jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)

Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
nahoru
Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu) Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu) Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu) Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu) Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu) Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu) Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu) Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu) Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu) Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Mleté maso

Suroviny:

500 g spíše hrubě mletého vepřového masa - libovější bůček, nebo bůček + plecko, 1 vejce, 3 - 4 stroužky česneku, sůl, pepř, trochu mléka - podle potřeby, 80 - 100 g tukové vepřové blány, drcený kmín, 1 cibule.

Postup přípravy receptu

Mleté maso smícháme s vejcem, solí, pepřem, rozetřeným česnekem, špetkou drceného kmínu, podle potřeby přidáme trochu mléka. Blánu rozprostřeme a rozdělíme na 4 díly. Z masa vytvoříme 4 placičky, zabalíme je do bránice a stlačíme do šířky. Při pečení se stáhnou. Naskládáme do pekáčku na nahrubo nakrájenou cibuli, malinko posypeme kmínem, přidáme trošku vody, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Zhruba po půlhodince odklopíme a dopečeme. Podle potřeby přidáváme horkou vodu a přeléváme výpekem. Placičky nám chutnají se zelím ve všech úpravách, nebo jen s bramborovou kaší a taky studené s chlebem. Tuková blána dá tomuto jídlu specifickou chuť a vůni. Taky se může mleté maso dát na plátek vepřového masa a celé zabalit do bránice, nebo do mletého masa vložit plátek vepřových jater a zabalit. Někdy tyto placičky připravuji na bramborách v římském hrnci.

Poznámka

Tukovou blánu kupuji v menších řeznictvích, nevím, jestli je k dostání někde v marketech. U nás je pro tuto blánu zažitý název - bránice, i když nesprávně.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
6 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)"

autor: janatka
vloženo: 17.08.2013 19:06:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

U nás se nedá vůbec sehnat a to jsem se ptala i u známého řezníka.Soused zabíjel vietnamáky(čuníky),tak mi ji nechal.Nikdy jsem s tím nepracovala.Bylo to dost jemné,ale zvládla jsem to.sekaná byla super a to blána se do toho masíčka úplně zapekla a nikdo nic nepoznalsmajlik,hlavně mladší dcera ta by dělala ofrky,protože si z našich a sousedovic čuníků nic nevezme(děcka si je je hladí a mají je za oblíbené zvířátka tak proto).smajlikUž mám vyzkoušenou a tu policejní čalamáduhttp://www.toprecepty.cz/recept/34991-policejni-ca...( cathleen)smajlikJedna sklenička byla hořká(to ty větší okurky)jinak dobré!!smajlik

autor: Koubkova
vloženo: 28.07.2013 09:18:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lze nahradit tuto blánu něčín jiným ,dosud jsem ji v obchodě neobjevilasmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 25.07.2013 09:49:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ještě dodám, že jsem tuhle dobrotu podávala s čalamádou http://www.toprecepty.cz/recept/34991-policejni-ca...smajlik

vloženo: 25.07.2013 09:23:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen: nic než souhlas a pochvala +bodík 4

autor: cathleen
vloženo: 25.07.2013 09:09:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maruško, k tomuhle receptu (měli jsme včera k obědu) mě napadá jen slovo -perfektní- smajlik
Perfektně se balilo (práci to žádnou nedá, karbanátky mi přijdou pracnější - blánu jsem normálně nastříhala nůžkama), perfektně to vypadá (krásně kulaté, úhledné balíčky - i oko se "najedlo") a perfektně to chutná.
Za mě - smajliksmajlik, přidávám fotky (nevěděla jsem, kterou, tak si ty případně nadbytečné smáznismajlik )

autor: Merylas
vloženo: 11.01.2012 09:40:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

