Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

30. 1. 2019 09:42

Veronika.Hrozna: :-K
Soudě podle vlastních úspěchů při pečení, tak toto je opravdu blbuvzdorný rcp, tedy až na tu pitomost s roztápěním pece bez vloženého pekáče, že 8-(
Kynutí je m.j. odvislé od teploty a času; vykyne i ve studené komoře, ale trvá to déle. Když mě žene čas, tak dám těsto do tepla a třeba mu i trošku přitopím :yes:
No a vaši antididakticky pojatou snahu stran kynutých těst nelze hodnotit jinak, než jako chvályhodnou, že :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 1. 2019 07:50

Dajda: Mám ve špajzu 13 stupňů. Zdá se mi to na těsto málo.

Dajda Dajda

29. 1. 2019 12:40

Veronika.Hrozna: :-?:-? Nemáme doma teploměr, žádný - teda jen ten na měření horečky. Neboj, ono to dopadne dobře:-!

magdalenka magdalenka

29. 1. 2019 11:18

Veronika.Hrozna: asi dvakrát...nikdy neviem, kde budem o 12 hodín. Mne to nevyhovuje.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 1. 2019 11:11

magdalenka: Pekávaš ho aj ty?

magdalenka magdalenka

29. 1. 2019 10:49

Veronika.Hrozna: misu, v ktorej to kysne, prikry pokrievkou, alebo celé daj do igelitu, neoschne.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 1. 2019 10:31

Dajda: Díky , dám do špajzu , tam je hodně chladno ! Mám takový ten studený prvorepublikový špajz, tam mu bude fajn ! Kolik tam máš stupňů ?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 1. 2019 10:29

zizala: Mě se tohle stávalo z věnečky z odpalovaného těsta. Pak jsem zjistila, že po vypnutí trouby, je potřeba je tam nechat 10 minut odpařit od zbytků vody. Pak se vždy povedou.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 1. 2019 10:26

Dáváte hrnec i pokličku do trouby na ohřátí, nebo poklici není třeba nahřát ?

zizala zizala (moderátorka)

29. 1. 2019 10:22

auspecu: Následné zdrcnutí může být způsobeno nedopečením. Když necháte chleba v troubě o 5-7 minut déle při teplotě 200°C, nestane se nic hrozného, kůrka bude křupavější a uvnitř se dopeče.

Dajda Dajda

29. 1. 2019 10:02

Veronika.Hrozna: Doporučuji do chladu, aby kynul hezky pomalu. Nemám špajz, tak ho dávám alespoň do chladnější ložnice k balkonovému oknu. ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 1. 2019 07:45

Kde nechat tento chleba kynout ? V kuchyni v teple, nebo v chladnějším špajzu ? Neusuší se vršek?:-?

auspecu

29. 1. 2019 01:31

Prosím o radu, jsem nováček v pečení a už druhý chleba se mi zdrcnul. Po upečení je nádherný nechám vystydnout a je to mnamka, ale tak za 2 hod. je placatější, ale chutově dobrý. Co dělám špatně? ;-( Když vystydne zabalím do útěrky a dám do chlebníku. Dííííky za radu nechci to vzdát.

zizala zizala (moderátorka)

26. 1. 2019 08:01

Pecule: Tento recept není vhodný pro domácí pekárny.

Pecule

26. 1. 2019 07:59

Prosím nezkoušel jste někdo v pekárně... Jestli tento recept lze použít?

1 2 3 4 5 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