Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňský chléb

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min

240 min (240 min příprava)

22. 1. 2010 00:34

Suroviny

Porce: 24 krajíců

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 359 kJ / 2 715 kcal
Bílkoviny87,02 g
Tuky16,09 g
Vláknina27,25 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 4,82 g
Sůl12,00 g
Sacharidy541,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

1 hrnek = 225 ml

Celý chléb lze upéct v DP. Původní recept najdete zde: http://www.recipezaar.com/light-wheat-vienna-style...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Irrena Irrena

9. 1. 2012 18:27

Právě hledám recept na chleba a narazila jsem na tento, ale 2 PL cukru se mi zdá opravdu moc:-O

katty

2. 1. 2011 20:35

Tak si prohlížím recept a myslím, že na chlebík 2 polévkové lžíce cukru jsou taky dost.

Jitkab

10. 2. 2010 17:13

Jeminacku, mate pravdu, je to lzicka a pul. Moc se omlouvam! Uz je to opravene.

Gabina

10. 2. 2010 14:43

Mně to taky přišlo divné, protože většinou se dává právě 1,5 lžičky.

suzanna

10. 2. 2010 12:11

Gabi, máš pravdu, patří tam 1 a 1/2 čajové lžičky. Zrovna jsem se na to koukala v tom originálním odkazu. Možná i proto mi to špatně vykynulo. Pokud se nepletu, tak sůl brání kynutí, tak by problém mohl být právě v tom. Škoda, že jsem se nekoukla už před pečením. No...tak mu dám asi ještě jednu šanci:-))
Díky za upozornění:-K
PS: Jitko, mohla bys to prosím opravit v receptu?

Gabina

10. 2. 2010 11:52

Zusko, mně přišel taky dost slaný, dle mého má být soli jen lžička a půl, NE lžíce. Ale jinak byl dobrý. Nechala jsem jej kynout v ošatce

suzanna

10. 2. 2010 11:49

Tak jsem se pustila i do tohohle chlebíku, ale vůbec se nepovedl;-( Přišlo mi, že špatně vykynul, byl nepříjemně kyselý a šíleně přesolený:-( Možná jsem někde udělala chybu, ale nejsem si toho vědoma, postupovala jsem přesně podle receptu... A přitom na fotce vypadá tak nádherně:-p No možná se časem odhodlám a zkusím ještě jednou...

Gabina

10. 2. 2010 11:08

A moc nám chutnal :yes: Místo másla jsem dala olej ;-)

Jitkab

9. 2. 2010 23:04

Nadhera, ten se teda povedl!:yes:

vybusna vybusna

9. 2. 2010 22:46

boze...ten chlieb je fantasticky

Gabina

9. 2. 2010 22:22

Přidala jsem fotečky :-p

Jitkab

9. 2. 2010 14:42

Hlavne, ze chutnal! To me moc tesi.

xkacerka

9. 2. 2010 08:05

Bohužek ne, nemám digitální foťák :-( Ale chlebík ná opravdu moc chutnal:-)):-)):yes::yes:

Jitkab

4. 2. 2010 21:44

To me moc tesi, xkacerko. Fotecka neni?

xkacerka

4. 2. 2010 08:05

Tak jsem dělala a povedl se výborně:-):yes: Díky za recept

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sázecí lopata na chleba sazeci lopata na peceni chleba recepty po lopatě čím potřít chleba cim potrit chleb lopata na chleba po lopatě recepty kámen na pečení chleba sázecí lopata na chléb recepty na chleba čim potřít chleba před pečením čím potřít chléb před pečením hovězí maso recepty s videm chleba-recepty recepty z chleba vídeňský bochník recept na pečení chleba recepty na chléb chléb recept sázecí lopata na pizzu

Suroviny: voda, máslo, cukr, mouka celozrnná, mouka chlebová pšeničná, droždí sušené, mouka chlebová pšeničná, mléko sušené, sůl, droždí sušené, kvásek

TopRecepty.cz

Vídeňský chléb

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71RG