Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevety na víně

Krevety jsou výtečné, zdravé a jejich příprava je tak rychlá, že do pár minut máte jídlo na stole. S opečenou bagetkou a jemnou omáčkou z bílého vína si na nich jistě pochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ingrid.W

Snadný

Doba přípravy 13 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 3 min

13 min (10 min příprava + 3 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 187 kJ /
523 kcal
Bílkoviny80,40 g
Tuky4,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 560 mg
Sodík 886 mg
Sůl2,40 g
Sacharidy9,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krevety vyloupeme a omyjeme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vhodíme krevety a rychle restujeme. Krok 2: Asi po 2 minutách podlijeme vínem a na nejvyšším stupni restujeme asi minutu. Dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Podáváme s rozpečenou bílou bagetkou nakrájenou na kousky. Můžeme ji pak namáčet do vzniklé omáčky.

Zveřejněno 14. 3. 2009

Poznámka autorky Ingrid.W

Jak oloupat krevety:

Krevetu uchopíme za ocasní část těsně za hlavou. Hlavu odlomíme.

Prsty otevřeme krunýř a vyloupneme maso z ocasní části.

Poslední článek krunýře s ocasní ploutvičkou pro snadnější uchopení a efekt ponecháme. Kreveta se za něj při konzumaci uchopí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYOX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYOX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Dělám podobně, ale před dokončením přidám máslo a nasekanou hladkolistou petržel. Je to dobrota

Krevetičky a jiné mořské plody na víně jsou mňamózní záležitost ;-)Hledala jsem recept jak krevety upravit, neboť mám zkušennosti jen s mušlemi a tak jsem pátrala po receptu. Koupila jsem předvařené a mražené krevety (vím, že chlazené jsou lepší, ale mě nejsou dostupné) a pořád jsem nevěděla co a jak... ale věděla jsem, že jsem to chtěla i se zeleninou. Dopadlo to famózně,tak se chci pochlubit:-* Na oliváči a másle jsem zpěnila cibulku a zmraženou zeleninu, kterou mám stále v mrazničce. Používám typ soup greens mix, který je mi druhově, velikostí a chuťově nejlepší. Krevety jsem přelila vařící vodou a pak přidala (bez vody) do zeleninového základu. Posypala sušenou zeleninou (vegetou) pak už nesolím a nadrobno nakrájený stroužek česneku. Podleji bílým suchým vínem a nechám vydusit. Možné je i lehce zakápnout šťávou z citrónu..ale není podmínkou, i bez ní je to dobré. Podávám buď se suchým opečeným toustem a nebo smíchám s vařenými těstovinami (ala těstovinový salát). A kdo si chce zhřešit může si přidat do salátu majonézu/tatar.omáčku se zakysanou smetanou. Já jsem vyzkoušela oba způsoby, ale ten těstovinový nám tolik nechutnal jak jenom s tím toustíkem. :-phttps://www.toprecepty.cz/recept/4060-krevety-na-v...

mňam :-p

Užasná věc TY krevety:yes:;-)
Výborné jídlo:-!

Tak vám musím povědět jak jsem se já těšil na krevetky. Uvízla mi v paměti vzpomínka na Bulharsko kde s místními jsem pojídal všechy možný příšereky - i tepelně neupravené( různé škeble). Snad jiné lahvové opojení mi vrylo do mysli, že jse si moc pochutnával.Celé roky jsem o tom jen mluvil, až nedávno se naši mladí načtvali(asi už mne nemohli poslouchat) a pitlík krevetek mi koupili, a dědku , nyní dělej co umíš. Ale oni jíst nechtěli. Já našel pár receptů a nakonec se rozhodl pro špíz s česnekem,paprikou,cibulí a na suchém víně. Věřím, že jsem postupoval správně, ale víckrát bych to nevařil. Ale jako správný pokrytec jsem můj výtvor chválil a ještě 2 hodiny se oblizoval. Holt jsem na ten bůček, řízky, svíčkovou, guláž , kachnu atd.od nás co rodí naše krásná zem.::-p

Na krevetách přímo ujíždím, ale dělám je zcela jinak a nejvíc mi chutnarecept "Now Orleanské krevety".:-p;-)

Tak se nečil, vždyť u jiných tvých receptů máš hezké fotky ;-)

:-S poznámka, nepoznámka, fotky už nepřidávám, ve svých letech se už opravdu spovídat nemusím.

Maris koukám, že vidíme stejně.

Ingrid, tady ale v poznámce o tvém neautorství fotek nic není.:no:

Ingrid, nic ve zlém, ale opravdu je to Tvoje fotka ? Vypadá jak naskenovaná:-//

Tématické fráze:
krevety na vine s cesnekem, krevety podle pohlreicha, jak jíst krevety, jak se vaří krevety, krevetový koktejl pohlreich, krevety na pánvi, recepty-krevety, garnela recept, nejlepší recepty z krevet, krevety-recepty, recepty s krevetami, nejlepší recept na krevety, krevety předkrm, krevetky na víně, vaření krevet, krevety na česneku s těstovinami, krevetky recept, nejlepší recepty na krevety, jak připravit garnely, krevety-recept

Suroviny:
krevety, víno bílé suché, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu