam vůbec cítit.Děcka když přišly domů ze školy tak se do nich pustily a za hoďku byly pryč.smajlikTakže jsem zadělala další těsto s moukou pšeničnou celozrnnou.Krásně se pracuje s těstem a jsou chutné z obou druhů.smajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 11.01.2011 20:06:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

BILKOVAI, tak jsem je teď večer spáchala, jsou výborné, ale nechala jsem je v troubě dýl a tak úplně jako dech nebyly, ale příště je udělám lépe. Máš 21.bod+fotkusmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 11.01.2011 17:23:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irrenko, zajímavý nápad zaměnit pšeničnou mouku za žitnou.smajlik To mně nenapadlo. Musím vyzkoušet. Dík za typsmajlik

autor: Irrena
vloženo: 11.01.2011 16:39:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsem je upekla, ale dala jsem žitnou mouku a přesto jsou vynikajícísmajlik

autor: Labajova
vloženo: 11.01.2011 15:12:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsem poprve v životě pekla rohlíky a musím říct,že je to vynikající recept.Bodik jsem poslala.

autor: BILKOVAI
vloženo: 10.01.2011 21:56:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Senky, mám radost, že chutnaly. Dík za fotečkusmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 10.01.2011 21:53:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sladěnku jsem dnes koupila a hned doma zapla moulinku.Rohlíčky jsou fakt epesnísmajliksmajlikNa zítra do práce si musím schovat, ráno nebudousmajlikDovolila jsem si přidat fotku.Brzy upeču zasesmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 09.01.2011 18:30:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Drahulin, díky za fotečkysmajlik

autor: drahulin
vloženo: 09.01.2011 18:16:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem tyto rohlíky upekla a musím říct,že lepší jsem nejedla.smajlikJsou skvělé.smajliksmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 09.01.2011 13:32:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdeno /neregistrovaná/, nejde o to jak ty rohlíky vypadají, ale o to, jak chutnajísmajlik

autor: rebeka
vloženo: 08.01.2011 20:58:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen,nechala jsem se při pletení ispirovat tvými webovkami a fotopostupem motání...ale na mistra hold,nemámsmajliksmajliksmajlikno co,žádný učený z nebe nespadl,žesmajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 08.01.2011 19:20:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Není zcela samozřejmé a lehké udělat "obyčejný" rohlík.....holky, máte nádherně napečenosmajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 08.01.2011 18:58:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda Rebi,ty se ti teda povedlysmajliksmajlikv pondělí mají ve zdravé výživě dostat Sladěnku,hned vyzkoušímsmajliksmajlik

zdena (neregistrovaný/á)jestlipak by jsi je takhle zvládla?smajlik

autor: Zdenka1
vloženo: 08.01.2011 18:48:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rebi, krásné fotosmajliksmajlik

autor: Zdenka1
vloženo: 08.01.2011 18:36:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdeno, už jsi je někdy pekla ? Asi ne, že ? Přeji ti, aby jsi se nikdy nedostala do situace, kdy ti bude i "obyčejný rohlík" připadat jako svátost.

autor: spagetka
vloženo: 08.01.2011 16:46:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zdena (neregistrovaný/á) - prosím upeč a vlož.

autor: zdena (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.01.2011 16:42:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ježiši, co je na tom krásného, jsou to obyčejné rohlíky.smajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 08.01.2011 16:31:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivetko,to je pro mě čestsmajliksmajliktobě díky ta receptsmajliksmajlikúspěch měly velikýsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 08.01.2011 14:40:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rebeko, to jsem vážně moc ráda, že se Ti povedly a fotky jsou úžasné. Děkuji moc a jednu dávám jako hlavní.smajlik

autor: rebeka
vloženo: 08.01.2011 09:27:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nekecalasmajliksmajliksmajliksmajlikvážně..jako dechsmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik
máš ode mě bod a foto,když tak smáznismajlik
jsou vynikající,jenom mám strach aby vydržely do oběda(mají být součástí předkrmu)smajliksmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 07.01.2011 13:46:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petro, jsem ráda, že chutnalo smajlik

autor: petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.01.2011 13:19:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

včera jsem zkoušela rohlíky a můžu říct, že jsou mňamsmajlik. Sladěnku jsem doma neměla tak jsem dala necelou lžičku cukru jak bylo psané v komentářích. Rohlíky budeme mít doma určitě častěji. smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 07.01.2011 11:07:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Betynko, děkuji za fotky. Škoda, že to nejsou rohlíky. Dala bych je jako hlavnísmajlik

autor: Betyna
vloženo: 07.01.2011 06:52:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sádlové těsto používám ráda, i Sladěnku - u nás ji mají pořád ve Zdravé výživě. Přidala jsem několik mojich fotek. smajlik a +1 bod. smajlik

autor: Pajaska
vloženo: 07.01.2011 00:47:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivet,teda to jsou rohlíčky.smajliksmajlikSladěnku doma mám a sádlo taky.Asi je brzy prubnu.smajliksmajlik

autor: Irrena
vloženo: 06.01.2011 18:54:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rohlíky vypadají moc dobřesmajlikSladěnku jsem sháněla ve všech dostupných obchodech a nikde nic, tak jsem si jí objednala na netusmajlik

autor: Pajaja
vloženo: 06.01.2011 09:28:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moooc pěkné rohlíčky! smajlik Myslím, že by to přece šlo i bez té sladěnky. . . Vyzkouším smajlik +14

autor: majda 2
vloženo: 06.01.2011 09:04:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určitě to stojí za vyzkoušení,ale nemám tu sladěnku smajlik

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.01.2011 06:52:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sladěnku jsem nahradila sirobem, když jsem pekla máslovou vánočku z pěti.Protože nemám pekárnu, nechala jsem omládek vykynout v kynoucí míse od "tupperu" a bylo to i se sirobem super.Ale to je taky spíš sezonní záležitost na podzim a před Vánoci. Ale nahradí sladěnku spolehlivě.

vloženo: 06.01.2011 02:17:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivanko, bezvadny napad....smajliksmajliksmajlik. Javorovy sirup je doma stale, dcera ho snad muze i pit....smajlik, ale ten pravy, zadne cukernate nahrazky...MNAM

autor: isindy
vloženo: 06.01.2011 01:03:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak mi to nedalo a několik info - snad se nebude Cathleen zlobit, že ji fušuji do řemesla smajlik
- Sladěnka je výtažek získaný z ječmene nebo rýže, podobný medu, který lze používat ke slazení dezertů i k pečení.
- na cathleeniných stránkách jsem našla o Sladěnce: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/... a příspěvek v její diskuzi o nahrazení medem http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_...
- a nakonec: u receptu http://www.toprecepty.cz/recept/16393-maslova-vano..., komentář 18.12.2010 08:06:30 Cathleen sama připouští možnost náhrady medem smajlik

suma sumarum - nemám se na co vymlouvat smajliksmajliksmajlik, med je doma pořád (možná zkusím napůl s javorovým sirupem)smajliksmajlik

autor: eva hubova
vloženo: 06.01.2011 00:45:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik+11

autor: HankaPu
vloženo: 05.01.2011 20:53:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ty jsou nádhernésmajlik určitš musím vyzkoušetsmajlik +

autor: AniCiz
vloženo: 05.01.2011 20:42:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikkrásné

autor: BILKOVAI
vloženo: 05.01.2011 19:57:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za bodíky. Klidně upečte i bez sladěnky, ale dejte do těsta lžičku cukru. Dříve jsem pekla taky bez sladěnky a byly to nejlepší rohlíky, jaké jsem kdy pekla. Všem moc chutnaly a musela jsem dát známým i recept. Vyzkoušejtesmajlik

autor: mysulka
vloženo: 05.01.2011 19:56:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik ty jsousmajliksmajlik

autor: zizala
vloženo: 05.01.2011 19:52:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadají úžasně smajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 05.01.2011 19:42:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já posílám šestýsmajlik,rohlíky jsem vyzkoušela několikatery,s pekárnou i bez,smajlik,ale takové nebylysmajlik

autor: Jackie79
vloženo: 05.01.2011 19:37:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sladěnka se prý dá nahradit medem, ale někdo píše, že se nahradit nedá. Pečivo určitě vyzkouším a sladěnku koupím. Až budu rohlíky dělat příště, zkusím to bez té sladěnky. Ale zřejmě tam má svůj význam smajlik Mimochodem, rohlíčky vypadají nádherně, posílám pátý bod.

autor: BILKOVAI
vloženo: 05.01.2011 19:22:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lusindo, na tuto otázku by Ti odpověděl na slovo vzatý odborník Cathleen. To opravdu nevímsmajlik

autor: lusinda
vloženo: 05.01.2011 19:19:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásné rohlíčky,smajliksmajlik ale chtěla bych se zeptat sladěnka slyším poprvé čím se jinak nahradí?

vloženo: 05.01.2011 19:11:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na mobil luxusní!! Bezva pečivo!! Jenže ta sladěnka, ...smajlik, měli jsme tady zdravou výživu, teď nevím, kde bych to vzala, oni ji zrušilismajlik. Tobě rozhodně plussmajliksmajlik

autor: isindy
vloženo: 05.01.2011 19:06:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

krásné, budu se muset po té sladěnce podívat smajliksmajlik

autor: srettka
vloženo: 05.01.2011 19:05:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luxusnísmajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a dva a znak ")" - např.: (5)

Tématické fráze

recepty na rohlíky rohlík rohlíky 80 recept na domácí rohlíky úžasné domácí rohlíky pletení rohlíků top recepty rohlíky rohlíky rohliky na rano těsto na rohlíky domácí rohlíky recept rohlik domácí housky a rohlíky jako z pohádky rohlíky bez kynutí rohlíky jako z obchodu recept na rohlik domácí pečení rohlíků housky recept nejlepší recept na rohlíky rohlíky ze sušeného droždí domácí rohlík rohlíky jako od pekaře rohlíky bez hnětení recept rohlíky rohliky jak od pekare nejlepší rohlíky domácí rohlíky recept rohlíky recept domácí pekárna rohlíky jak zabalit rohlík jak se dělají rohlíky rohlíky z domácí pekárny rohlíky recept jako od pekaře recepty rohliky recepty z rohlíků výborné rohlíky rohlík recept rohliky recepty rohlíky z pekárny rohlíky jako dech recept na rohlíky domácí pekárna recepty




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz