Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská z čerstvých rajčat

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 7. 2008 23:03

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 032 kJ / 486 kcal
Bílkoviny12,78 g
Tuky13,17 g
Vláknina20,20 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy70,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BronislavaP BronislavaP

13. 6. 2017 14:31

Překvapivě dobrá :-K

Lussia

22. 8. 2015 09:02

Výborná! Dělám s hovězím masem z kterého mám pak vývar a zaprašuju místo mouky kukuřičnou kaší a je to celkově jemnější :). Recept opravdu doporučuji všem :)

Šárka

23. 8. 2014 14:56

Výborná záležitost :):-!

Ajinka31 Ajinka31

23. 8. 2012 13:52

Tak jsem teď dodělala rajskou a musím říct, že je luxusní, všem ohromně chutnala ;-), takže dávám bodík a zařazuji do oblíbených receptů :-D:-D

Zivocichacek

13. 9. 2011 15:36

Tak jsem skočil na zahradu a natrhal jich pár a udělal rajskou, pač už nevím co s něma. Tech salátu jsme už přežraný. Tento recept mi přijde nejbližší, tomu co dělala moje babička. Vždycky říkala, ze základ jsou dobra rajčata - ne ty krásně vypadající (vetšinou španělský) a bez chuti a vůně. Bez smetany a bez kořenové zeleniny - to se dela svíčková a ne rajská. Dochucovat skořicí, cukrem a citronem(octem). Chuť je už jen na vás, kolik a jak kvalitní tam toho všeho dáte. Po pár letech to pak bude hračka. Chce to trpělivost a nepodceňovat suroviny, pa.

JanaJanicka

24. 8. 2011 12:25

Zdravím.

Omáčku jsem dnes vařila prvně v životě z rajských a povedla se naprosto skvěle... Dávám bodík a zařazuji si tento receptík ke svým oblíbeným a šup s ním do kuchařky...:-D
Akorát nebyla smetana,ale bylo to dobré i bez ní...

Sandra

14. 8. 2011 12:51

renat:
každej nemá čas patlal se s knedlíkama :-D

renat

28. 7. 2010 19:11

Rajská vypadá dobře.Ale co ty kupované knedlíky????;-(;-(

Pejli Pejli

21. 2. 2009 08:16

No počkám si až to uvaří mamka :-* a okoštuju. Je pravda, že z protlaku to není ončo, já mám výhodu, že můj přítel je kuchař :-p takže mi z práce donese origoš rajskou na zeleninovém základě (kořenová zelenina) :yes: a to je opravdu rozdíl :-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 2. 2009 23:37

Jasně, Marti, to určitě budu vařit, aspoň jednou bude pořádná rajská:-p

Marta Marta

20. 2. 2009 23:23

Jani, jen dělám to, co mi poručili v kuchařce :-)):-)). Je fakt, že jí nedělám moc hustou, tak mám procezeno razdva. Taky jsou ty rajčata hned rozvařený, takže ještě to pak navíc vařit 15 minut s moukou je trápení vitamínů, ale samozřejmě si to musíš ukuchtit podle svého, to je jasný :yes: Rajská je dobrá, úplně něco jiného než z protlaku, ale užiju si jí jen v létě a na zavařování takovou úrodu nemám :-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 2. 2009 22:17

Patricie, moc děkuji, recept mám uložený, takže i s tímhle komentářem. Takže to fakt vypadá jednoduše.:-)

Patricie

20. 2. 2009 20:58

Pro Janu Remkovou. Přidala jsem fotku zavař. rajčat. Velice jednoduché zavařování, malé dávám celé, větší překrojím, mírně osolím a přidám pár bobkových listů a nového koření.Když mám čas, rajčata loupám, ale není nutné, stejně se přepasírují.Zavařuji cca 20 minut.

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 2. 2009 14:00

Jo a alus.s naložených rajčat?:-O My jich v létě míváme fakt hodně, daří se jim na zahrádce, je tady někde recept?

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 2. 2009 13:59

No, já jsem z rajčat přímo nedělala rajskou nikdy, přiznávám bez mučení.:-( jen, kdybych se snad někdy pokusila to dělat, myslím, že na tom není nic těžkého, jen koukám, to se má fakt hned zaprašovat moukou? Nemělo by se to podusit s tím kořením, pak přepasírovat a pak zaprášit?:-O

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rajská omáčka z rajčat rajska omacka z rajcat recept rajská polévka z rajčat rajčatová omáčka z čerstvých rajčat zavařování rajčat rajčatová polévka z čerstvých rajčat recepty z rajcat rajská polévka z rajčat recept rajská omáčka s rajčat rajčata zavařování omáčka z čerstvých rajčat polévka z čerstvých rajčat jak se vaří rajská omáčka z rajčat jak se vaří rajská polévka z rajčat recept rajska polevka z rajcat recept na rajskou omacku z rajcat rajská omáčka recept z rajčat recept na rajskou omáčku z čerstvých rajčat omáčka z rajčat rajčata recepty

Suroviny: rajče, cibule, máslo, vývar, mouka hladká, smetana sladká, šťáva citronová, cukr, pepř, koření nové koření, koření hřebíček, bobkový list, tymián, skořice celá, sůl

TopRecepty.cz

Rajská z čerstvých rajčat

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kv1