Domácí rohlíky jako z pekárny

Domácí pekárna Doba přípravy: 60 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 108 názorů

Domácí pekárna Doba přípravy: 60 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 108 názorů

Suroviny cca 13 ks

500 g hladké mouky
60 g másla
200 ml vody
1 lžička cukru
2 lžičky soli
10 g droždí
1 vejce
trocha mléka na pomazání
mák na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Postup je jednoduchý. Mouku dáme do mísy, přidáme sůl a promícháme. Uděláme důlek a do něj nalijeme teplou vodu s cukrem a droždím, uděláme ještě malinký důlek vedle na máslo, které jsme rozehřáli.

  2. Necháme chvilku vzejít kvásek a zaděláme těsto.

  3. Dáme na teplé misto kynout asi na hodinu.

  4. Po vykynuti dáme na vál a rozkrojíme na stejné kousky, vyválíme slzu nebo trojúhelník a rolujeme od shora dolů. Tím vznikne krásný rohlíček.

  5. Dáme na plech, necháme trochu nakynout a pak potíráme vejcem s mlékem a sypeme mákem.

Poznámka od kuchařky

Doba pečeni asi 15-20 minut, 200 stupňů.

Jsou výborné, recept mam od známé a peču je každý druhý den. Jinak je to dobré těsto i na pizza rohlíky - ukázkové foto.

Komentáře k receptu Domácí rohlíky jako z pekárny

  • Tomas Baty Tomas Baty

    Tak jsem se dle tohoto receptu vrhnul na domácí rohlíky a povedly se ???????? Mouku doporučuji prosít a promíchat s jednou lžičkou soli. Té vody jsem použil 300 ml a bylo to akorát. S těstem se po hodině a půl kynutí pěkně pracovalo. Byl jsem spokojený. ;-)

    Odpovědět

  • bublabubla bublabubla

    Opravte prosím vodu (200 ml je málo) a sůl (2 lžičky jsou moc).

    Odpovědět

  • Wendy89 Wendy89

    Výborný recept a nedělám naposledy,přidala jsem trošku víc vody a super <3:-K

    Odpovědět

  • Jackie79 Jackie79

    Vyzkoušeno, s těstem se pracuje dobře:yes:, po vychladnutí jsou super<3, druhý den už jsou ale tuhé;-)

    Odpovědět

  • 78Lada68 78Lada68

    Recept úžasný. :-) S těstem se moc dobře pracuje,nelepí se,není potřeba podsypávat.Jen jsem místo 10g droždí dala půl kostky cca 20g.Rohlíky výborné. :yes: Přidávám fotky.:-K

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Výborný recept. :-K Děkuji

    Odpovědět

  • Veronika G. Veronika G.

    Včera večer jsem je upekla, dala jsem tedy víc vody než je psáno v receptu, ale jsou vynikající. Bylo jich 10,už jsou po snídani jen tři <3. Takže večer můžu péct znovu :-D. Za mě super :yes:

    Odpovědět

  • Bublais Bublais

    Nejsem žádná pekařka, nikdy mi nic nevykynulo:-)
    Karanténa a nový robot mě ale naučil. Tenhle recept milé dámy je úžasný. Poprvé jsem dělala rohlíky, a sůl naopak trochu přidala a přesolila si je sama. Těsto jsem nechala dlouho a důkladně míchat a absolutně se nelepilo, není třeba poprašovat vál, a rohlíky byly i druhý den dokonalý.
    Dneska dělám se synem housky ze stejného těsta a opět příprava naprosto v pořádku. Za mě tedy 1*:yes:

    Odpovědět

  • PajajaK7 PajajaK7

    Těsto podle receptu je tuhé, špatně se s ním pracuje, musela jsem přidat vodu. Přidala:no: jsem i trochu víc droždí. Těsto nakonec vykynulo pěkně, ale rohlíky jsou přesolené. Za mě tento recept ???????????? Nedoporučuji a určitě znovu zkoušet nebudu.

    Odpovědět

  • alice.fersterova@seznam.cz alice.fersterova@seznam.cz

    Recept je dobrý,ale já si ho malinko poopravila,misto 200ml vody jsem dala 300ml a kvasnic 20 dkg a mouku prosila.Nakonec nechala ještě vykynout na plechu a pak potřela rozšlehaným vejcem.Pekla jsem nejdřive na 210 st-a pak na 190st.Trouba na funkci připrava pizzy/horkovzdušná+spodek/.Vyšly luxusně měkoučké.????

    Odpovědět

  • Domidany Domidany

    Mně se povedly, nejsou vůbec hutné ani přesolené, pekla jsem je včera a i dnes jsou měkké :-) Do receptu jsem nemusela přidávat vůbec nic, nedovedu si představit přidat tolik vody, co tu někteří píšou, těsto jsem měla opravdu akorát. 10g droždí je akorát, pokud nechcete, aby bylo v rohlíkách cítit. :yes: Fotku přidávám.:-)

    Odpovědět

  • zlatovlaska zlatovlaska

  • zlatovlaska zlatovlaska

    Dala jsem žitnou celozrnnou a pšeničnou chlebovou mouku a vody podle receptu, takže mi moc nevykynuly a tak jsem udělala bagetky. Jinak jsou moc dobré, syn mi je bral z mřížky ještě teplé :-K:yes:

    Odpovědět

  • mildicek13 mildicek13

    Přesolené, hutné prostě humus... :-((a:-//:no:

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    JanaDorazinova: Jsem asi spatne pochopila, myslela jsem, ze je rec o mnozstvi tekutiny v teste ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 6 8

Tématické fráze: tn.cz domácí domaci rohliky domaci rohliky a housky rohliky recept tn cz hruška pivní rohlík domaci rohlik domácí rohlíky recept recept na domácí rohlíky recept na rohliky recept na nejlepší domácí rohlíky rohliky cibulový rohlík domácí nadychane rohliky recept na domácí rohlík domací rohlícky recept rohlíky domácí nadychane rohliky video tn.cz recept na pivní rohlíky rohlík recept tn.cz levné recepty domácí rohlíky