Krevety po sečuánsku
Suroviny
Porce: 1 - 2
Nutriční hodnoty
Energie | 1 186 kJ / 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,91 g |
Tuky | 7,44 g |
Vláknina | 1,98 g |
Cholesterol | 295 mg |
Sodík | 3,68 g |
Sůl | 8,80 g |
Sacharidy | 10,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj. Pokrmy z woku a pánve. Mírně upraveno.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2023 19:55
Máme rádi sečuánskou kuchyni, takže jsou krevety jako oheň. Výborné večer zobat k vínu.
Perfektní!
Perfektní!
18. 8. 2014 15:41
Nepředvařené krevety (mražené), různé druhy i velikosti lze sehnat u Větnamců, stačí se jen dotázat a nebo si udělat výlet do Sapy (té pražské)... Doporučuji
4. 3. 2013 17:43
Krása velikánská to bude ukrutánské dobrotisko
1. 3. 2013 23:55
1. 3. 2013 17:09
krásný recept i fotka
1. 3. 2013 15:24
1. 3. 2013 00:54
Porada:
Tak drahý byl a pořádně. Je těžko popsat, jak to koření vypadá. Na první pohled nic moc. Je jiné jenom zblízka. Pak v kuchyni se to cítí.
Je jasné, že název je podle oblasti, tak jak jídla.
Tak drahý byl a pořádně. Je těžko popsat, jak to koření vypadá. Na první pohled nic moc. Je jiné jenom zblízka. Pak v kuchyni se to cítí.
Je jasné, že název je podle oblasti, tak jak jídla.
28. 2. 2013 23:39
Otokar Sejka - omlouvám se, dříve jsem to nestihl.Předpokládám, že to bude od tzv.sečuánského pepře, ale ten roste ve východní Asii(Japonsko,Korea, Čína),používá se též do koření 5ti vůní, badyán,hřebíček,skořice s.pepř a fenykl.Sečuánská kuchyně se nazývá podle oblasti,rozhodně ne podle pepře. Zajímalo by mne, co jste si nechal dovézt z Číny pod pojmem sečuánské koření.
Jinak seč.pepř až tak drahý není. Děkuji
Jinak seč.pepř až tak drahý není. Děkuji
28. 2. 2013 20:41
Krevety můžu od rána do noci, krásné foto
28. 2. 2013 18:02
Krásný receptík láká k vyzkoušení a foto je nádherné
28. 2. 2013 17:33
Jste s 1974andrejkou krevetové královny "Topek". Za tento, i za všechny ostatní, rcp velký dík, jak se říká :"sánka dole"
28. 2. 2013 17:19
To bych si dala z fleku; -)
28. 2. 2013 16:57
Jitkas:
Nesouhlasím s Váma na 100 %.
Stálo mne hodně námahy a času získat skutečné sečuánské koření až z Číny a jeho chuť ani zdaleka není taková, jak Vy píšete.
Ale se nic neděje, přece vaříme "à la Čína po česku"!
Nesouhlasím s Váma na 100 %.
Stálo mne hodně námahy a času získat skutečné sečuánské koření až z Číny a jeho chuť ani zdaleka není taková, jak Vy píšete.
Ale se nic neděje, přece vaříme "à la Čína po česku"!
28. 2. 2013 16:52
Otokar Sejka : nejsem sice p. Porada, ale vzhledem k tomu, že jsem to nejen dělala, ale také jedla, dovolím si odpovědět: pálivé je to díky chilli papričce, zázvoru i česneku
28. 2. 2013 16:52
Otokar Sejka : V tom asi jedou ty feferonky.
www.salviaparadise.cz/pepr-secuansky-60g-p-621.html?cPath=90
www.salviaparadise.cz/pepr-secuansky-60g-p-621.html?cPath=90
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Banana split
Přidáno před 19 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 3 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 3 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 3 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 6 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 6 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 9 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 9 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 10 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 11 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Další recepty
Tématické fráze: recept krevety recept na krevety krevety recept krevety recepty recepty na pokrmy z krevet jak udělat krevety cina z krevet krevety cina čina s krevetami pokrmy z krevet tofu po sečuánsku koření na krevety krevety na čínský způsob krevety po cinsku naložení krevet jak se dělají krevety čína krevety krevety po sechuansku pokrm z krevet sapa krevety
Suroviny: krevety, solamyl, voda, sůl, olej, cibulka, chilli paprika čerstvá, ústřicová omáčka, omáčka sojová, olej sezamový, protlak rajčatový, česnek, zázvor, sherry, voda
Krevety po sečuánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJwB
34 názorů