šamanka: Jsem z jiného konce republiky, tak neporadím, kde seženešsmajlik U nás ve městě to taky nemají všude, v tom jednom řeznictví to mají i třeba mražené v takových kuličkách. Dá se zmrazit dobře, tak jestli někde seženeš, můžeš vzít i víc a zamrazitsmajlik Tak snad někde uspěješsmajlik

autor: šamanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.01.2012 13:51:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no u nás tomu říkáme závoj..je to uplně jedno jak to kdo jmenuje,,stále jde o tu jednu prorostlou blánu do níž cokoliv zabalíte tak nemá porovnání..akorát tedy nevím taky tady na Příbramsku jsem to u řezníka neviděla a když se ptám kroutí hlavou..tak jestli někdo víte kde poradte.jo dokud jsme měli své čuníky tak to byla pohoda..smajliksmajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 13.04.2011 13:26:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka: Asi to tak bude, já si už fakt nevzpomínámsmajliksmajlikKdyž jsem byla dítě, tak naši chovali kde co, i čuníky. Později, co si už pamatuju, tak se dělalo spoustu různých výrobků, tak to vyškvařené vnitřní sádlo šlo do nich. I se švarkama, ty se mlely.

autor: magdalenka
vloženo: 12.04.2011 11:07:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas:kedysi sa lístkové cesto robilo s takým brušným tukom z prasiat. Táto košilka je podobná. A piekli sa z toho aj sladké veci - kremrole, krémeše a iné, alebo slané pagáče. Určite aj vo vašich končinách. Nevytápala sa z nich masť s ostatnou slaninou, vždy extra. Tú jahňaciu košilku si neviem predstaviť, ale nemám dôvod penzionu neveriť.

autor: Merylas
vloženo: 11.04.2011 23:10:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

penzionruze: Tak to si vůbec nedovedu představitsmajlik Ovlivnilo to nějak chuť těch buchet? Tady na Topkách jsem nedávno v nových receptech něco podobného - sladkého, zahlédla. Já balím jen masové věci.

vloženo: 11.04.2011 08:03:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas:smajliknaše krkonošské babičky, balily do jehněčí košilky klasické buchty, vydržely poté neuvěřitelně dlouho křehké

autor: Merylas
vloženo: 10.04.2011 23:43:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

penzionruze: Já vím, je to vazivově tuková vepřová blánasmajlik U nás se ji jinak neřekne, než teda nesprávně - bránice. Zboží je takto popsané i v řeznictví a pod tímto názvem je u nás známá. Ještě nikde jsem neviděla, že by u této blány bylo napsáno - košilka. Ale samozřejmě máš pravdusmajlik Asi budu muset recepty s použitím této blány přepsat. podobných diskuzí už tady pár proběhlosmajliksmajlikU nás je to ale opravdu velmi vžitý a zaužívaný název i mezi řezníky.

vloženo: 10.04.2011 20:47:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dovoluji si upozornit, že tuková košilka není bránice, která odděluje srdce a plíce od dutiny břišní a pomáhá svým stahováním a roztahováním plícím dýchat, ale právě čistým vnitřním tukem, který obklopuje celý žaludek.Bránice je sval a ne tuk.

autor: Kadlik
vloženo: 04.03.2011 09:05:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

u nás se tomu jednoduše říká blána... Mám čtyři kousky v mražáku. A bránice, i když se ten název používá asi nejčastěji, to opravdu nnení. Tak tenká blanka, a tak křehká, by asi neudržela bušící srdce a pumpující plíce velkého prasete, že? Ale na každý pád je to dobrota...smajlik

autor: Merylas
vloženo: 04.03.2011 00:09:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Evi, ať se jmenuje jak se jmenuje, nic to nemění na tom, že dává jídlu fajný šmaksmajlik teda jinak řečeno dobrou chuťsmajlik

autor: eva hubova
vloženo: 04.03.2011 00:06:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maruško u nás řezník to prodává taky jako bránici,tak nevímsmajlik

autor: Merylas
vloženo: 03.03.2011 23:53:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Evi, děkuji.smajlik Jak za pochvalu, tak za přidané fotečkysmajlik Tak jsem zpětně proletěla komentáře a nevím, jestli bych neměla recept přejmenovatsmajlik Ale u nás se opravdu ta tuková blána prodává pod názvem - bránice, odjakživa, co pamatuju.

