

Krevety na víně
Suroviny
- 400 g chlazených krevet
- suché bílé víno (já používám Veltlínské)- asi 2 dcl
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Krevety vyloupeme (postup je popsán v poznámce) a omyjeme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vhodíme krevety a rychle restujeme.
Asi po 2 minutách podlejeme vínem a na nejvyšším stupni restujeme asi minutku. Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s rozpečenou bílou bagetkou nakrájenou na kousky (můžeme ji pak namáčet do vzniklého sauce).
Poznámka od kuchařky
Jak oloupat krevety:
Krevetu uchopíme za ocasní část těsně za hlavou. Hlavu odlomíme.
Prsty otevřeme krunýř a vyloupneme maso z ocasní části.
Poslední článek krunýře s ocasní ploutvičkou pro snadnější uchopení a efekt ponecháme. Kreveta se za něj při konzumaci uchopí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krevety na víně
-
Dělám podobně, ale před dokončením přidám máslo a nasekanou hladkolistou petržel. Je to dobrota
-
Krevetičky a jiné mořské plody na víně jsou mňamózní záležitost
Hledala jsem recept jak krevety upravit, neboť mám zkušennosti jen s mušlemi a tak jsem pátrala po receptu. Koupila jsem předvařené a mražené krevety (vím, že chlazené jsou lepší, ale mě nejsou dostupné) a pořád jsem nevěděla co a jak... ale věděla jsem, že jsem to chtěla i se zeleninou. Dopadlo to famózně,tak se chci pochlubit
Na oliváči a másle jsem zpěnila cibulku a zmraženou zeleninu, kterou mám stále v mrazničce. Používám typ soup greens mix, který je mi druhově, velikostí a chuťově nejlepší. Krevety jsem přelila vařící vodou a pak přidala (bez vody) do zeleninového základu. Posypala sušenou zeleninou (vegetou) pak už nesolím a nadrobno nakrájený stroužek česneku. Podleji bílým suchým vínem a nechám vydusit. Možné je i lehce zakápnout šťávou z citrónu..ale není podmínkou, i bez ní je to dobré. Podávám buď se suchým opečeným toustem a nebo smíchám s vařenými těstovinami (ala těstovinový salát). A kdo si chce zhřešit může si přidat do salátu majonézu/tatar.omáčku se zakysanou smetanou. Já jsem vyzkoušela oba způsoby, ale ten těstovinový nám tolik nechutnal jak jenom s tím toustíkem.
https://www.toprecepty.cz/recept/4060-krevety-na-v...
-
mňam
-
Užasná věc TY krevety
Výborné jídlo -
Tak vám musím povědět jak jsem se já těšil na krevetky. Uvízla mi v paměti vzpomínka na Bulharsko kde s místními jsem pojídal všechy možný příšereky - i tepelně neupravené( různé škeble). Snad jiné lahvové opojení mi vrylo do mysli, že jse si moc pochutnával.Celé roky jsem o tom jen mluvil, až nedávno se naši mladí načtvali(asi už mne nemohli poslouchat) a pitlík krevetek mi koupili, a dědku , nyní dělej co umíš. Ale oni jíst nechtěli. Já našel pár receptů a nakonec se rozhodl pro špíz s česnekem,paprikou,cibulí a na suchém víně. Věřím, že jsem postupoval správně, ale víckrát bych to nevařil. Ale jako správný pokrytec jsem můj výtvor chválil a ještě 2 hodiny se oblizoval. Holt jsem na ten bůček, řízky, svíčkovou, guláž , kachnu atd.od nás co rodí naše krásná zem.:
-
Na krevetách přímo ujíždím, ale dělám je zcela jinak a nejvíc mi chutnarecept "Now Orleanské krevety".
-
Tak se nečil, vždyť u jiných tvých receptů máš hezké fotky
-
poznámka, nepoznámka, fotky už nepřidávám, ve svých letech se už opravdu spovídat nemusím.
-
Maris koukám, že vidíme stejně.
-
Ingrid, tady ale v poznámce o tvém neautorství fotek nic není.
-
Ingrid, nic ve zlém, ale opravdu je to Tvoje fotka ? Vypadá jak naskenovaná