Domácí rohlíky jako z pekárny

indulina28 Kuchařka: indulina28

cca 13 ks Domácí pekárna 103 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
60 g másla
200 ml vody
1 lžička cukru
2 lžičky soli
10 g droždí
1 vejce
trocha mléka na pomazání
mák na posypání
Recept si zatím oblíbilo 64 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Postup je jednoduchy: Mouku dame do misy, pridame sul a promichame, udelame dulek a do nej nalijeme teplou vodu s cukrem a drozdim, udelame jeste malinky dulek vedle na maslo, ktere jsme rozehrali.

  2. Nechame chvilku vzejit kvasek a zadelame.

  3. Dame na teple misto kynout asi 1 hod.

  4. Po vykynuti dame na val a rozkojime na mensi stejne kousky, vyvalime slzu nebo trouhelnicek a rolujeme od shora dolu a tim vznikne krasny rohlicek.

  5. Dame na plech, nechame trochu nakynout a pak potirame vejcem s mlekem a sypem makem.

Poznámka

Doba peceni asi 15-20 minut, 200 stupnu.

Jsou vyborne, recept mam od zname a pecu je kazdy druhy den. Jinak je to dobre i na pizza rohliky - ukazkove foto.

*

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 425 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí rohlíky jako z pekárny

  • Sarovka Sarovka

    Výborný recept. :-K Děkuji

    Odpovědět

  • Veronika G. Veronika G.

    Včera večer jsem je upekla, dala jsem tedy víc vody než je psáno v receptu, ale jsou vynikající. Bylo jich 10,už jsou po snídani jen tři <3. Takže večer můžu péct znovu :-D. Za mě super :yes:

    Odpovědět

  • Bublais Bublais

    Nejsem žádná pekařka, nikdy mi nic nevykynulo:-)
    Karanténa a nový robot mě ale naučil. Tenhle recept milé dámy je úžasný. Poprvé jsem dělala rohlíky, a sůl naopak trochu přidala a přesolila si je sama. Těsto jsem nechala dlouho a důkladně míchat a absolutně se nelepilo, není třeba poprašovat vál, a rohlíky byly i druhý den dokonalý.
    Dneska dělám se synem housky ze stejného těsta a opět příprava naprosto v pořádku. Za mě tedy 1*:yes:

    Odpovědět

  • PajajaK7 PajajaK7

    Těsto podle receptu je tuhé, špatně se s ním pracuje, musela jsem přidat vodu. Přidala:no: jsem i trochu víc droždí. Těsto nakonec vykynulo pěkně, ale rohlíky jsou přesolené. Za mě tento recept ???????????? Nedoporučuji a určitě znovu zkoušet nebudu.

    Odpovědět

  • alice.fersterova@seznam.cz alice.fersterova@seznam.cz

    Recept je dobrý,ale já si ho malinko poopravila,misto 200ml vody jsem dala 300ml a kvasnic 20 dkg a mouku prosila.Nakonec nechala ještě vykynout na plechu a pak potřela rozšlehaným vejcem.Pekla jsem nejdřive na 210 st-a pak na 190st.Trouba na funkci připrava pizzy/horkovzdušná+spodek/.Vyšly luxusně měkoučké.????

    Odpovědět

  • Domidany Domidany

    Mně se povedly, nejsou vůbec hutné ani přesolené, pekla jsem je včera a i dnes jsou měkké :-) Do receptu jsem nemusela přidávat vůbec nic, nedovedu si představit přidat tolik vody, co tu někteří píšou, těsto jsem měla opravdu akorát. 10g droždí je akorát, pokud nechcete, aby bylo v rohlíkách cítit. :yes: Fotku přidávám.:-)

    Odpovědět

  • zlatovlaska zlatovlaska

  • zlatovlaska zlatovlaska

    Dala jsem žitnou celozrnnou a pšeničnou chlebovou mouku a vody podle receptu, takže mi moc nevykynuly a tak jsem udělala bagetky. Jinak jsou moc dobré, syn mi je bral z mřížky ještě teplé :-K:yes:

    Odpovědět

  • mildicek13 mildicek13

    Přesolené, hutné prostě humus... :-((a:-//:no:

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    JanaDorazinova: Jsem asi spatne pochopila, myslela jsem, ze je rec o mnozstvi tekutiny v teste ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    bofinka: Mi to vykynulo v pekárně hodně rychle.

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    JanaDorazinova: Pise cathleen v diskuzi pod receptem 2. 4. 2013 . . . . Jentak: :-)vyzkoušej postup vypracování a kynutí podle tohoto popisu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...........soli je tam (snad) akorát, pokud chceš, můžeš množství snížit na 1,5 lžičky, vajíčko být v těstě nemusí.
    Ale hlavně - myslím, že je v receptu velice málo vody, těsto zákonitě musí být příliš tuhé. Podle množství mouky by mělo být vody 240-270 ml. Zkus přidat aspoň těch 40 ml (tj. 40 g) vody a uvidíš;-) Příliš tuhé těsto pak neochotně kyne a rohlíky jsou hutné.
    Ať se ti podaří!:-)):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jitka: já dala 400 ml a bylo to řídké

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Honza: no, udělala jsem tu úpravu, jak zmiňujete ohledně množství vody a těsto bylo řídké, jak na palačinky, takže jsem měla co dělat, abych to zas spravila. ;-)

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Souhlasím, že byl lepší výsledek, pokud jsem dala více vody (něco přes 3 dcl) - těsto šlo lépe vypracovat a rohlíky byly nadýchané a vydržely déle měkké. Když jsem se přesně držela receptu, tak byly druhý den takové hutné dusivky, ale s tou vodou navíc byly super i další den. Déle než do následujícího rána nikdy nevydržely :-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 6 7

Tématické fráze: tn.cz domácí domaci rohliky domaci rohliky a housky rohliky recept tn cz hruška pivní rohlík domaci rohlik domácí rohlíky recept recept na domácí rohlíky recept na rohliky recept na nejlepší domácí rohlíky rohliky cibulový rohlík domácí nadychane rohliky recept na domácí rohlík domací rohlícky recept rohlíky domácí nadychane rohliky video tn.cz recept na pivní rohlíky rohlík recept tn.cz levné recepty domácí rohlíky

Zapomněl/a jsem heslo