autor: eva hubova
vloženo: 03.03.2011 18:21:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maruško dnešní oběd byl vynikající,maso šťavnaté a všem moc chutnalosmajliksmajlikpřidala jsem pár fotečeksmajlik+1

autor: katica (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.04.2010 16:54:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobry den na slovensku sa branici niekde hovori aj sietka a je to ta blana z prasiatka o ktorej sa tolko diskutuje

autor: tejaja
vloženo: 23.05.2008 22:04:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas, vystihla si to presne. Pozrela som sa do kuchárskej knihy o mäsách a presne tak je to pomenované : sieťka. Ale nemáš sa prečo ospravedlňovať :)))

autor: Merylas
vloženo: 23.05.2008 11:30:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vybusna, tak já jsem už z toho jelen smajlik U řezníka to prodávají pod názvem bránice smajlik

autor: vybusna
vloženo: 23.05.2008 10:22:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas ale praveze sa nemas preco ospravedlnovat....podla toho co som sa dozvedela na webe o okruzi, tak hadam, ze skutocne sa jedna o okruzie...akurat branica a okruzie su dve rozdielne veci.

autor: Merylas
vloženo: 23.05.2008 01:17:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vybusna a tejaja, nezbývá mi nic jiného, než se omluvit. Po prvním komentáři vybusne jsem myslela, že se po slovensky jmenuje jinak a holt jsem to nějak popletla.Ruka byla rychlejší než hlava. Omlouvám se. Je to maso v bránici, je to taková jakoby síťka.

autor: tejaja
vloženo: 22.05.2008 19:08:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aha, takže tak to je, lenže potom by tam nemalo byť písané o bránici, hneď mi to bolo divné, pretože bránica je sval.

autor: vybusna
vloženo: 22.05.2008 17:17:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ale aspon ma to prinutilo pozriet co to to okruzie je....
zriasená blana, ktorou sa fixuje črevo k pobrušnici,

autor: tejaja
vloženo: 22.05.2008 15:07:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Okružie??? Aj po slovensky je to bránica:)))

autor: vybusna
vloženo: 22.05.2008 10:23:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

branicu poznam....ale okruzie pocujem po prvykrat v zivote :o)))))))))

autor: Merylas
vloženo: 22.05.2008 01:38:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vybusna,po slovensky by to mělo být - okružie.

autor: mikklik
vloženo: 21.05.2008 13:23:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bránice se používá většinou vepřová, je to blána oddělující srdce a plíce od dutiny břišní. Je to taková blána prorostlá tukem, používá se nejčastěji právě k balení sekané.Během pečení se z ní vypéká tuk a sekaná je krásně šťavnatá a díky bránici i chutná. :o)

autor: vybusna
vloženo: 21.05.2008 12:45:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ked ja vonkoncom netusim, ci sa na slovensku predava branica...ani ako to vyzera, ani ako to chuti, ani z akeho zvera to ma byt :o(


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

pečení branice mlété maso vepřové vepřová sekaná v bránici mleté maso recepty grilování recepty mleté maso sekaná pečeně recept co udelat z mleteho masa bránice na sekanou sekaná v necu vepřové maso v bránici vepřový závoj maso v bránici pečená sekaná v bránici vepřová sítka mlete maso na grilovani bránice u prasete vepřové mleté maso grilované mleté maso bránice recepty vepřova panenka v bránici grilováni mletého masa vepřová tuková bránice recept na pečenou sekanou sekaná v bláně maso bránice grilování z mletého masa sekaná v bránici recept recept pecena sekana mleté maso v bláně pečená sekaná maso v bláně sekaná na gril vepřová blána vepřová tuková blána sekaná pečeně v bránici sekana do kosilky bránice vepřová vepřová panenka v blane sekana v branici mleté maso v bránici pečená sekaná recept veprova branice




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz