jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Domácí paštika s griotkou a brusinkami

Domácí paštika s griotkou a brusinkami
nahoru
Domácí paštika s griotkou a brusinkami Domácí paštika s griotkou a brusinkami Domácí paštika s griotkou a brusinkami Domácí paštika s griotkou a brusinkami Domácí paštika s griotkou a brusinkami
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pokrmy z vnitřností

Suroviny:

500 g kuřecích jater
150 g anglické slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
50 g másla
1 hrst sušených brusinek
30 ml griotky
asi 3 lžíce smetany ke šlehání
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička černého pepře
1/2 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky utlučeného hřebíčku
1/4 lžičky utlučeného badyánu
1/4 lžičky sušeného zázvoru
sůl

Postup přípravy receptu

Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly.
Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka orestujeme (asi 6-8 minut). Minutu před koncem restování přisypeme koření a podrcený česnek.
Směs necháme vychladnout, přidáme změklé máslo, slaninu nakrájenou na kousky a smetanu a ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme brusinky s griotkou, trochu smetany (podle hustoty) a dobře osolíme.
Směs rovnoměrně navrstvíme na máslem potřený alobal, urovnáme a zavineme do tvaru válečku. Pevně zabalíme a necháme v chladu ztuhnout.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
17 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Domácí paštika s griotkou a brusinkami"

autor: Eliza
vloženo: 02.11.2012 20:21:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já nevím, my jsme to snědli do tří dnů.smajliksmajlik

vloženo: 02.11.2012 19:23:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Andrea Květová: Já paštiku hlavně zaječí vždy dávám do mrazáku! Játrová vydrží asi tři měsíce,pak se musí sníst. Z divočiny až pul roku.

autor: Andrea Květová (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.11.2012 18:42:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, chci se zeptat, jestli se tato paštiká dá dát i do zavařovacích skleniček a nějakou dobu uchovat v chladu, jestli ano, tak jakou dobu paštika vydrží? díky smajlik

autor: Lotoska (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.10.2012 22:20:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ježiš, ta vypadá luxusně! Mam na ni takovou chuť...že ji zkusím ,-)

autor: Eliza
vloženo: 28.03.2012 20:30:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: No jóó nóó...portské..smajliksmajliksmajlik Ale jistě to bude dobrounké. Dej vědět, co páteční hosté...smajlik

autor: senky
vloženo: 28.03.2012 19:59:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska druhé kolo na páteční oslavičku a snad je ještě lepší než minulesmajlik možná je to tím, že už jsem se nebála dochutit podle vlastní chuti. Místo tlučeného badyánu jsem použila lžičku mletého nového koření, neuškodilo to a do hotové jsem ještě zamíchala celé, v portském odleželé brusinky smajlik a přesně jsem manželovi určila, ze které misky může ochutnatsmajliksmajlik znám ho moooc dobřesmajliksmajlik Jsem zvědavá,co na to páteční návštěvasmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 09.01.2012 19:28:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Senky a Sarovko, moc mě těší, že jste vyzkoušely a že paštika měla úspěch. Díky.smajlik

autor: Sarovka
vloženo: 01.01.2012 19:06:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elizo, paštika chladnesmajlik Ochutnala jsemsmajlik, a už nyní vím, že je jí málosmajlik smajlik Místo griotky jsem použila portské (to mám doma vždysmajlik ). Napadají mě další varianty, takže pokud nestihnu vyfotit tuhle, příště se to snad podaří. Díky

autor: Merylas
vloženo: 01.01.2012 17:23:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, nádherasmajliksmajliksmajlik

autor: drahulin
vloženo: 31.12.2011 12:10:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

KrásasmajliksmajliksmajlikUkládám a vyzkouším.smajlik

autor: isindy
vloženo: 31.12.2011 11:45:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza: tak na dnešní večer už ji nestihnu, ale rozhodně zkusím, vypadá fantasticky smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 31.12.2011 11:21:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hotovo, pobíhá první ochutnávkasmajliksmajlik a úspěchsmajliksmajlik z vepřových jater je konzistence hutnější, ale nevadí, pomazává se po jednotlivých soustech, chuťově nemá chybusmajliksmajlik díky za inspitacismajlik dovoluji si přidat fotosmajlik

autor: Eliza
vloženo: 30.12.2011 20:10:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: Jani, po čtyřiadvaceti hodinách nakouknu - a jaké milé překvapení tady!!!...potěšila jsi mě a doufám, že si pochutnáte. smajlik Děkuju za vyzkoušení.
Ještě k barvičce - udělala ji griotka, ale musím se přiznat, že jsem ještě přicmrdla šťávu z brusinkové zavařeniny...smajlik

autor: senky
vloženo: 30.12.2011 14:54:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Paštička mě dostalasmajlik chladí se v lednicismajliksmajlik
Protože u nás se kuřecí játra nejí, použila jsem játra vepřová, snad to nevadísmajlik Místo griotky portské, chuť je velmi lahodnásmajliksmajlik Ochutnávače jsem nestačila odhánětsmajliksmajliksmajlik
Bod posílám hned, o výsledku nepochybujismajliksmajlik

autor: Pajaska
vloženo: 30.12.2011 14:12:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No sakra,to je nádherná barvička paštiky a musí být hodně chutná.Moc krásná fotka Eli.smajlik

autor: Ivana Ch
vloženo: 30.12.2011 12:49:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept vypadá mňamózně. Zkusím paštiku udělat, ale bez badyánu, ten nemůžu ani cítit.smajliksmajlik

autor: zizala
vloženo: 30.12.2011 09:10:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to je moc pěkná paštika, těším se i na tu druhou smajlik

autor: dzungila
vloženo: 29.12.2011 22:35:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super!smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Bahula
vloženo: 29.12.2011 22:27:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle vypadá smajlik +4

autor: Hedwika
vloženo: 29.12.2011 22:13:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza:Děkuji, budu čekat na druhou variantusmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 29.12.2011 22:11:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hedwika: Portský je ještě lepší, to zas nenapadlo mě.smajlik Tu druhou paštiku vložím zítra, dnes už neee...smajlik

autor: Hedwika
vloženo: 29.12.2011 22:05:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza: Prosím přidatsmajliksmajliksmajliksmajlik , Griotku doma nemám,ale napadlo mne použít Portský smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 29.12.2011 22:02:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hedwika: zázvor jsem použila mletý, ne sušený strouhaný. Ale stejně je výsledek vždycky na tom kterém kuchaři, jde o inspiraci. Já jsem se také inspirovala několika různými recepty, které jsem našla.
Ještě jsem vyráběla druhou variantu, s červeným vínem a zeleným pepřem. Kdyžtak přidám...

autor: Hedwika
vloženo: 29.12.2011 21:58:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Příští týden vyzkouším, vypadá to moc papatelněsmajliksmajlik. Nějak mi nesedí sušený zázvor, připadá mi jako pilinysmajlik, proto použiji čerstvý. Posílám bodík smajliksmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 29.12.2011 21:54:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 29.12.2011 21:41:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moje první vyrobená paštika smajlik - snažila jsem se, aby měla hezkou barvu (díky griotce - je sice potřeba ji přesolit a přepepřit, aby se nechovala příliš sladce..) a hlavně, aby ničím nepřipomínala šedivou domácí paštiku mého dětství. Nikdy jsem ji už z trucu neochutnala, protože pocházela z přejetých zajíčků a srnek - a já v tom autě většinou sedělasmajliksmajlik.
Děkuji za zájem a určitě vyzkoušejte, není to složité a chutná lahodně.

autor: spagetka
vloženo: 29.12.2011 21:29:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

U nás milujeme paštiku s brusinkami, letos jsem se nechala napálit v Albertu, protože jsem neměla čas... no nic, nebudu se rozepisovat, vyhozené peníze. No a tohle všechno mám, snad to stihnu smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Patricie
vloženo: 29.12.2011 21:28:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikKrásně vypadá a určitě i chutná smajliksmajlik+

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.12.2011 21:27:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je nádherasmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Colombo65
vloženo: 29.12.2011 21:25:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tohle, Ti opravdu závidím.smajliksmajliksmajliksmajlik
Skvělá chuťovka smajlik

autor: Marcy (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.12.2011 21:22:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sakryš, tohle vypadá opravdu velmi jedle!!smajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

paštika z kuřecích jater a brusinkami játrová paštika s brusinkami recept na zaječí paštiku recept na paštiku s brusinkami recepty na pastiku recept na pastiku brusinková paštika drubezi pastika s cherry a brusinkama top recepty.cz domácí paštika domácí paštika s brusinkama recept paštika s griotkou drubezi pastika s brusinkami chuťovky recepty paštiky domácí zaječí paštika domácí paštika se smetanou paštika v alobalu foto paštika portské domácí paštika s brusinkami recept pastika s brusinkami recept recepty na domací paštiku játrová paštika z kuřecích jater s portským domácí brusinková paštika domácí paštika s brusinkama domaci pastika s griotkou a brusinkami zaječí paštika recept domácí játrová paštika s brusinkami domácí paštika z kuřecích jater s brusinkami paštika brusinky domácí pastika recept brusinkova pastika recept recept na domácí paštiku domácí paštika recept s brusinkami domácí paštika s brusinkami kuřecí paštika s brusinkami paštika z vepřových jater s brusinkami domaci pastika paštika z vepřových jater recept recept na domácí paštiku s brusinkami babiččiny recepty domácí paštika zaječí paštika domácí játrová paštika se smetanou paštika s brusinkami




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty