Řecké krevety saganaki
Díky tomuto receptu si můžete vychutnat specialitu řeckých taveren v klidu vašeho domova. Krevety v husté rajčatové omáčce s řeckým sýrem feta vám jistě zachutnají. Připravte si je jako předkrm nebo lehký, letní oběd.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 157 kJ / 1 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,44 g |
Tuky | 50,08 g |
Vláknina | 12,04 g |
Cholesterol | 835 mg |
Sodík | 5,11 g |
Sůl | 12,90 g |
Sacharidy | 61,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já používám na zalití vodu z povařených krevet. Kdo nemá rád fetu, může ji vynechat, ale v tavernách se podává s fetou.
Krevety můžeme použít čerstvé, u mražených ale odpadne to čistění.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 7. 2011 08:47
27. 7. 2011 09:23
27. 7. 2011 09:14
Dražica: krevety jsou čerstvé chlazené, tudíž mrtvé. To co vím je to, že se ještě za živa(stejně jako ryby) dávají k ledu, aby zůstaly čerstvé. neumím si představit zmítající se krevetu v ruce
27. 7. 2011 08:34
A myslím,že se nemusíš obávat,že se ti snad tato příhoda co píšeš nestane
27. 7. 2011 08:26
26. 2. 2011 22:01
26. 2. 2011 19:35
http://clupmi.blog.cz
23. 1. 2011 21:23
23. 1. 2011 19:41
23. 1. 2011 17:46
23. 1. 2011 17:16
23. 1. 2011 17:13
Tady mam moznost si je dat, a proto ti posilam bod ponevadz vim jak jsou vyborne a rovnou ukladam recept a udelam si doma
23. 1. 2011 16:49
Super fotopostup (hlavně to střívko, co musí pryč)
23. 1. 2011 16:45
23. 1. 2011 15:44
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 16 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 20 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 20 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 8 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 8 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 10 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 10 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 11 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 12 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 13 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 13 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Od podzimu do jara se v obchodech objevuje ředkev. Je to výborná i zdravá zelenina, ale ne každý ji zná a používá
Trochu jiný „smažák“: Smažený sýr feta ve speciálním těstíčku podle receptu řecké šéfkuchařky Marianthi božsky chutná
Milovníci mořských plodů si přijdou na své. Naše video vám poradí, jak snadno a rychle oloupat oblíbené krevety
Další recepty
Tématické fráze: krevety recepty mražené krevety čištění krevet recepty na malé krevety krevety recept mražené krevety recept krevety čerstvé krevety recept na malé krevety malé krevety varime krevety recept krevety krevety mrazené recept na mražené krevety krevety čistění mražené krevety recepty malé krevety recept čerstvé krevety recept recepty krevety jednoduchý recept na krevety
Suroviny: krevety, protlak rajčatový, cibule, česnek, hořčice, kečup sladký, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá, sýr feta, olej olivový, voda, petrželka
Řecké krevety saganaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9k0
16 názorů