Vídeňský chléb
Suroviny
Porce: 24 krajíců
Nutriční hodnoty
Energie | 11 359 kJ / 2 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,02 g |
Tuky | 16,09 g |
Vláknina | 27,25 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 541,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
1 hrnek = 225 ml
Celý chléb lze upéct v DP. Původní recept najdete zde: http://www.recipezaar.com/light-wheat-vienna-style...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 1. 2012 17:27
Právě hledám recept na chleba a narazila jsem na tento, ale 2 PL cukru se mi zdá opravdu moc

2. 1. 2011 19:35
Tak si prohlížím recept a myslím, že na chlebík 2 polévkové lžíce cukru jsou taky dost.
10. 2. 2010 16:13
Jeminacku, mate pravdu, je to lzicka a pul. Moc se omlouvam! Uz je to opravene.
10. 2. 2010 13:43
Mně to taky přišlo divné, protože většinou se dává právě 1,5 lžičky.
10. 2. 2010 11:11
Gabi, máš pravdu, patří tam 1 a 1/2 čajové lžičky. Zrovna jsem se na to koukala v tom originálním odkazu. Možná i proto mi to špatně vykynulo. Pokud se nepletu, tak sůl brání kynutí, tak by problém mohl být právě v tom. Škoda, že jsem se nekoukla už před pečením. No...tak mu dám asi ještě jednu šanci
Díky za upozornění
PS: Jitko, mohla bys to prosím opravit v receptu?

Díky za upozornění

PS: Jitko, mohla bys to prosím opravit v receptu?
10. 2. 2010 10:52
Zusko, mně přišel taky dost slaný, dle mého má být soli jen lžička a půl, NE lžíce. Ale jinak byl dobrý. Nechala jsem jej kynout v ošatce
10. 2. 2010 10:49
Tak jsem se pustila i do tohohle chlebíku, ale vůbec se nepovedl
Přišlo mi, že špatně vykynul, byl nepříjemně kyselý a šíleně přesolený
Možná jsem někde udělala chybu, ale nejsem si toho vědoma, postupovala jsem přesně podle receptu... A přitom na fotce vypadá tak nádherně
No možná se časem odhodlám a zkusím ještě jednou...



10. 2. 2010 10:08
A moc nám chutnal
Místo másla jsem dala olej 


9. 2. 2010 22:04
Nadhera, ten se teda povedl!

9. 2. 2010 21:46
boze...ten chlieb je fantasticky
9. 2. 2010 21:22
Přidala jsem fotečky 

9. 2. 2010 13:42
Hlavne, ze chutnal! To me moc tesi.
9. 2. 2010 07:05
Bohužek ne, nemám digitální foťák
Ale chlebík ná opravdu moc chutnal








4. 2. 2010 20:44
To me moc tesi, xkacerko. Fotecka neni?
4. 2. 2010 07:05
Tak jsem dělala a povedl se výborně
Díky za recept


Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Rychlá rajčatová polévka s fazolemi
Přidáno před 2 hodinami

Smažená rýže - základní verze
Přidáno před 15 hodinami

Rumové kuličky bez tuku
Přidáno před 16 hodinami

Pikantní zelný salát s feferonkami
Přidáno před 19 hodinami

Králík po bretaňsku
Přidáno před 21 hodinami

Polévka jako hlavní chod
Přidáno 5. 2. 2023 08:38
Právě bylo uvařeno:

Americké sušenky cookies
uvařil/a Bodlinka30
před 1 hodinou

Kuřecí prsa se zeleninou ve smetanové omáčce v pomalém hrnci
uvařil/a Wikki
před 1 hodinou

Lívance
uvařil/a Petra Dvor.
před 3 hodinami

Francouzská cibulačka
uvařil/a siana
před 3 hodinami

Muffiny s kousky čokolády
uvařil/a zamilovani_v_kuchyni
před 3 hodinami

Sametová rajská omáčka
uvařil/a skocec
před 4 hodinami


Krkovice na houbách a kapiích
uvařil/a Moanka
před 4 hodinami

Zeleninová kaše pro Lukáška (od ukončeného 5.měsíce)
uvařil/a Smisek32
před 14 hodinami

Kynutý koláč z ovesných vloček
uvařil/a Petra Dvor.
před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sázecí lopata na chleba sazeci lopata na peceni chleba recepty po lopatě čím potřít chleba cim potrit chleb lopata na chleba po lopatě recepty kámen na pečení chleba sázecí lopata na chléb recepty na chleba čim potřít chleba před pečením čím potřít chléb před pečením hovězí maso recepty s videm chleba-recepty recepty z chleba vídeňský bochník recept na pečení chleba recepty na chléb chléb recept sázecí lopata na pizzu
Suroviny: voda, máslo, cukr, mouka celozrnná, mouka chlebová pšeničná, droždí sušené, mouka chlebová pšeničná, mléko sušené, sůl, droždí sušené, kvásek
Vídeňský chléb
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71RG
25 názorů