Paštika z kuřecích jater
Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným jedlým dárkem při nějaké sváteční příležitosti.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 597 kJ / 3 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,79 g |
Tuky | 315,25 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 5,81 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 44,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2013 09:24
Erika:Já budu paštiku dělat zítra.Dcery už se ptaly,kdy se pro ni můžou u mě zastavit.Chystám se,že taky vyzkouším pár obměn.Zatím mě napadlo provensálské koření,nakládaný zelený pepř nebo na kousky nakrájená slanina.Ty oříšky jsou taky dobrý nápad.
28. 11. 2013 08:51
Zdena z JM: děkuji za odpověď dělám si domácí šunka a přebytečné maso zavářím do sklenice. Zatím jsem problém neměla, ale ja pravda, že i z té sklenice rychle zmizí máte pravdu v tom že paštika je velice jednoduchá a rychlá takže čerstvá bude nejlepší budu dělat opět dnes zkusím přidat vlašský oříšek.....
26. 11. 2013 14:38
Erika: Eriko, děkuju za zprávu, jsem moc ráda, že paštika chutnala, s tím zavařování jsme Ti zatím moc nepomohly, ale třeba se ještě někdo ozve a poradí
26. 11. 2013 14:36
Zdena z JM: Zdeni díky za odpověď, já bych napsala v podstatě totéž, se zavařováním masa nemám zkušenosti, nedělám to a mám k tomu docela respekt.
26. 11. 2013 13:47
Erika:protože nikdo neodpovídá,pokusím se odpovědět já.Paštika se určitě dá i zavařit,ale je potřeba ji zavařovat tak,jako všechny masové domácí produkty tedy 2x 1 hodinu na 100°C(mezitím nechat vychladnout).Já osobně k tomuto domácímu zavařování masových pokrmů nemám důvěru.Zkoušela jsem jedenkrát zavařit zabíjačkový guláš a všechno se mi zkazilo.Tahle paštika je na výrobu celkem snadná a rychlá,tak si ji raději udělám vždy čerstvou.
26. 11. 2013 10:15
Tak paštika byla výborná kilo zmizelo za jeden den je možné paštiku zavařit i do sklenic?
20. 11. 2013 13:36
Zdravím, rozhodla jsem se, že vyrobím domácí paštiku taťuldovi k narozenám a našla jsem tento recept. Dle komentářů musí být baječná. Takže dneska vyrobím a zítra dám vědět chtěla bych se zeptat zda je možné nějak dlouhodobě třeba týden, 14 dní paštiku uchovat. Pochybuji dopředu otom že zbyde ale kdyby náhodou...
18. 11. 2013 09:32
Zdena z JM: Zdeničko děkuju za zprávu, moc mě poěšila
18. 11. 2013 08:25
Když jsem četla komentáře,neodolala jsem a paštiku taky vyzkoušela.Vždycky jsem si myslela,že výroba paštiky je zdlouhavá,ale tahle je velice rychlá a jednoduchá na přípravu a velmi jedlá.V sobotu jsem vyrobila, dnes už není ani kousek.Výborná.Určitě budu často opakovat.
15. 11. 2013 15:08
Jana.Ma:, dávej pozor, ale jinak mám radost, že chutná a moc děkuju za krásnou fotku
15. 11. 2013 11:51
Poprvé v životě jsem se málem udávila chlebem s paštikou. Foto přidáno.
15. 11. 2013 09:23
Moc vám všem děkuju za vyzkoušení a těší mě, že jste spokojení
15. 11. 2013 00:42
Dnes to můj první pokus o paštiku. Chválím, už tuhne v lednici. Do vychladlé hmoty jsem ještě přidala ½ skleničky brusinkového kompotu bez šťávy a Portské víno (víno jsem tady vyčetla z jiného receptu) a má fantastickou chuť. Už se těším na ráno. Dávám bod.
13. 11. 2013 10:46
Dnes jdu dělat druhou dávku, paštika měla velký úspěch.
6. 11. 2013 14:10
Chutná,konečně jsem sehnala koření do paštik,tak zrovna toho využila.Mňam!!Musela jsem ji vyzkoušet už po třech hodinách a byla krásně zatuhlá.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 8 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 9 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 10 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 11 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rychle nechat změknout máslo? Máme pro vás tři osvědčené vychytávky
Jedlé dárky pro dospělé: Likér z ledových kaštanů, netradiční cibulová marmeláda nebo poctivá domácí paštika potěší
Reportáž ze školky, kde se vaří jinak: Kuchařka Kristina sbírá medaile v soutěžích a nám prozradila recept na skvělou rajskou
Další recepty
Tématické fráze: domácí paštika recepty nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater kuřecí játrová paštika jatrová paštika kluci v akci paštika recept drůbeží játrová paštika kuřecí játrová domácí paštika recepty recept na pastiku domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty játrová paštika z drubežích jater nejlepší játrová domácí paštika kuřecí játrová paštika recept játrová paštika recept prostřeno paštika kluci v akci domácí paštika drubezi pastika drůbeží játrová paštika recept domácí drůbeží játrová paštika domácí paštika recept kuřecí játra paštika
Suroviny: játra kuřecí, smetana ke šlehání, máslo, cibule, česnek, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý, koření paštikové, olej olivový
Paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvv
205 názorů