

Domácí rohlíky jako z pekárny
Suroviny cca 13 ks
- 500 g hladké mouky
- 60 g másla
- 200 ml vody
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 10 g droždí
- 1 vejce
- trocha mléka na pomazání
- mák na posypání
Postup přípravy receptu
Postup je jednoduchy: Mouku dame do misy, pridame sul a promichame, udelame dulek a do nej nalijeme teplou vodu s cukrem a drozdim, udelame jeste malinky dulek vedle na maslo, ktere jsme rozehrali.
Nechame chvilku vzejit kvasek a zadelame.
Dame na teple misto kynout asi 1 hod.
Po vykynuti dame na val a rozkojime na mensi stejne kousky, vyvalime slzu nebo trouhelnicek a rolujeme od shora dolu a tim vznikne krasny rohlicek.
Dame na plech, nechame trochu nakynout a pak potirame vejcem s mlekem a sypem makem.
Poznámka od kuchařky
Doba peceni asi 15-20 minut, 200 stupnu.
Jsou vyborne, recept mam od zname a pecu je kazdy druhy den. Jinak je to dobre i na pizza rohliky - ukazkove foto.
*
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí rohlíky jako z pekárny
-
Vyzkoušeno, s těstem se pracuje dobře
, po vychladnutí jsou super
, druhý den už jsou ale tuhé
-
Recept úžasný.
S těstem se moc dobře pracuje,nelepí se,není potřeba podsypávat.Jen jsem místo 10g droždí dala půl kostky cca 20g.Rohlíky výborné.
Přidávám fotky.
-
Výborný recept.
Děkuji
-
Včera večer jsem je upekla, dala jsem tedy víc vody než je psáno v receptu, ale jsou vynikající. Bylo jich 10,už jsou po snídani jen tři
. Takže večer můžu péct znovu
. Za mě super
-
Nejsem žádná pekařka, nikdy mi nic nevykynulo
Karanténa a nový robot mě ale naučil. Tenhle recept milé dámy je úžasný. Poprvé jsem dělala rohlíky, a sůl naopak trochu přidala a přesolila si je sama. Těsto jsem nechala dlouho a důkladně míchat a absolutně se nelepilo, není třeba poprašovat vál, a rohlíky byly i druhý den dokonalý.
Dneska dělám se synem housky ze stejného těsta a opět příprava naprosto v pořádku. Za mě tedy 1* -
Těsto podle receptu je tuhé, špatně se s ním pracuje, musela jsem přidat vodu. Přidala
jsem i trochu víc droždí. Těsto nakonec vykynulo pěkně, ale rohlíky jsou přesolené. Za mě tento recept ???????????? Nedoporučuji a určitě znovu zkoušet nebudu.
-
Recept je dobrý,ale já si ho malinko poopravila,misto 200ml vody jsem dala 300ml a kvasnic 20 dkg a mouku prosila.Nakonec nechala ještě vykynout na plechu a pak potřela rozšlehaným vejcem.Pekla jsem nejdřive na 210 st-a pak na 190st.Trouba na funkci připrava pizzy/horkovzdušná+spodek/.Vyšly luxusně měkoučké.????
-
Mně se povedly, nejsou vůbec hutné ani přesolené, pekla jsem je včera a i dnes jsou měkké
Do receptu jsem nemusela přidávat vůbec nic, nedovedu si představit přidat tolik vody, co tu někteří píšou, těsto jsem měla opravdu akorát. 10g droždí je akorát, pokud nechcete, aby bylo v rohlíkách cítit.
Fotku přidávám.
-
-
Dala jsem žitnou celozrnnou a pšeničnou chlebovou mouku a vody podle receptu, takže mi moc nevykynuly a tak jsem udělala bagetky. Jinak jsou moc dobré, syn mi je bral z mřížky ještě teplé
-
Přesolené, hutné prostě humus...
a
-
JanaDorazinova: Jsem asi spatne pochopila, myslela jsem, ze je rec o mnozstvi tekutiny v teste
-
bofinka: Mi to vykynulo v pekárně hodně rychle.
-
JanaDorazinova: Pise cathleen v diskuzi pod receptem 2. 4. 2013 . . . . Jentak:
vyzkoušej postup vypracování a kynutí podle tohoto popisu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...........soli je tam (snad) akorát, pokud chceš, můžeš množství snížit na 1,5 lžičky, vajíčko být v těstě nemusí.
Ale hlavně - myslím, že je v receptu velice málo vody, těsto zákonitě musí být příliš tuhé. Podle množství mouky by mělo být vody 240-270 ml. Zkus přidat aspoň těch 40 ml (tj. 40 g) vody a uvidíšPříliš tuhé těsto pak neochotně kyne a rohlíky jsou hutné.
Ať se ti podaří! -
Jitka: já dala 400 ml a bylo to řídké