Domácí rohlíky jako z pekárny

indulina28 Kuchařka: indulina28

cca 13 ks Domácí pekárna 97 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
60 g másla
200 ml vody
1 lžička cukru
2 lžičky soli
10 g droždí
1 vejce
trocha mléka na pomazání
mák na posypání
Recept si zatím oblíbilo 56 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Postup je jednoduchy: Mouku dame do misy, pridame sul a promichame, udelame dulek a do nej nalijeme teplou vodu s cukrem a drozdim, udelame jeste malinky dulek vedle na maslo, ktere jsme rozehrali.

  2. Nechame chvilku vzejit kvasek a zadelame.

  3. Dame na teple misto kynout asi 1 hod.

  4. Po vykynuti dame na val a rozkojime na mensi stejne kousky, vyvalime slzu nebo trouhelnicek a rolujeme od shora dolu a tim vznikne krasny rohlicek.

  5. Dame na plech, nechame trochu nakynout a pak potirame vejcem s mlekem a sypem makem.

Poznámka

Doba peceni asi 15-20 minut, 200 stupnu.

Jsou vyborne, recept mam od zname a pecu je kazdy druhy den. Jinak je to dobre i na pizza rohliky - ukazkove foto.

*

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 827 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí rohlíky jako z pekárny

  • zlatovlaska zlatovlaska

  • zlatovlaska zlatovlaska

    Dala jsem žitnou celozrnnou a pšeničnou chlebovou mouku a vody podle receptu, takže mi moc nevykynuly a tak jsem udělala bagetky. Jinak jsou moc dobré, syn mi je bral z mřížky ještě teplé :-K:yes:

    Odpovědět

  • mildicek13 mildicek13

    Přesolené, hutné prostě humus... :-((a:-//:no:

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    JanaDorazinova: Jsem asi spatne pochopila, myslela jsem, ze je rec o mnozstvi tekutiny v teste ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    bofinka: Mi to vykynulo v pekárně hodně rychle.

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    JanaDorazinova: Pise cathleen v diskuzi pod receptem 2. 4. 2013 . . . . Jentak: :-)vyzkoušej postup vypracování a kynutí podle tohoto popisu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...........soli je tam (snad) akorát, pokud chceš, můžeš množství snížit na 1,5 lžičky, vajíčko být v těstě nemusí.
    Ale hlavně - myslím, že je v receptu velice málo vody, těsto zákonitě musí být příliš tuhé. Podle množství mouky by mělo být vody 240-270 ml. Zkus přidat aspoň těch 40 ml (tj. 40 g) vody a uvidíš;-) Příliš tuhé těsto pak neochotně kyne a rohlíky jsou hutné.
    Ať se ti podaří!:-)):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jitka: já dala 400 ml a bylo to řídké

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Honza: no, udělala jsem tu úpravu, jak zmiňujete ohledně množství vody a těsto bylo řídké, jak na palačinky, takže jsem měla co dělat, abych to zas spravila. ;-)

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Souhlasím, že byl lepší výsledek, pokud jsem dala více vody (něco přes 3 dcl) - těsto šlo lépe vypracovat a rohlíky byly nadýchané a vydržely déle měkké. Když jsem se přesně držela receptu, tak byly druhý den takové hutné dusivky, ale s tou vodou navíc byly super i další den. Déle než do následujícího rána nikdy nevydržely :-)

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Super výsledek, ale je potřeba ho trochu poupravit poměry. 500 g hl. mouky, 430 ml vody, ostatní stejné.
    Maslo rozpusťit v těch 430 ml horke vody s cukrem, teplou vody vlejte na mouku s rozdorbenym drozidm. 10 g je az az...zapracujte a nechte kynout alespoň 3 hodiny.
    Nepomazavejte mlekem ani žloutkem. Pečte na kameni nebo šamotových cihlách. Po vyndani hojně pokropte vodou. Jsou krasně křupavé a vydrží bez problemu do druheho dne.

    Odpovědět

  • Jitka Bartošová Jitka Bartošová(neregistrovaný)

    Souhlasím, také mi vypadaly pěkně hned po upečení a do rána ztvrdly. Je v nich málo kvasnic, jak mám zkušenosti s kynutými těsty, tak se na 1/2 kg mouky dává víc, než je v tomto receptu. Nejsou nadýchané, jak je člověk zvyklý u rohlíku. Navíc ani poměr mouky a tekutin není správný. Těsto vůbec nešlo zpracovat. Musela jsem přidat víc vody... ŠPATNÝ RECEPT! Peču léta výborné housky, takže s tím zkušenost mám... tohle není dobrý recept!!!

    Odpovědět

  • volantka volantka

    :-( měla jsem je měkké a jak vychladly ztvrdly.Je to druhý recept na rohlíky ale vždy dopadnou stejně.A to jsem tam dala i vodu při pečení.Poraďte kde dělám chybu:-?

    Odpovědět

  • Lenka. Lenka.(neregistrovaný)

    Jsou super :) jen jsem pouzila balicek suseneho drozdi. Moc nam vsem chutnaji, super recept, diky

    Odpovědět

  • peta peta(neregistrovaná)

    Spatny nejsou ale jak uz sem tu cetl je to spis piza houska nez rohlik jako z pekarny...

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    Víte prosím na kolik stupňů rohlíčky péct v horkovzdušné troubě??

    Odpovědět

1 2 3 4 6 7

Tématické fráze: tn.cz domácí domaci rohliky domaci rohliky a housky tn cz hruška pivní rohlík domaci rohlik rohliky recept recept na nejlepší domácí rohlíky recept na domácí rohlíky cibulový rohlík domácí rohlíky recept recept na domácí rohlík domácí nadychane rohliky domací rohlícky rohliky recept na rohliky tn.cz recept na pivní rohlíky tn.cz levné recepty domácí rohlíky pekárenský recept na rohlíky rohlík recept recept rohlíky

Zapomněl/a jsem heslo